Toimistovuokraus: Delhi NCR johtaa Intian kaupunkeja leasingtoiminnassa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Gurugramissa, Noidassa.

Godrej Properties,

Delhi NCR on jälleen noussut maan parhaaksi alueeksi vuokraustoiminnassa mitattuna, ja sen bruttovuokra-ala oli 4,03 miljoonaa neliöjalkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä raportin mukaan.

Delhi NCR:n eri osamarkkinoista NH-8 Gurugramissa ja Noida Cityssä esitteli korkeimman vuokrausaktiviteetin, ja sen osuus kokonaisvuokrasta oli yli 50 prosenttia vuosineljänneksen aikana, kiinteistöpalveluyritys JLL sanoi raportissaan.

Delhi NCR, Bengaluru, Chennai 3 parasta aluetta toimistovuokrauksessa

Delhi NCR:ää seurasi Bengaluru, jonka bruttotoimistovuokrat olivat 3,09 miljoonaa neliöjalkaa mainitulla vuosineljänneksellä. Chennai oli kolmannella sijalla Intian seitsemän parhaan kaupungin listalla 2,67 miljoonalla neliöjalalla toimistovuokralla.

Raportin mukaan Delhi NCR on 4,03 miljoonalla neliöjalalla vuokrannut kaikki aiemmat Q1-suoritukset ja kasvanut hieman viime vuoden vastaavan ajanjakson 3,99 miljoonasta neliömetristä.

”Vuokraushuippua vauhditti vahva kotimaisten vuokraajien kysyntä, joiden osuus koko leasingtoiminnasta oli noin 54 %. Tämä kysynnän kasvu oli erityisen havaittavissa jousto-, BFSI- ja valmistussektoreilla, ja joustojen osuus Delhi NCR:n leasingtoiminnasta on yli kolmasosa”, JLL:n raportin mukaan.

Joustava tilan vuokraus hirret voimakasta kasvua

Etenkin joustooperaattorit kokivat ennennäkemätöntä kasvua tällä vuosineljänneksellä, ja tilankäyttö oli ennätyksellisen suuri neljännesvuosittain, 1,42 miljoonaa neliöjalkaa. Tämä kasvu osoittaa joustavien työtilojen kasvavaa suosiota ja kysyntää alueella.

Raportin mukaan NH-8 Gurugramissa ja Noidassa esitteli korkeimman vuokrausaktiviteetin, ja sen osuus oli yhteensä yli 50 prosenttia vuosineljänneksen kokonaisvuokrauksesta. ”Näistä alueista on tullut yritysten ensisijaisia ​​kohteita ja ne ovat herättäneet suurta huomiota asukkaat.

”Delhi NCR:n ensimmäisen vuosineljänneksen vaikuttava leasingtulos korostaa alueen kestävyyttä, elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta liikekiinteistömarkkinoidena. Vuoden edetessä ala seuraa tiiviisti jatkuvaa kasvuaan ja miehittäjien muuttuvia mieltymyksiä”, sanoi Manish Aggarwal, Pohjois- ja Itä-Intian johtaja, JLL.

Pan India -leasingissa saavutettu vaikuttava kasvu

Myös yleisellä tasolla bruttovuokraustoiminta saavutti vaikuttavat 15,16 miljoonaa neliöjalkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on 13,8 % kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tämä on kolmas peräkkäinen vuosineljännes, jolloin bruttovuokraus on ylittänyt 15 miljoonan neliömetrin rajan, kun vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä oli historiallinen korkein 20,94 miljoonaa neliöjalkaa ja vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä 16,03 miljoonaa neliöjalkaa.

”Tämä edustaa myös toiseksi korkeinta bruttovuokraamista, joka on koskaan kirjattu minkä tahansa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, jääden vain vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen 17,3 miljoonan neliömetrin tason jälkeen. Neljännes on asettanut alustan Intian toimistomarkkinoiden saavuttamiselle ja jopa ylittää vuoden 2023 huippuaktiivisuustasot”, raportissa todetaan.

Kotimaiset miehittäjät marssivat eteenpäin

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä se kuului kotimaisille vuokra-asujille, erityisesti BFSI-, Flex- ja valmistus- ja suunnittelusegmenteillä, kun he saivat enemmistön toimistovuokrauksesta.

Jousto nousee tekniikan jatkuessa vaimeana

Jousto- ja valmistus- ja suunnittelusektorit säilyttävät vahvan nousujohteisen kasvunäkymänsä, kun taas teknologiateollisuus kamppailee edelleen hitauden kanssa. Kolmannen osapuolen ulkoistamisyritysten tilankäyttö globaalien vastatuulen ja hitaamman liikevaihdon kasvun vuoksi vaikuttaa edelleen teknologiasektoriin, ja sen osuus bruttoleasingista on 24,2 %, ja se on enimmäkseen sidottu alueeseen verrattuna edelliseen vuoteen.

JLL:n mukaan joustotilaoperaattoreilla on edelleen merkittävä rooli Intian toimistomarkkinoilla, ja niiden osuus bruttovuokraleasingista vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä on 21,0 prosenttia.

Valmistus-/tekniikkasektorilla on jatkuva kysynnän vahvistuminen, ja alan osuus nousee 20,2 prosenttiin, mikä on korkein lähes kolmeen vuoteen, kun Intian GCC-ekosysteemi laajenee edelleen korkealaatuisen T&K-työn tullessa maahan. ja luomaan laajentumiseen perustuvaa tilakysyntää.

Samankaltaiset artikkelit