Chennai-kiinteistö taantumassa, projektien määrä laski 19 %, myynti laski 41 % syyskuun neljänneksellä – Money News

real estate

Chennain kiinteistömarkkinat ovat syvässä vaikeuksissa, ja niissä on joukko ennennäkemättömiä haasteita, jotka vaihtelevat asuntoprojektien ja myynnin huomattavasta laskusta Tamil Nadun hallituksen määräämien kasvavien rekisteröintimaksujen painoon.

Rekisteröityjen asuntoprojektien määrä Chennaissa on laskenut huomattavasti, mikä osoittaa 19,39 prosentin pudotusta kalenterivuoden 2023 kolmannella neljänneksellä – edellisen neljänneksen (toinen neljännes) 98 projektista 79 hankkeeseen. Lisäksi laskua oli 30,09 % verrattuna viime vuoden vastaavaan neljännekseen, jossa oli 113 projektia Intian kiinteistökehittäjien liiton (Credai) Chennain raportin mukaan.

Lisäksi Chennain kiinteistömarkkinoilla myynti laski merkittävästi, 40,78 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ja myynti laski 10,45 % vuoden 2022 vastaavaan neljännekseen verrattuna. Raportin mukaan tämä viittaa kiinteistöalan suureen laskuun Chennaissa.

Sivagurunathan, presidentti Credai, Chennai, sanoi: ”Nämä luvut syyskuussa 2023 päättyneellä vuosineljänneksellä johtuvat Tamil Nadun rekisteröintiosaston nostamien rekisteröintimaksujen vaikutuksesta. Korkeammat maksut ovat tehneet kiinteistöjen ostamisesta kalliimpaa, mikä on saattanut osaltaan vaikuttaa myynnin laskuun. Vaikka Credain jäsenet ovat edelleen vaikutusvaltaisia ​​markkinoilla, se on osoittanut laskun merkkejä, mikä korostaa Chennain kiinteistöalan monimutkaista dynamiikkaa.

Kolmannen vuosineljänneksen tiedot osoittavat jyrkästi poikkeavan trendin verrattuna toisen vuosineljänneksen lukuihin, jotka olivat osoittaneet suurta kysyntää asuntoprojekteille Chennaissa. Tietojen mukaan vuoden 2023 toisella neljänneksellä rekisteröityjen asuntojen määrä oli noussut 6 435 asuntoon, mikä on 65,47 % kasvua verrattuna 3 889 asuntoon vuoden 2022 vastaavalla neljänneksellä.

Syyskuun lopussa päättynyt vuosineljännes kääntyi kuitenkin kiinteistösektorille happamaksi. Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä Chennaissa oli 7 833 valmistunutta myymätöntä asuntoprojektia. Näistä 65 % oli Credain jäsenten kehittämiä projekteja, yhteensä 5 118 yksikköä. Raportin mukaan jopa TNRERAssa rekisteröityjen layout-projektien määrä on laskenut viimeisen kolmen kuukauden aikana, mikä viittaa mahdolliseen muutokseen kehitettävien asuntohankkeiden tyypeissä.

Luvullisesti Chennaissa syyskuun 2023 vuosineljänneksen aikana myytyjen asuntojen kokonaismäärä oli Credain jäseniltä 2 509 ja muiden 747 asuntoa, yhteensä 3 256 asuntoa.

Tamil Nadun rekisteröintiosaston viimeaikaiset muutokset rekisteröintimaksujen korottamiseksi ovat vaikuttaneet kiinteistöalaan. Korkeammat maksut ovat tehneet kiinteistöjen ostamisesta kalliimpaa, mikä on saattanut vaikuttaa myynnin laskuun, se lisäsi.

Tamil Nadun hallitus antoi äskettäin määräyksen kiinteistöjen rekisteröinnistä perittävien leimaverojen tarkistamisesta. Kiinteän maksun sijaan se on nyt 1 % kiinteistön markkina-arvosta. Lisäksi rakennussopimusten rekisteröintimaksut ovat nousseet 1 %:sta 3 %:iin heinäkuun 10. päivän jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit