Hyvät raakaöljyn hintanäkymät lupaavat hyvää Intian vaihtotaseelle – Commodities News

Benign crude, Benign crude price, Benign crude news, oil prices India, commodities news

Brent-raakaöljy putosi 80,6 dollariin tynnyriltä huolimatta öljynviejämaiden järjestön (OPEC) ja sen liittolaisten äskettäisestä päätöksestä jatkaa 1,7 miljoonan tynnyrin päivittäistä tuotantoleikkausta vuoteen 2024 asti. Analyytikot uskovat raakaöljyn hintojen pysyvän ennallaan. 80-85 dollaria tynnyriltä.

”Öljyn hinta putosi välittömästi ilmoituksen jälkeen, mikä käänsi nousut takaisin päivällä, mikä viittaa siihen, että markkinat olivat pettyneitä tulokseen”, sanoi Rystad Energyn varatoimitusjohtaja Jorge Leon. ”Tämän seurauksena odotamme hintojen liikkuvan 80 ja 85 dollarin välillä tynnyriltä tulevina kuukausina.”

Brent-raakaöljyn hintanäkymät lupaavat hyvää Intialle, joka täyttää 85 % raakaöljyn tarpeestaan ​​tuonnin kautta. Tuontilasku on vähentynyt viime kuukausina raakaöljyn hintojen laskeessa ja tarjonnan monipuolistuessa, ja Venäjän Uralin osuus tuonnista on suuri.

Intialainen raakaöljykori liittyy edelleen läheisesti Brentiin. Tuontivolyymien kasvusta huolimatta raakaöljyn nettotuontilasku pieneni huhti-lokakuussa lähes neljänneksen 68 miljardiin dollariin verrattuna 90,1 miljardiin dollariin viime tilikaudella. Alhaisempi raakaöljyn tuontilasku lievittää huolta vaihtotaseen alijäämästä, vaikka tavarakaupan alijäämä nousi lokakuussa kaikkien aikojen ennätykselliseen 31,5 miljardiin dollariin.

OPECin ja liittolaisten päätöksellä pyrittiin pysäyttämään hintojen lasku, kun huippukuluttajien kysyntä heikkenee.

Päätöksellä ei kuitenkaan ollut toivottua vaikutusta, sanoi Gnanasekar Thiagaranjan, Commtrendz Researchin johtaja.

Lisäksi päätös on pehmusteena mahdolliselle hintojen laskulle raakaöljyn kysynnän laskun seurauksena.

”Markkinoilla on tunne, että USA:ssa on mahdollinen taantuma ja kysyntä ei välttämättä ole hyvä. Ja vaihtoehtoiset energialähteet vähentävät fossiilisten polttoaineiden kysyntää”, Thiagaranjan sanoi.

Mitä tulee Angolaan ja Nigeriaan, tuotantoleikkauksia vastustaviin maihin, on nähtävä päätökseen noudattaminen.

”Angolan, Nigerian ja Kongon tuotantotasoa leikattiin, eikä tuotannossa ole tapahtunut suurta todellista laskua, koska nämä maat eivät pystyneet tuottamaan aiemmin määritellyllä lähtötasolla”, sanoi Pulkit Agarwal, Intian sisällön johtaja (Cross-Commodities Expert). S&P Global Commodity Insights.

Uudet tuotantoleikkaukset ovat nostaneet OPEC+:n kiintiön vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 35,6 miljoonaan tynnyriin päivässä, kun se oli ennen kokousta odotettu 37,3 miljoonaa barrelia päivässä, Leon sanoi. ”Tämä olettaa, että Venäjän viennin leikkaukset (raakaöljy ja tuotteet) eivät vaikuta tuotantotasoon”, hän sanoi.

Rystad Energyn mukaan vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon päivitetty likviditase osoittaa nyt noin 400 000 bpd:n markkinavajetta.

”Koska OPEC+:n jäsenet ovat jo leikanneet tarjontaa merkittävästi, lisävähennysten tarve voi aiheuttaa vastahakoisuutta ja vastustusta”, sanoi Bhushan Bahree, S&P Global Commodity Insightsin toiminnanjohtaja.

Jatkossa analyytikot uskovat, että OPEC+:n seuraava haaste on kysynnän tila, kun on aika perua äskettäisessä kokouksessaan vahvistamia leikkauksia.

OPEC+ ilmoitti perjantaina öljyntuotannon vähentämisestä 1,7 miljoonalla barrelilla päivässä maaliskuuhun 2024 asti. Leikkauksessa yhdistyvät Saudi-Arabian vapaaehtoisesti tekemä 1 miljoonan barrelin vähennys sekä Irakista, Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, Kuwaitista, Kazakstanista ja Algeriasta tehty 0,7 miljoonan barrelin lisäleikkaus. ja Oman.

Lisäksi Venäjä laajensi vapaaehtoista viennin leikkausta 500 000 barrelilla päivässä, mikä vastaa 300 000 barrelia päivässä raakaöljyn ja 200 000 barrelin polttoainetuotteiden osalta.

Toinen tapaamisen tulos oli Brasilian päätös liittyä OPEC+-allianssiin. Maa on kahdeksanneksi suurin öljyn tuottaja 3,6 miljoonalla tynnyrillä päivässä.

Brasilian tuotannon lisääminen ryhmään nostaa OPEC+:n maailmanlaajuisen markkinaosuuden yli 60 prosenttiin ja palauttaa sen vuoden 2018 tasolle analyytikkojen mukaan.

Samankaltaiset artikkelit