Pk-yritysten listautumisindeksi saavuttaa elinkaaren huippunsa; noussut 26 % huhtikuussa toistaiseksi hintojen manipulointihuoleista huolimatta – Market News

sme, sme ipo, sme ipo index, small-and-medium enterprises, market

Pk-yritysten listautumisindeksi nousi keskiviikkona uuteen elinkaaren ennätykseen, 66 396,09 pisteeseen, koska se ei pelottanut arvostuksia ja joissakin laskureissa tapahtuvaa manipulointia koskevia säännöksiä. Indeksi on noussut toistaiseksi lähes 26 % huhtikuussa – paras kuukausi sitten joulukuun 2021, jolloin indeksi zoomattiin 60 %.

Uusi kiinnostus pk-yrityksiä kohtaan tuli huhtikuussa sen jälkeen, kun se kävi maaliskuussa läpi heikon ajanjakson, jolloin indeksi laski 10,8 % Intian arvopaperi- ja pörssihallituksen puheenjohtaja Madhabi Puri Buchin soitettua hälytyskelloja segmentin ylivoimaisesta kehityksestä parin viime vuoden aikana.

Keskiviikkona indeksi nousi viidettä peräkkäistä istuntoa ja päättyi 1,9 prosenttiin. Parhaita nostajia olivat Shri Balaji Valve Components, Gconnect Logitech and Supply Chain, Retina Paints, Sunita Tools ja Sonalis Consumer Products.

Parin viime vuoden aikana joukko pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) on tehnyt debyyttinsä BSE:n ja Intian kansallisen pörssin pk-alustalla. Monet niistä ovat antaneet puskurin tuottoa sijoittajille, ja jotkut osakkeet jopa kaksinkertaistuivat listautumispäivänä.

Vuoden 2024 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana pk-markkinoilta on kerätty 2 012 miljoonaa rupiaa. Vuonna 2023 pk-alustojen kautta kerättiin 4 686 miljoonaa rupiaa, mikä oli 2,5 kertaa vuonna 2022 kerättyyn määrään verrattuna. Tämä oli myös kaikkien aikojen suurin pk-alustojen kautta kerätty varainkeruu vuoden 2012 alusta lähtien.

Divam Sharma, Green Portfolion perustaja ja rahastopäällikkö, sanoi, että tilaan on todennäköisesti enemmän tehoa jäljellä, koska monet uudet yritykset ovat tulossa listalle tulevien vuosineljännesten aikana. Sharma kuitenkin sanoi, että sijoittajien on valittava yhtiöt, joilla on vahvat perusteet, liiketoimintamallit ja hallintotapa.

Toisin kuin emolevyn listauksissa, pk-alustalle listautuvien yritysten ei tarvitse noudattaa tiukkoja normeja. Liikkeeseenlaskun vähimmäiskokoa, tiedonantovaatimuksia jne. koskevia normeja on lievennetty pk-yrityslistalle.

Siitä huolimatta, että vain pk-alustojen osakkeet eivät ole olleet nousussa. Jopa emolevyn osakkeet ovat nousseet voimakkaasti, erityisesti pienikokoiset osakkeet.

BSE Smallcap -indeksi on noussut 8,6 % toistaiseksi tässä kuussa ja saavutti tiistaina myös elinkaaren ennätyksen. Myös pienyhtiöiden indeksi oli korjautunut maaliskuussa.

Markkinaosapuolet ovat pitkälti optimistisia pk-segmentin näkymien suhteen, vaikka monet kehottavatkin olemaan varovaisia ​​osakkeiden valinnassa. Jotkut rahastonhoitajat suosittelivat sijoittajia kirjaamaan voittoja aika ajoin suojatakseen itsensä odottamattomalta laman varalta.

Samankaltaiset artikkelit