Ericssonin myynti Intiassa kasvoi lähes neljä kertaa heinä-syyskuussa – Toimialauutisia

Ericsson India, Ericsson India sales, Ericsson India news, Ericsson, Ericsson news, industry news

Vaikka maailmanlaajuinen viestintäpalveluyritys Ericsson raportoi yleisesti heikosta tuloskehityksestä heinä-syyskuun vuosineljänneksellä, Intiassa yrityksen myynti kasvoi lähes nelinkertaiseksi edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (yoy). Ericssonin Intian myynti neljänneksellä nousi 9,6 miljardiin Ruotsin kruunuun (880 miljoonaa dollaria) 2,7 miljardista Ruotsin kruunusta (248 miljoonaa dollaria), yhtiön tuloksen mukaan.

Intian voimakkaan kasvun syynä voi olla tietoliikennelaitteiden myynti, joka johtuu Airtelin ja Jion jatkuvasta 5G-verkon käyttöönotosta. Muilla markkinoilla, kuten Yhdysvalloissa, teleoperaattorit ovat hidastaneet 5G-verkkojen käyttöönottoa ja ylläpitävät edelleen korkeampaa verkkolaitteiden varastoa, mikä on vaikuttanut Ericssonin myyntiin näillä alueilla.

”Pohjois-Amerikan laskua kompensoi osittain kasvu Intiassa sekä joidenkin varhaisten 5G-markkinoiden investoinnit uudelleen”, sanoo Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm tuloslaskelmassa.

Intia on nyt Ericssonin toiseksi suurin markkina-alue 15 prosentin markkinaosuudellaan verrattuna Yhdysvaltoihin, joka on edelleen yrityksen suurin markkina-alue 31 prosentin osuudellaan.

Viime vuonna Intian osuus Ericssonin liikevaihdosta oli kuitenkin vain 4 %, kun taas USA:n osuus oli noin 44 %.

Intiassa yritys toimittaa verkkolaitteita, kuten 5G Radio Access Networkia (RAN) teleoperaattoreille Reliance Jiolle ja Bharti Airtelille. Mitä tulee 5G-verkon käyttöönottoon, yritys lisää tuotantoaan sopimusvalmistuskumppaninsa Jabilin kanssa Punessa. Ericsson on myös nousujohteinen kiinteän langattoman yhteyden (FWA) mahdollisuudesta Intiassa.

Heinä-syyskuun neljänneksellä Ericssonin kokonaismyynti laski 10 % vuotta aiemmasta ja oli 64,5 miljardia Ruotsin kruunua (6,3 miljardia dollaria). Yhdistetyssä Kaakkois-Aasiassa, Oseaniassa ja Intiassa Ericssonin liikevaihto kasvoi 74 % vuotta aiemmasta 13,8 miljardiin Ruotsin kruunuun (1,35 miljardia dollaria). Muilla markkinoilla, kuten Pohjois-Amerikassa ja Koillis-Aasiassa, yhtiön myynti laski 49 % ja 4 %.

Esimerkiksi Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä Länsi-Aasiassa ja Afrikassa yhtiön liikevaihto kasvoi 1 % ja 14 %.

Ericsson raportoi myös Ruotsin kruunun nettotappiosta 30,5 miljardia (2,8 miljardia dollaria), kun Ruotsin kruunun voitto oli 5,4 miljardia vuotta sitten.

Teleoperaattoreiden investointien pienentymisen vuoksi tärkeimmillä markkinoilla Intiaa lukuun ottamatta Ericssonin bruttokate heinä-syyskuussa laski 38,4 prosenttiin vuoden 2022 vastaavan ajanjakson 41,4 prosentista.

”Ericsson toimitti ohjeidemme mukaisen kolmannen vuosineljänneksen tuloksen haastavassa toimintaympäristössä. Muun toimialamme tavoin odotamme makrotalouden epävarmuuden jatkuvan vuonna 2024, mikä vaikuttaa asiakkaidemme investointikykyyn”, Ekholm sanoi.

”Odotamme neljänneltä vuosineljännekseltä samanlaista markkinatrendiä kuin kolmannella vuosineljänneksellä, mutta kustannusvaikutus kasvaa”, Ekholm lisäsi.

Yhtiö sanoi, että nykyisen epävarmuuden vuoksi se ei anna ohjeistusta vuoden 2023 neljännen neljänneksen jälkeen. ”Koska markkinamixin elpymisen ajoitus on asiakkaidemme käsissä, suunnittelemme varovaisesti nykyisen markkinatilanteen vallitsevan vuoteen 2024 asti”, Ekholm sanoi.

Samankaltaiset artikkelit