Delhin tuomioistuin kieltäytyy lykkäämästä oikeudenkäyntiä Raj CM Ashok Gehlotia vastaan ​​tehdyssä kunnianloukkausvalituksessa, sallii hänen saapua paikalle VC:n kautta

Ashok Gehlot

Delhin tuomioistuin kieltäytyi tiistaina lykkäämästä oikeudenkäyntiä unionin ministerin Gajendra Singh Shekhawatin Rajasthanin pääministeriä Ashok Gehlotia vastaan ​​tekemässä rikosvalituksessa väitetystä kunnianloukkauksesta, mutta salli kongressin johtajan esiintyä metropolin tuomarin edessä videokonferenssin kautta. Kansanedustajien erityistuomari , MLAs-tuomioistuin MK Nagpal sanoi, että Gehlotin fyysinen ja henkilökohtainen esiintyminen syytettynä korkeimman oikeuden eteen 7. elokuuta 2023 ei ehkä ole käytännössä kätevää ja tarpeellista, mutta hän ei nähnyt syytä lykätä asian käsittelyä.

Tuomioistuin on kutsunut kongressin johtajan koolle 7. elokuuta Shekhawatin valituksen johdosta Gehlotin huomautuksista, jotka yhdistävät hänet väitettyyn Sanjivani-huijaukseen. ”Vaikka vetoomuksen esittäjä esiintyi fyysisesti ja henkilökohtaisesti syytettynä ACMM:n edessä edellä mainitussa tapauksessa 7. elokuuta 2023. ei välttämättä ole käytännössä kätevää ja tarpeellista, mutta tämä tuomioistuin ei näe mitään syytä tai perustetta lykätä yllä olevan valitustapauksen käsittelyä tai miksi hakija ei voi ilmoittautua kyseiseen tuomioistuimeen videoneuvottelun (VC) kautta”, tuomari sanoi. .

Tuomari listasi asian jatkokäsittelyyn Gehlotin hakemuksesta oikeudenkäyntiä vastaan ​​19. elokuuta ja määräsi Sekhawatin antamaan muodollisen vastauksensa ja yksityiskohtaiset perustelut tosiseikoista sekä oikeudesta, sanoen, että molempien osapuolten esittämät oikeudelliset ja tosiasialliset kysymykset voidaan vain käsitellä Tuomioistuin arvioi ja arvosti väitteiden jälkeen. Tuomari määräsi pääkaupunkiseudun tuomarin olemaan vaatimatta Gehlotin fyysistä läsnäoloa 7. elokuuta, jolloin istunnon on määrä tapahtua maisterituomioistuimessa, ja sallia hänen osallistua oikeudenkäyntiin VC:n kautta. Tapaus liittyy tuhansiin sijoittajiin, joiden väitetään saaneen Sanjivani Credit Cooperative Societyn huijatuksi noin 900 miljoonaa rupiaa.

Shekhawat, Unionin ”Jal Shakti” ministeri ja kansanedustaja Jodhpurista, on väittänyt kantelussaan pääkaupunkiseudun tuomarille, että Gehlot on esittänyt häntä loukkaavia huomautuksia väitetystä huijauksesta ja yrittänyt tahrata hänen imagoaan ja vaikuttaa hänen poliittiseen uraansa. Metropolitan Magistrate (ACMM) Harjeet Singh Jaspal oli sanonut, että syytetty ”prima facie” syytti kantelijaa kunniaa loukkaavasti, koska hän tiesi ja aikoi vahingoittaa hänen mainetta.

Tuomari pani myös merkille Shekhawatia edustaneen vanhemman asianajajan Vikas Pahwan lausunnon, jonka mukaan kaikki kantelijan todistajat tukivat valituksen väitteitä esityksensä aikana. Shekhawat on väittänyt valituksessaan, että Gehlot lehdistötilaisuuksissa mediaraportit ja sosiaalisen median viestit herjasivat häntä julkisesti.

Samankaltaiset artikkelit