Kiranas bank on kuluttajayhteys ottaa yhteyttä q-commiin – Pankki- ja rahoitusuutiset

Kiranas bank, Kiranas bank news, banking, banking news, financial express

Kirana-myymälän omistajan Suresh Kumarin puhelin ei lakkaa soimasta, kun hän hoitaa kauppaansa Santacruzissa, Mumbaissa. ”Olen lisännyt kotiinkuljetuspalveluani asiakkaille. Minulla on kaksi ylimääräistä kättä tähän tarkoitukseen. Ja toivon voivani vastustaa näitä verkkoalustoja, jotka vaativat nopeampaa toimitusta”, hän sanoo puheluiden välillä.

Kumar on yksi kasvava viime mailin vähittäiskauppiaiden heimo, joka haluaa hyödyntää suhteitaan vaikutusalueillaan vähentääkseen nopean kaupan toimijoiden myyntitappioita. Online-pelaajat, jotka lupaavat toimittaa kulutustavarat tunnissa, ovat valtaamassa jalansijaa kaupungeissa.

Esimerkiksi Bandran esikaupunkialueella päivittäistavaroita ja elintarvikkeita myyvää sekatavarakauppaa johtava Darshan Patel kertoo perustaneensa WhatsApp-ryhmän uskollisista asiakkaistaan, joka lähettää heille säännöllisesti päivityksiä uusista tuotteista, tarjouksista ja alennuksista. Kotiinkuljetus on maksuton, ja Patel tekee myös ylimääräisiä ponnisteluja jakelijansa kanssa, jos asiakas vaatii uutta makua tai muunnelmaa tuotteesta.

”Olen huomannut, että asiakaskuntani arvostaa tätä sitoutumista. Emme tuhlaa aikaa, kun tilaukset tehdään WhatsAppilla tai puhelimella”, hän kertoo strategiastaan ​​q-kaupan torjumiseksi. Patel tietää, että aika on olennainen osa tätä nousevaa vähittäiskaupan segmenttiä.

Kirana Club, lähikauppojen verkkoyhteisö, äskettäin tekemässä tutkimuksessa, joka kattoi 900 äiti- ja poppikauppaa 10 kaupungissa, joissa q-commerce on elävää, havaitsi, että 35 % liikkeestä (tai 315 jälleenmyyjästä) oli nähnyt 10- 30 %:n vaikutus myyntiin q-kaupankäynnin kasvun vuoksi omilla alueillaan.

”Laajemmasta näkökulmasta katsottuna näistä 10:stä meille rekisteröityneestä kaupungista tulevien jälleenmyyjien määrä on vain noin 4%, Kirana Clubin perustaja ja toimitusjohtaja Anshul Gupta kertoi FE:lle.

Hän sanoo, että 35 % tästä 4 %:sta (eli 72 000 jälleenmyyjää) tulee noin 25 200 jälleenmyyjälle. Tämä on vain noin 1,4 % Kirana Clubin 1,8 miljoonan rekisteröidystä pohjasta, Gupta sanoo ja väittää, että q-kaupan vaikutus kiranan myyntiin on tällä hetkellä rajallinen.
Mutta asiantuntijat väittävät, ettei ole varaa tyytyväisyyteen, koska nopeasti liikkuvat kulutustavarayritykset (FMCG) saavat nyt lähes puolet verkkokaupastaan ​​q-commercesta. Tämän määrän ennustetaan kasvavan, kun pelaajat, kuten Zepto, Zomato-omistuksessa oleva Blinkit, Swiggy Instamart, Bigbasketin BBNow tarjoavat mukavuutta, nopeaa toimitusta (alle 30 minuutissa) ja aggressiivisia alennuksia houkuttelemaan ostajia.

”Nopea kaupankäynti on silmiinpistävää kirana-myymäläliiketoiminnan ytimessä, joka liittyy naapuruston mukavuuteen”, Harminder Sahni, Gurugram-pohjaisen konsulttiyrityksen Wazir Advisorsin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoo.

Vaikka Intian kymmenen suurimman kaupungin osuus on tällä hetkellä noin 80 prosenttia q-commerce-tilauksista, Bain & Co:n raportin mukaan skaalautuminen metrojen ja Tier 1 -kaupunkien ulkopuolelle on mahdollista, mutta sitä ei ole todistettu, tutkimuksen mukaan.

Yli puolet Intian lähes 12 miljoonasta perinteisestä kauppa- tai kiranaliikkeestä sijaitsee maaseudulla. Näiden napauttaminen voi olla seuraava raja q-commerce-pelaajille, mutta se voi viedä aikaa, asiantuntijat sanovat.

FMCG-yritykset ovat tietoisia siitä, että yleinen kauppa kamppailee yleisen myynnin hidastumisen kanssa, mukaan lukien q-kaupankäynnin aiheuttama uhka, joten FMCG-yritykset ovat viime kuukausina työstäneet enemmän niputettuja tarjouksia ja matalan yksikköpakkauksia (LUP) perinteiseen kauppaan. LUP:t muodostavat tyypillisesti noin 40–45 % FMCG-yrityksen kokonaismyynnistä. Keksiyrityksillä tämä luku on korkeampi, noin 50-55 % myynnistä, toimialan analyytikkojen mukaan.

”Esimerkiksi pikakaupassa ei ole varastossa 5, 10, 15 tai 20 rupiaa olevia pakkauksia. Nämä tuotteet ovat tien päällä kulutukseen ja toimivat hyvin yleisessä kaupassa. Q-commercessa painotetaan suurempia pakkauksia”, sanoo Krishnarao Buddha, maan johtaviin keksien valmistajiin kuuluvan Parle Productsin johtaja.

Buddha sanoo myös, että suosittuja tuotemerkkejä yrityksen salkussa (kuten Parle-G, Monaco tai Marie keksissä) työnnetään aggressiivisesti yleiseen kauppaan, kun taas räätälöidyt ja premium-tarjoukset työnnetään moderniin kauppaan, sähköiseen kaupankäyntiin ja jopa q-kauppaan. . Esimerkiksi Nestle Intian äskettäiset lanseeraukset Maggissa, kuten korealaiset ja kauranuudelit, lanseerattiin ensin yleisessä kaupassa, ennen kuin ne työntyivät muihin kanaviin, vähittäiskauppiaisiin, joille FE puhui.

Kauppalähteet sanovat, että Hindustan Unileverin kaltaiset yritykset ovat äskettäin tuoneet markkinoille 20 rupian pakkauksia shampooja, kuten Sunsilk ja Clinic Plus, joita ei ole saatavana sähköisessä kaupankäynnissä, q-kaupassa tai modernissa kaupassa. Tavoitteena on auttaa kiranasta parantamaan myynnin kasvua ja selviytymään likviditeettipaineista.

Esimerkiksi Daburin kaltaisilla yrityksillä on ”osta yksi, saat yhden ilmaiseksi” -tarjouksia useista eri luokista, kuten hunajasta, chawanprashista, henkilökohtaisesta hygieniasta, suuhoidosta ja hiusöljyistä, joita työnnetään aggressiivisesti yleiseen kauppaan, koska kanava muodostaa 70 prosenttia sen myynnistä.

Esimerkiksi hyvinvointiyritys Himalaya on niputtanut tarjouksia, joissa yhdistyvät henkilökohtainen hoito ja suun hoito, kuten 100 ml:n neem-kasvopesu ja ilmainen 40 gramman Himalaya-hammastahnaputki (yhdistelmähinta on 150 rupiaa) arvotietoisille kuluttajille.

Samankaltaiset artikkelit