RBI:n valuuttapuolustus on todennäköisesti laajentunut rupiafutuureihin

rbi, rbi on rupee, rupee falling, indian rupee, indian economy,

Intian keskuspankin puolustus estääkseen rupian putoamisen ennätysmatalalle on todennäköisesti ulottunut valuuttafutuureihin, kolme pankkiiria ja kaksi analyytikkoa sanoivat perjantaina.

Aiemmin tällä viikolla Reuters raportoi, että RBI on puuttunut ei-toimitettaviin termiineihin ja onshore over-the-counter (OTC) -markkinoihin estääkseen rupia rikkomasta ennätysmataliaansa 83,29 dollaria vastaan.

Sen todennäköinen väliintulo pörssijohdannaisiin heijastuu yli miljardin dollarin hyppyyn syyskuun USD/INR-futuurien avoimessa korossa viimeisen kolmen istunnon aikana kansallisessa pörssissä, mikä edustaa suurta osaa rupian avoimesta korosta. futuurit.

”Tämä suuri hyppy avoimessa kiinnostuksessa muutaman päivän aikana on erittäin epätavallinen”, sanoi Abhilash Koikkara, Nuvama Professional -asiakasryhmän valuutta- ja korkopäällikkö. ”On todennäköistä, että RBI puuttuu hillitäkseen volatiliteettia korkeampien raakaöljyn ja Yhdysvaltojen tuottojen ansiosta.”

RBI ei heti vastannut Reutersin kommenttia pyytäneeseen sähköpostiin. Erään yksityisen sektorin pankin futuurikauppias kertoi, että muutaman kerran tällä viikolla USD/INR-valuuttafutuureissa on tapahtunut ”äkillinen” 2–3 paisan lasku ja ”pieni poikkeama” OTC- spot -hinnasta.

”Tämä OI:n (avoin korko) ohella viittaa RBI:n myyntiin”, kauppias sanoi. Osa avoimen koron noususta voidaan selittää keinottelijoilla, jotka jahtaavat USD/INR-kurssia korkeammalle ja ”pienellä suojauksella” 83:n rikkomisen jälkeen, sanoi Dilip Parmar, HDFC Securitiesin analyytikko.

Samankaltaiset artikkelit