UP:n hallituksen ”Project Praveen” varustaa yli 61 000 opiskelijaa – Education News

UP government's ‘Project Praveen' equips more than 61,000 Students 

Uttar Pradeshin hallitus on käynnistänyt ”Project Praveen” -projektin, joka tarjoaa taitokoulutusta yli 61 000 pojalle ja tytölle eri puolilla osavaltiota. Tämä aloite tarjoaa ilmaista taitokoulutusta ja nykyaikaisia ​​kursseja, joiden tarkoituksena on valmistaa nuoria kilpailluille työmarkkinoille. ”Project Praveen” on suunnattu 9.–12. luokan opiskelijoille, jotka käyvät osavaltion korkeakouluissa, virallisen lausunnon mukaan.

Toisen asteen koulutuksen ja Uttar Pradesh Skill Development Mission välisen yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) alaisena toimivan 'Project Praveen'in tavoitteena on uudistaa osavaltion koulutusjärjestelmä ja opetussuunnitelma.

Kapil Dev Aggarwal, ammatillisesta koulutuksesta, taitojen kehittämisestä ja yrittäjyydestä vastaava osavaltion ministeri (riippumaton vastuuhenkilö), paljasti, että ”Project Praveen” pilotoitiin tilikaudella 2022-23, ja siinä koulutettiin 20 582 oppilasta 150 valtion toisen asteen oppilaitoksessa. Lisäksi 3 450 tyttöoppilasta Kasturba Gandhi Girls Schoolista hyötyi järjestelmästä, lausunnossa mainitaan.

Tilivuonna 2023-24 'Project Praveen' laajeni kattamaan 315 valtion toisen asteen koulua, jotka tarjoavat taitojen kehittämiskoulutusta 61 400 opiskelijalle. Luokan 9–12 opiskelijat saavat säännöllisten opintojensa ohella päivittäistä ilmaista koulutusta, jossa keskitytään heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaisiin ammatteihin, kuten IT, elektroniikka, kauneus, terveydenhuolto, vaatteet ja kirjanpito.

Kaikki tarjotut kurssit ovat kansallisesti sertifioimia ja kansallisen ammatillisen koulutuksen neuvoston hyväksymiä. Koulutuksen ja arvioinnin päätyttyä opiskelijat saavat valtakunnallisesti tunnustetut todistukset. ”Project Praveen” -projektissa opiskelijat käyvät kouluissaan sertifioiduissa yksityisissä koulutuskeskuksissa. Nämä kouluttajat on sertifioitu Training of Teachers (TOT) -ohjelman mukaisesti ja rekisteröity Skill Development Missioniin.

Projekti Praveen -koulutuksessa saadut todistukset antavat opiskelijoille, jotka keskeyttävät opinnot suoritettuaan joko 10. tai 12. luokan, mahdollisuuden hakea työmahdollisuuksia. Järjestelmään osallistuminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista valtion keskiasteen kouluihin ja joko 10. tai 12. luokan suorittamista, se lisäsi.

ANI:n tuloilla.

Samankaltaiset artikkelit