Rajasthanin vaalit 2023: CM Ashok Gehlot ilmoittaa Biharissa tehdyn kastilaskennan

Ashok Gehlot

Kun Bihar julkaisi kastitutkimustiedot, Rajasthanin pääministeri Ashok Gehlot ilmoitti, että osavaltio tekee kastitutkimuksen, kun osavaltio valmistautuu menemään äänestykseen myöhemmin tänä vuonna.

Asiaa käsiteltiin perjantaina Rajasthan Pradeshin kongressikomitean (RPCC) ydinkomitean kokouksessa, joka pidettiin puolueen sotahuoneessa Jaipurissa, johon osallistuivat Rajasthan Sukhjinder Randhawasta vastaava kongressi Gehlot, RPCC:n presidentti Govind Singh Dotasra ja muut johtajat.

”Rajasthanin hallitus tekee myös Biharissa järjestetyn kaltaisen kastitutkimuksen”, Gehlot sanoi toimittajille perjantaina kokouksen jälkeen.

Hän sanoi, että kongressin johtajan Rahul Gandhin käsitettä kastitutkimuksesta ja osallistumisesta suhteessa väestöön edistettäisiin osavaltiossa. ”Siksi olemme päättäneet, että puolueen mandaatti huomioon ottaen Rajasthanin hallituksen pitäisi julistaa tämä kampanja”, hän sanoi.

”Maassa on erilaisia ​​kasteja… Täällä asuu eri uskontokuntia edustavia ihmisiä. Eri kastit tekevät erilaisia ​​tehtäviä. Jos tiedämme minkä kastin asukasmäärän siellä on, voimme tietää, mitä suunnitelmia meillä on tehdä heille. Meidän on helpompi valmistella suunnitelmia kastikohtaisesti”, hän sanoi PTI:n lainaamana.

Randhawa sanoi, että kokouksessa käytiin keskusteluja yatrasta East Rajasthan Canal Project (ERCP) -kysymyksestä kastipohjaisen tutkimuksen lisäksi.

Sillä välin Rajasthanin kongressin presidentti Dotasra ilmoitti, että kongressin vaalikampanjan iskulause on ”Kaam Kiya Dil Se, Congress Fir Se”.

Biharin kastin tutkimustiedot

Nitish Kumarin johtama Biharin hallitus julkisti 2. lokakuuta Gandhi Jayantin yhteydessä kastitutkimuksen, joka paljasti, että muut takapajuiset luokat (OBC) ja äärimmäisen takapajuiset luokat (EBC) muodostavat yli 63% Biharin väestöstä. Biharin nykyinen väkiluku on tutkimuksen mukaan 13 07 25 310, josta OBC:t ovat 3 54 63 936 (27 %) ja EBC:t 4 70 80 514 (36 %).

Niin sanottuja ”eteenpäin” kasteja tai ”General” -luokkaa on vain 15,5% väestöstä, osoittivat osavaltion kehityskomissaarin Vivek Singhin julkaisemat tutkimustiedot.

Samankaltaiset artikkelit