CreditAccess Grameen lisää muiden kuin rahalaitosten osuutta 10-15 prosenttiin seuraavan 4-5 vuoden aikana – Pankki- ja rahoitusuutiset

banking

CreditAccess Grameen suunnittelee kasvattavansa ei-mikrorahoitussalkkuaan 10-15 prosenttiin seuraavien neljän-viiden vuoden aikana nykyisestä 1,6 prosentista.

”Meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat olleet kanssamme yli neljä vuotta ja jotka tarvitsevat lisää rahoitusta liiketoimintaansa. Viime vuodesta lähtien olemme keskittyneet kasvattamaan ei-mikrorahoituslainojamme, toimitusjohtaja Udaya Kumar Hebbar sanoi.

Tämä segmentti sisältää vakuudettomat lainat, joiden lippukoko on enintään 250 000 Rs. Mutta lainat, joilla on korkeampi lippukoko, luokitellaan kiinteistölaina-segmentiksi ja niillä on vakuus.

Yhtiö keskittyy myös kahden pyörän lainoihin ja edullisiin asuntolainoihin. Kun kaksipyöräisten lainojen pilotti käynnistettiin edellisen tilikauden kolmannella neljänneksellä, edullinen asuntolaina -segmentti lanseerataan tänä vuonna.

Yhtiön tavoitteena on kohdistaa näiden lainasegmenttien kautta pitkälti olemassa olevia asiakkaita tai asiakasekosysteemiä.

”Emme halua harjoittaa jälleenmyyjävetoista liiketoimintaa (kaksipyöräisillä autoilla). Näitä lainoja myönnetään vain nykyisille kanta-asiakkaillemme”, hän sanoi.

Maaliskuussa 2022 Reserve Bank of India (RBI) nosti muiden kuin mikrorahoituslainojen enimmäismäärän 25 prosenttiin aiemmasta 15 prosentista.

CreditAccess Grameen on maan suurin mikrorahoitusyhtiö, jonka bruttolainakanta on 22 488 biljoonaa. Bengalurulaisen yrityksen lainakanta kasvoi 36 % vuodentakaisesta syyskuun 30. päivänä.

Korkokate nousi syyskuun neljänneksellä 13,1 prosenttiin edellisvuoden 12 prosentista.

Pankkien ulkopuolinen luotonantaja odottaa bruttoluottokantansa kasvavan kuluvalla tilikaudella 24-25 % vuotta aiemmasta. Se odottaa marginaalien olevan 12,7-12,8 prosenttia.

– Vuosi vuodelta ei-mikrorahoituksen kasvuprosentti on suurempi, vaikka kokonaiskasvu olisi ohjeistuksen mukaista, hän sanoi.

Tämän lisäksi yhtiö keskittyy salkun laadun ylläpitämiseen, auditointiin, riskien valvontaan ja vaatimustenmukaisuuteen. Se pyrkii myös monipuolistamaan vastuufranchising-toimintaansa vähentämällä riippuvuutta pankkien lainoista ja lisäämällä ulkomaista lainaa.

Määräaikaiset lainat muodostavat lähes 53 % yhtiön kokonaislainasta. Ulkomaisten lainojen osuus kokonaislainoista on 18,4 %.

Kysyttäessä, onko yrityksellä pyrkimyksiä pankiksi, Hebbar vastasi, että vastuu franchising on erittäin vahva, joten suunnitelmia ei ole ainakaan seuraavan viiden vuoden osalta.

Samankaltaiset artikkelit