Pankin työntekijät saavat 17% vuotuisen palkankorotuksen; 5-päiväinen työviikko odottaa hallituksen hyväksyntää – Pankki- ja rahoitusuutiset

banking news, bank, wages, bank employees wages, All India Bank Officers' Confederation

Indian Banks' Association ja pankkien työntekijöiden ammattiliitot sopivat perjantaina 17 prosentin vuotuisesta palkkojen korotuksesta, mikä johtaa julkisen sektorin pankeille noin 8 284 miljoonan ruplan vuotuisiin lisätuloihin.

Jopa 8 000 pankkityöntekijää hyötyy palkankorotuksesta, joka tulee voimaan marraskuussa 2022.

Kaikki Intian pankkivirkailijoiden liitto sanoi, että yhteisellä nootilla sovittiin, että kaikki lauantait tunnustetaan vapaapäiviksi, kunnes hallitus ilmoittaa asiasta.

Uudistetut työajat astuvat voimaan hallituksen ilmoituksen jälkeen.

”Uudet palkkataulukot on rakennettu 8088 pistettä vastaavan Dearness Allowancen ja sen lisäkuormituksen yhdistämisen jälkeen”, se sanoi.

Uuden palkkaratkaisun mukaan kaikki naispuoliset työntekijät saisivat olla yhden päivän sairaslomalla kuukaudessa ilman lääkärintodistusta.

Kertynyt etuoikeusvapaa voidaan lunastaa enintään 255 päivää eläkkeelle siirtymisen yhteydessä / työntekijän kuollessa palvelussuhteessa, se sanoi.

”Tänään on merkittävä virstanpylväs #pankkiteollisuudelle, kun IBA ja #UFBU #AIBOA #AIBASM ja #BKSM ovat allekirjoittaneet yhdeksännen yhteisilmoituksen ja 12. #kahdenvälisen sopimuksen pankkivirkailijoiden ja työntekijöiden palkanmuutoksesta, jotka tulevat voimaan marraskuussa. 1, 2022. @PIB_India #dfs”, IBA:n toimitusjohtaja Sunil Mehta sanoi twiitissä.

Eläkkeelle jääneiden työntekijöiden osalta sovittiin, että kuukausittainen vapaaehtoinen summa maksetaan julkisen sektorin pankkien, mukaan lukien SBI:n, maksaman eläkkeen/perheeläkkeen lisäksi eläkeläisille ja perheeläkkeensaajille, jotka ovat oikeutettuja nostamaan eläkettä viimeistään 31.10.2022 mukaan lukien mainittuna päivänä eläkkeelle jääneet.

Samankaltaiset artikkelit