Global Fintech Fest 2023: ONDC:n toimitusjohtaja korostaa luottamuksen ja hallinnon merkitystä digitaalisessa kaupankäynnissä

digital commerce, ONDC, Global Fintech Fest 2023, network participants, network policies, regulator

Global Fintech Fest 2023 (GFF 2023) -tapahtumassa puhunut T Koshy, toimitusjohtaja, Open Network for Digital Commerce (ONDC) puhui ONDC:n roolista hallinnossa ja luottamuksen rakentamisessa digitaalisen kaupan ekosysteemissä. Noopur Chaturvedi, toimitusjohtaja, NPCI Bharat BillPay Limited, ja Suresh Sethi, MD ja toimitusjohtaja, Protean eGov Technologies, keskittyivät digitaalisen kaupan potentiaaliin Intiassa ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin talouskasvulle.

Luotettavan kansallisen infrastruktuurin rakentamisesta ja hallinnon ylläpitämisestä perinteisen ”säätelijän” puuttuessa T Koshy sanoi: ”ONDC tulee verkon ylläpitäjäksi. Edistämme paljon enemmän läpinäkyvyyttä verkon osallistujien yhteydenpidossa. Olemme ONDC:ssä koonneet tiettyjä mekanismeja, joita jokaisen osallistujan on noudatettava koosta riippumatta. Laillisesti sitova verkoston osallistujasopimuksemme on vesitiivis ja jokaisen alustallemme rekisteröityvän kumppanin on allekirjoitettava se. Verkostopolitiikkaa, joka on olennaisesti kaikkien ekosysteemitoimijoiden osallistumissääntöjä, kehitetään jatkuvasti yhteistyössä ekosysteemitoimijoiden edustajien kanssa, ja ne ovat olennainen osa verkoston osallistujasopimusta. Lopuksi ostajat ja myyjät sopivat kaupan ehdoista digitaalisesti allekirjoitetulla sopimuksella.

Suresh Sethi täsmentää ONDC-teknologian rakentamisessa huomioon otettuja eritelmiä: ”ONDC:tä rakennettaessa otettiin huomioon kaksi näkökohtaa. Yhdyskäytävä ja täsmäytys- ja selvitysjärjestelmä. Koska ONDC demokratisoi digitaalista kaupankäyntiä, yksityisyys ja luottamuksen suunnittelu sekä yhtäläinen pääsy olivat etusijalla.

Lisäksi T Koshy jakoi näkemyksensä ONDC:stä ja väitti, että jokainen tuote tai palvelu, joka on luetteloitava, tulisi integroida ONDC-verkkoon.

GFF 2023 -tapahtumaa tukevat elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriö (MeitY), talousministeriö (DEA), valtiovarainministeriö, Intian keskuspankki (RBI) ja kansainvälisten rahoituspalvelukeskusten viranomainen (IFSCA). Järjestäjänä Payments Council of India (PCI), Fintech Convergence Council (FCC) ja National Payments Corporation of India (NPCI). Tilaisuuden avasi Intian hallituksen valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman.

Samankaltaiset artikkelit