5 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen koulutuslainan ottamista

5 things to know before availing an education loan

Koulutuslainoilla on keskeinen rooli opiskelijoiden akateemisten toiveiden muotoilussa kaikkialla Intiassa. Koulutuskustannusten noustessa nämä lainat toimivat taloudellisena siltana, jonka avulla ihmiset voivat jatkaa korkea-asteen opintoja ja saavuttaa uratavoitteensa.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat koulutuslainoja tukeakseen opiskelijoiden koulutuspyrkimyksiä. Nämä lainat kattavat tyypillisesti lukukausimaksut, majoituskulut, oppimateriaalit ja muut kurssin aikana syntyneet kulut.

Yksi koulutuslainojen tärkeimmistä eduista on niiden saatavuus. Eri taloudellisista taustoista tulevat opiskelijat voivat hakea näitä lainoja opiskellakseen Intiassa tai ulkomailla. Saneerattava lainasumma määräytyy kurssimaksun, oppilaitoksen maineen ja hakijan taloudellisen tilanteen perusteella.

Koulutuslainojen korot voivat vaihdella lainanantajan, lainasumman ja vallitsevien markkinaolosuhteiden mukaan. Monet pankit tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja, ja tietyt järjestelmät tarjoavat tuettuja korkoja opiskelijoille.

Koulutuslainojen takaisinmaksu alkaa yleensä kurssin päätyttyä. Jotkut lainanantajat tarjoavat armonaikaa, jonka avulla lainanottajat voivat varmistaa työpaikan ennen takaisinmaksun aloittamista. Takaisinmaksuaika voi jatkua useita vuosia, mikä antaa opiskelijoille joustavuutta taloudenhoidossa koulunkäynnin jälkeen.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Lainaajilla on mahdollisuus maksaa koulutuslainansa takaisin jopa 15 vuoden aikana. Lisäksi opiskelijoille myönnetään maksutauko, joka tunnetaan nimellä moratorio. Tämä kestää tyypillisesti 12 kuukautta kurssin suorittamisen jälkeen, mikä antaa opiskelijoille tarvittavan ajan työllistymiseen ennen takaisinmaksun aloittamista. Lisäksi moratoriokauden jatkaminen on myös mahdollista.”

Koulutuslainalla on monia etuja, kun on kiinnitetty perusteellisesti huomiota opiskelijan tarpeisiin ja taloudellisiin tarpeisiin. Saat tuloverolain 80E §:n mukaisen vapautuksen koulutuslainan takaisinmaksusta.

”Voit säästää veroa rajoituksetta opintolainasi korossa kahdeksan vuoden ajan takaisinmaksun alkamisesta. Jos opiskelijan vanhemmat ovat ottaneet lainan, he ovat oikeutettuja verovapauteen. Tämä vapautus koskee vain lainoja, jotka on otettu sertifioidulta luottolaitokselta, kuten pankilta tai muulta kuin pankkilaitokselta. Jos laina on otettu perheeltä, ystäviltä tai toimistolta, vapautusta ei myönnetä”, Shetty lisää.

Lukuisista eduista huolimatta opiskelijoiden on kuitenkin otettava huomioon tiettyjä näkökohtia ennen kuin he käyttävät koulutuslainoja. Lainanhakijoiden on ymmärrettävä perusteellisesti ehdot, mukaan lukien korot, takaisinmaksuaikataulut ja kaikki niihin liittyvät käsittelymaksut tai piilokulut. Lisäksi hyvän luottoluokituksen ylläpitäminen ja oikea-aikaisten takaisinmaksujen varmistaminen on ratkaisevan tärkeää, jotta vältetään haitalliset vaikutukset luottohistoriaan.

Vaikka koulutuslainat ovat opiskelijoille merkittävä tukijärjestelmä, on tärkeää käyttää niitä harkiten. Huolellisen taloudellisen suunnittelun avulla nämä lainat voivat olla ponnahduslauta opiskelijoille kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Samankaltaiset artikkelit