Kertomus, että RBI tappaa fintech-sektorin, ei pidä paikkaansa: Das – Banking & Finance News

Shaktikanta Das, rbi governor, rbi, reserve bank of india, fintech, banks

Intian keskuspankin (RBI) kuvernööri Shaktikanta Das puolusti keskiviikkona voimakkaasti kannetta Paytm Payments Bankia vastaan. Das sanoi, ettei hän ymmärtänyt narratiivia, jonka mukaan pankkialan sääntelyviranomainen oli tappamassa fintech-sektoria, kun rajoitukset olivat olennaisesti vastoin pankin liiketoimintaa.

Das sanoi maan kasvunäkymien nousevan, että BKT:n reaalinen kasvu todennäköisesti ylittää hallituksen uuden arvion 7,6 % vuodelle 24 ja lähestyy 8 %.

Hälventäen epäilyjä siitä, että RBI oli kohtuuttoman ankara fintecheja kohtaan, Das sanoi ET Now'n haastattelussa: ”Kanne kohdistui säänneltyä yksikköä (RE) vastaan. Tässä tapauksessa se on maksupankki, ei mitään fintech-yritystä vastaan. En ymmärrä, enkä näe mitään syytä, miksi kerronta muodostui tai muodostui, ikään kuin RBI olisi ryhtynyt toimenpiteisiin fintech-yrityksiä vastaan. Hän lisäsi, että RBI ei säätele fintech-yrityksiä, elleivät ne ole NBFC:itä.

RBI asetti 31. tammikuuta erilaisia ​​liiketoimintarajoituksia Paytm Payments Bankille, mukaan lukien uusien talletusten ja luottotapahtumien hyväksymiskielto helmikuun 29. päivän jälkeen, jota jatkettiin myöhemmin maaliskuun 15. päivään.

Se sai kuitenkin paljon kritiikkiä fintech-pelaajilta, jotka pitivät toimintaa yrityksenä tukahduttaa ala. Useat startup-perustajat sanoivat, että RBI on ”liian tiukka” uuden aikakauden yritysten suhteen. Jotkut jopa pyysivät hallitusta puuttumaan asiaan, koska heidän mielestään pankkialan sääntelyviranomaisten toimet fintech-yrityksiä vastaan ​​tappavat alan.

Das sanoi, että RBI tukee fintech-sektoria ja on ottanut useita askeleita sen kasvun eteen. Tähän sisältyi uuden digitaalisen innovaatiokeskuksen luominen, fintech-osaston luominen RBI:n sisällä, puitteet hiekkalaatikkotestauksille ja myös eteneminen kohti itsesääntelyorganisaation (SRO) muodostamista.

”Säännellyssä ympäristössä on pelisäännöt. Sinun tulee noudattaa pelin sääntöjä. Jos haluat ajaa uudella muodikkaalla autolla tiellä, sinun on noudatettava liikennesääntöjä, et voi sanoa, että olen uuden auton omistaja ja liikennesäännöt eivät koske meitä, mutta ne ovat kaikille, hän lisäsi.

Hän selitti myös, että koska samalla tiellä on monia, myös lapsia, vanhuksia ja muita ajoneuvoja, on liikennepoliisin vastuulla varmistaa, ettei onnettomuuksia tapahdu. ”RBI on vastaavasti asetettu sääntelijäksi, jonka tehtävänä on säännellä suurta osaa finanssisektorista. Pyrimme varmistamaan, ettei suuria onnettomuuksia tapahdu”, hän sanoi.

Das sanoi myös, että Paytm Payments Bankin määräaika 15. maaliskuuta on riittävä, eikä lisäaikaa ole tarvetta. Noin 80-85 prosenttia Paytm-lompakoista on kytketty muihin pankkeihin, ja loput 15 prosenttia on neuvottu siirtymään muihin pankkeihin, hän sanoi.

Lisäksi kuvernööri sanoi myös, että Intian talouden kasvuvauhti on edelleen vahvaa korkeataajuisten indikaattoreiden perusteella. Kaupunkien kysyntä ja investointiaktiviteetti ovat olleet voimakkaita, mutta myös maaseudun kysyntä osoittaa elpymisen merkkejä. Tekijät, kuten korkeampi luoton kasvu, kaksipyöräisten ajoneuvojen ja traktoreiden kysyntä sekä valtion ylläpitämän työvoimajärjestelmän kysynnän hidastuminen, kuvaavat myös Intian talouden vahvuutta.

Hän lisäsi myös, että asiat ovat kääntyneet hyvään suuntaan pitkän ajan jälkeen. ”IL&FS:n romahtamisen, jota seurasi Covid ja monet muut ulkoiset tapahtumat, talous on käynyt läpi hyvin myrskyisän ajanjakson. Pitkästä aikaa, pitkän ajan kuluessa, vuosien aikana, tekijöiden yhteisvaikutus, joka meillä on tänään, on ehkä yksi parhaista”, hän sanoi.

Inflaatiosta hän sanoi, että vaikka näyttää siltä, ​​että ”norsu” on lähtenyt kävelylle, se voi palata milloin tahansa muutaman suuren epävarmuustekijän, kuten geopoliittisen tilanteen ja toimitusketjun haasteiden, vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit