Sairausvakuutus: Kuinka äitiysetuudet muuttuvat asiakkaiden muuttuvien tarpeiden mukaan

Health Insurance: How maternity benefits are changing with evolving customer needs

Kun tietoisuus sairausvakuutuksista on kasvanut pandemian jälkeisessä maailmassa, myös yksilöllisten tuotteiden kysyntä on kasvanut samassa suhteessa. Tämä puolestaan ​​on johtanut siihen, että vakuutusyhtiöt ovat vastanneet haasteeseen ja kehittäneet sairausvakuutussuunnitelmia, jotka tarjoavat uuden aikakauden etuja vakuutuksenottajien nykypäivän tarpeisiin.

Räätälöityjen tuotteiden ja lisäosien myötä tietyt sairausvakuutuksen luokat ovat muuttuneet. Äitiysvakuutus on yksi tällainen kategoria, joka oli aiemmin ollut kuluttajalle jälkikäteen, mutta nyt sen soveltamisalaa on laajennettu vastaamaan muuttuvia tarpeita ja vaatimuksia.

Perhesuunnittelu voi muuttaa perheen kulkua monin tavoin, myös taloudellisesti. Nykyaikana, varsinkin metrokaupungeissa, vaatii paljon suunnittelua varmistaakseen turvallisen synnytyksen ja terveen tulevaisuuden vauvalle. Tietyissä tapauksissa pariskuntaa voidaan myös neuvoa käymään IVF:ssä tai muussa hoidossa ennen kuin he voivat aloittaa vanhemmuuden matkan. Tämä ei tietenkään tule ilman lisättyä taloudellista vastuuta perheille äitiyskulujen muodossa. Tämä on, jos sairausvakuutussuunnitelma äitiysetuuksia tulee sisään. Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat nykyään erikoistuneita suunnitelmia, jotka tarjoavat kattavan kattavuuden kaikkiin äitiyteen liittyviin kuluihin.

Muutama vuosi sitten äitiysvakuutus alkoi ja päättyi lapsen syntymään. Ne kattoivat vain synnytykseen liittyvät kulut. Äitien terveydenhuolto on kuitenkin muutakin kuin sitä. Uuden aikakauden äitiyssuunnitelmat menevät siis paljon pidemmälle ja kattavat myös synnytystä edeltävät ja synnytyksen jälkeiset konsultaatiot ja avustetut toimenpiteet. Lisäksi ne eivät kata vain äitiä, vaan myös vastasyntyneeseen liittyviä sairaanhoitokuluja enintään 90 päivältä, jonka jälkeen lapsi voidaan lisätä vakuutukseen. Näihin kuuluvat vastasyntyneen rokotuskulut, jotka voivat nousta melkoisesti. Jopa odottavan äidin rokotteet katetaan.

Aiemmin pariskunta joutui kestämään 2–4 vuoden odotusajan päästäkseen äitiysturvaan. Nykypäivän sairausvakuutussuunnitelmat tarjoavat jonotusajan niinkin alhaiseksi kuin yhdeksän kuukautta. Vielä parempi, osa uuden aikakauden suunnitelmista tarjoaa myös ominaisuuden, jossa puolison palvellut odotusaika voidaan siirtää äitiysturvaan päivästä 1.

Toinen haaste, jonka parit kohtasivat aiemmin, on äitiyssuunnitelmien tarjoama rajoitettu kattavuus. Nykyään on kuitenkin olemassa suunnitelmia, joiden mukaan vakuutuksenottajat voivat siirtää äitiysvakuutussumman seuraavalle vuodelle, jos he eivät tee korvausta. Siirtoetu on rajoitettu tiettyyn vuosimäärään, enintään 10 vuoteen valitusta järjestelystä riippuen. Jos suunnitelmassa tarjotaan esimerkiksi 20 000 Rs:n äitiysetuus ja jos äitiyshakemusta ei tehdä 10 vuoteen, äitiysturvan kokonaismäärä kasvaa 2,2 lakhiin lisäämällä 20 000 rupiaa jokaiselta korvausvapaalta vuodelta.

Joten on tärkeää, että et jää odottamaan perheen suunnittelua, vaan hanki vakuutus mahdollisimman aikaisin, jotta vakuutussumma kasvaa jatkuvasti. Lisäksi sillä edulla, että katettu odotusaika on mahdollista siirtää puolisolle, myös naimisissa olevat voivat hakea tätä järjestelyä ja kerätä äitiysvakuutussummaa koko ajalta.

Matka äitiyteen on erilainen eri naisilla. Tämän tiedostaen monet vakuutussuunnitelmat tarjoavat nykyään kattavuuden lisääntymisavusteisille hoidoille ja lapsettomuushoidoille, kuten in vitro -hedelmöitys (IVF). Lisäksi sijaissynnytyksen tapauksessa korvattaisiin myös sijaissynnytys ja sijaissynnytys, lukuun ottamatta paria, jonka terveydentila on sairausvakuutuksen piirissä. Lapsen adoptoiville suunnitelmat tarjoavat myös taloudellisen suojan koko lailliseen adoptioprosessiin liittyviltä kustannuksilta. Ja jos raskaus joudutaan keskeyttämään lääketieteellisten komplikaatioiden vuoksi, korvataan myös siihen liittyvät kulut.

Siksi on reilua sanoa, että nämä suunnitelmat ovat niin kattavia kuin mahdollista. Nämä suunnitelmat ovat saaneet erittäin myönteistä palautetta, mikä osoittaa selvästi, että suuntaus todennäköisesti jatkuu.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen minkään sijoituksen tekemistä tai suunnitelman valitsemista.

Samankaltaiset artikkelit