SIJOITUSRAHASTO: Useamman omaisuuden rahastot pienempään nostoon

best multi cap mutual funds

Kun markkinat lähestyvät kaikkien aikojen huippujaan ja sijoittajat ovat varovaisia, omaisuudenhoitoyhtiöt lanseeraavat usean omaisuuden rahastoja. Näihin alhaisen korrelaation rahastoihin sijoittaminen voi suojata salkun nosto- ja inflaatioriskiltä, ​​auttaa hajauttamisessa ja saada parempia riskipainotettuja tuottoja.

Nämä hybridirahastot sijoittavat vähintään kolmeen omaisuusluokkaan – osakkeisiin, velkoihin ja kultaan – vähintään 10 prosentin allokaatiolla kuhunkin, ja niitä verotetaan alhaisemmilla verokannoilla. Rahastonhoitajat voivat strategisesti säätää allokaatiota optimoidakseen tuotot ja hallitakseen riskejä tehokkaasti. Näin tehdessään usean omaisuuden rahastot tarjoavat sijoittajille vakaamman ja vähemmän vaihtelevan sijoitusmatkan.

Tässä kuussa kaksi rahastotaloa on käynnistänyt moniomaisuusrahastot. DSP Multi Asset Allocation Fundin (MMAF) uuden rahastotarjouksen merkintä päättyy 21. syyskuuta ja Kotak MAAF:n 14. syyskuuta. Shriram MF:n MAAF:n merkintä päättyi 1. syyskuuta. Tällä hetkellä rahastossa on 13 tällaista rahastoa. markkinoilla, joista kolme lanseerattiin tänä vuonna. Usean omaisuuden rahastojen lanseeraus vastaa yksityissijoittajien muuttuviin mieltymyksiin vaivattomien, hajautettujen ja ammattimaisesti hoidettujen sijoitusvaihtoehtojen suhteen.

Harshad Chetanwala, yksi MyWealthGrowth.comin perustajista, sanoo, että tämä strategia antaa rahaston hallintatiimille täydellisen vapauden päättää ihanteellisesta allokaatiosta ympäristön perusteella. ”Sallittujen etujen tapaan näitä rahastoja suosivat sijoittajat, jotka haluavat sijoittaa eri omaisuusluokkiin kullan, kansainvälisen osakepääoman ja REIT-rahastojen lisäksi joissain tapauksissa. Samaan aikaan rahastonhoitajat ottavat vastaan ​​salkun ja omaisuusluokkien painotuksen, mikä voi tarjota enemmän mukavuutta jollekin sijoittajaryhmälle”, hän sanoo.

Rahastonhoitajilla on mahdollisuus lisätä osakeallokaatiota, kun he uskovat, että markkinoilla on korkeampi nousupotentiaali ja he voivat vähentää allokaatiota epävarmoina aikoina. Ne voivat myös lisätä velan allokaatiota, kun korkoskenaariot ovat suotuisat ja samat kullalle.

Sreeram Ramdas, varatoimitusjohtaja, Green Portfolio PMS, sanoo, että velat ja kullan allokaatio ovat vähän volatiloita omaisuutta osakkeisiin verrattuna. ”Multi-asset-rahastoilla on merkittävä allokaatio kullalle – joissakin rahastoissa jopa 15 %, samoin kuin sijoitustasoinen velka, mikä minimoi yleisen volatiliteetin markkinoihin verrattuna”, hän sanoo.

Matala korrelaatio

Osakkeella ja velalla on alhainen korrelaatio. Koska markkinat ovat kuitenkin tällä hetkellä kaikkien aikojen huipulla, useaan omaisuuteen sijoittaminen voi olla järkevämpää. Lisäksi Vanguardin tutkimuksen mukaan varojen allokaatio on vastuussa jopa 90 prosentista salkun tuotoista pitkällä aikavälillä.

Anirudh Garg, Invasset PMS:n kumppani ja tutkimuspäällikkö, sanoo, että näiden rahastojen tavoitteena on tuottaa tasaista tuottoa pienemmällä riskillä, mikä tekee niistä sopivia vaihteleville riskinhaluille. ”Nykyisessä dynaamisessa markkinaympäristössä sijoittajat etsivät hajautusta vähentääkseen riskejä ja saavuttaakseen vakaan tuoton. Yksityissijoittajat, jotka ovat usein yllättyneitä yksittäisten omaisuusluokkien hallinnan monimutkaisuudesta, houkuttelevat usean omaisuuserän rahastoja all-in-one-ratkaisuna, joka yksinkertaistaa heidän sijoitusmatkaansa.

Yksityissijoittajia kiinnostavat erityisesti usean omaisuuden rahastot, koska ne tarjoavat pääsyn ammattimaisesti hoidettuun salkkuun, joka mukautuu erilaisiin markkinaolosuhteisiin. Rahastotalojen osalta nämä tarjoukset vastaavat sijoittamisen yksinkertaisuuden ja mukavuuden kasvavaa kysyntää.

”Muista kuitenkin, että hajauttamista ei pidä tehdä rahastotasolla, koska on vaikeaa jakaa uudelleen omaisuusluokkien välillä tarpeen mukaan”, sanoo Feroze Azeez, Anand Rathi Wealthin varatoimitusjohtaja. ”Sijoitusten tulee perustua varojen allokaatiostrategiaan, joka tulisi asettaa salkkutasolle.”

Suojaa haittapuolia

Usean omaisuusluokan omaisuusluokka olisi aina ensisijaisena omaisuusluokkana. Rahastonhoitajilla olisi kuitenkin vapaus muuttaa varojen allokaatiota muuttuvan taloudellisen ympäristön, korkotason vaihtelun tai sijoittajien tunteiden mukaan.
Alpha Capitalin RIA:n vanhempi osakas Akhil Bhardwaj, rekisteröity sijoitusneuvoja, sanoo, että varojen tehokas siirtäminen mahdolliseen omaisuusluokkaan ja riskin leikkaaminen ei niin potentiaalisessa omaisuusluokassa suojaa salkkua markkinoiden laskusuhdanteiden aikana ja samalla kaappaa osakepääoman nousuun. ”Hajautuminen nolla-, negatiivisiksi tai vähemmän korreloiviin omaisuusluokkiin, jotka hallitsevat rahastojen volatiliteettia, voi tarjota sijoittajille sujuvan kyydin. Usean omaisuuden rahastojen valinta riippuisi sijoittajan profiilista.

HAJOITA RISKIT

Rahastonhoitajat voivat säätää allokaatiota omaisuusluokkien välillä optimoidakseen tuoton ja hallitakseen riskejä tehokkaasti

Suosittu sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa osakkeisiin, velkoihin ja kultaan sekä RIETSiin ja kansainvälisiin osakkeisiin

Omaisuusallokaatio vastaa jopa 90 %:sta salkun tuotosta pitkällä aikavälillä

Samankaltaiset artikkelit