RBI kiistää IMF:n näkemyksen liiallisista tarjouksista Re – Banking & Finance News -uutisten tukemiseksi

RBI

Keskuspankki hylkäsi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) arvion, jonka mukaan Intian keskuspankki (RBI) todennäköisesti teki liiallista interventiota valuuttamarkkinoilla vaikuttaakseen rupian tasoon lokakuuhun päättyneiden yhdeksän kuukauden aikana, ja totesi, että rahaston näkymä on ”virheellinen” ja johtuu tietojen valikoivasta käytöstä.

IMF:n näkemykset ja RBI:n reaktiot niihin kerrotaan rahaston tiistaina julkaisemassa Intian vuosittaisessa IV artiklan mukaisessa maaraportissa. Vaikka maan finanssi- ja rahaviranomaisten ja rahaston väliset vuoropuhelut on yleensä kirjattu politiikan läpinäkyvyyttä tavoittelevaan IV artiklaan, niin vahva näkemystenvaihto harvoin onnistuu.

Raportin mukaan keskuspankki sanoi, että IMF:n valuuttakurssijärjestelmän uudelleenluokittelu ”vakautettuun järjestelyyn” ”kelluvasta” ajanjaksolle joulukuusta 2022 lokakuuhun 2023 sen jälkeen, kun rahaston henkilöstö oli arvioinut maan politiikkaa, oli ”perusteeton. ” Rupia on edelleen markkinoiden määräämä valuutta, jolla ei ole nimenomaista/implisiittistä tavoitetta/kaistaa, RBI:n väitetään väittäneen.

Mainitun ajanjakson aikana rupian ja Yhdysvaltain dollarin vaihtokurssi liikkui hyvin kapealla vaihteluvälillä, mikä viittaa siihen, että valuuttainterventiot todennäköisesti ylittivät tasot, jotka ovat tarpeen epävakaiden markkinaolosuhteiden ratkaisemiseksi, IMF sanoi. Valuuttakurssin havaittu vakaus sai IMF:n henkilöstön luokittelemaan uudelleen Intian tosiasiallisen valuuttakurssijärjestelmän, kun taas oikeudellinen luokittelu pysyi ”kelluvassa”.

Bloomberg Economicsin mukaan rupia heikkeni dollaria vastaan ​​noin 2 % joulukuun 2022 ja lokakuun 2023 välisenä aikana, kun se oli laskenut noin 8 % edellisten 12 kuukauden aikana. RBI:n on arvioitu toimineen 78 miljardin dollarin arvosta näiden yhdeksän kuukauden aikana.

Rupia, joka oli 81,22 rupiaa suhteessa Yhdysvaltain dollariin 1.12.2022, heikkeni ennätysalhaiseen 83,4 rupiaan 13. joulukuuta 2023. Tiistaina se päätyi 83,19 rupiaan.

RBI korosti, että forex-interventiota käytetään vain hillitsemään liiallista valuuttakurssien epävakautta. Se oli myös jyrkästi eri mieltä henkilöstön arviosta, jonka mukaan interventiot ylittivät markkinaolosuhteiden häiriintymiseen tarvittavat tasot ja vaikuttivat siihen, että rupian ja dollarin vaihtokurssi on liikkunut kapealla vaihteluvälillä joulukuusta 2022 lähtien, IMF totesi raportissa.

”RBI uskoo vahvasti, että tällainen näkemys on virheellinen, koska heidän mielestään se käyttää tietoja valikoivasti. Heidän mielestään henkilöstön arviointi on lyhytaikaista ja rajoittuu viimeisten 6-8 kuukauden ajalle ilman mitään perusteluja, ja jos otetaan pidemmän aikavälin näkemys 2-5 vuodelta, henkilöstön arviointi epäonnistuu, rahasto lisäsi. raportissa.

IMF sanoi, että vaikka valuuttainterventioiden pitäisi olla osa politiikan työkalupakkia ulkoisten sokkien käsittelyssä, sitä tulisi käyttää vain tietyissä olosuhteissa.

RBI kuitenkin sanoi, että valuuttakurssin vakaus vuonna 2023 heijastelee makrotalouden perustekijöiden vahvuutta ja Intian ulkoisen aseman parantumista, erityisen merkittävää vaihtotaseen alijäämän (CAD) hidastumisesta ja pääomavirtojen elpymistä mukavan valuuttavarantojen puskurin ansiosta. .

Samankaltaiset artikkelit