6 rahavirhettä, jotka tulee välttää, kun aloitat uuden työn

6 money mistakes to avoid when starting a new job

Uuden työpaikan aloittaminen on jännittävä virstanpylväs, joka tuo mahdollisuuksia kasvuun. Saat mahdollisuuden ansaita kuukausituloja ja itsenäistyä tekemään omat päätöksesi. On kuitenkin erittäin tärkeää lähestyä talouttasi varoen, jotta vältytään yleisiltä sudenkuoppilta, jotka voivat suistaa taloudellisen matkasi.

Ihmiset tekevät lukuisia virheitä aloittaessaan työnsä, ja ne viivästävät heidän yleistä taloudellista kasvuaan ja vievät myöhemmin enemmän aikaa varojen keräämiseen suurempiin tavoitteisiin, kuten asumiseen, eläkkeelle ja avioliittoon jne.

Olitpa siirtymässä työelämään ensimmäistä kertaa tai siirtymässä uuteen työhön, tässä on joitain taloudellisia virheitä, joita kannattaa välttää:

Yksi yleisimmistä virheistä, joita uudet työntekijät tekevät, on budjetin laatimisen laiminlyönti. Ilman selkeää ymmärrystä tuloistasi ja menoistasi on helppo kuluttaa liikaa ja joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Varaa aikaa kuukausitulojesi, mukaan lukien palkkasi ja mahdollisten lisätulojen arvioimiseen. Luettele sitten kaikki kulusi, mukaan lukien vuokra, apuohjelmat, päivittäistavarat, kuljetus ja harkinnanvaraiset menot. Budjetin laatiminen auttaa hallitsemaan talouttasi tehokkaammin ja varmistamaan, että elät varojensa mukaisesti.

Toinen vältettävä virhe on se, että säästöjä ei priorisoida. Monet uudet työntekijät keskittyvät pelkästään välittömien kulujensa kattamiseen varaamatta rahaa tulevia tavoitteita varten.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”On tärkeää asettaa säästötavoitteet varhaisessa vaiheessa, olipa kyseessä hätärahaston rakentaminen, eläkkeelle säästäminen tai suurten menojen, kuten kodin ostaminen tai koulutuksen jatkaminen, suunnittelu. Kohdista osa tuloistasi säästöihin joka kuukausi ja automatisoi maksusi johdonmukaisuuden varmistamiseksi.

Uuden työn myötä tulee usein kiusaus päivittää elämäntyyliä, kuten syödä useammin ulkona, tuhlata laitteita tai vaihtaa tyylikkäämpään asuntoon tai autoon. Vaikka itsesi satunnainen hemmottelu on okei, ylikulutus ei-välttämättömiin esineisiin voi nopeasti tyhjentää taloutesi ja haitata pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitasi.

Shetty lisää: ”Ole tietoinen kulutustottumuksistasi ja priorisoi tarpeet toiveiden edelle. Harkitse osan tuloistasi säästämistä harkinnanvaraisiin menoihin keskittyen samalla taloudellisiin prioriteetteihin.”

Jos sinulla on olemassa olevia velkoja, kuten opintolainoja, luottokorttivelkoja tai henkilökohtaisia ​​lainoja, on tärkeää priorisoida velan takaisinmaksu. Velkojen hoitamisen laiminlyönti voi johtaa korkokulujen nousuun ja haitata taloudellista edistymistäsi. Osoita osa tuloistasi velkojen takaisinmaksuun joka kuukausi keskittyen ensin korkeakorkoisiin lainoihin.

Monet uudet työntekijät huomaavat vakuutusturvan tärkeyden, olipa kyseessä sairaus- tai henkivakuutus. Onnettomuuksia ja odottamattomia tapahtumia voi sattua milloin tahansa, ja riittävä vakuutusturva voi tarjota taloudellista suojaa ja mielenrauhaa sinulle ja läheisillesi. Muista, että vakuutusturvaan sijoittaminen on investointi taloudelliseen turvallisuuteen.

Verosuunnittelu on olennainen osa tehokkaan talouden hallintaa, mutta monet uudet työntekijät jättävät sen huomiotta. Tulojesi ja sijoitustesi verovaikutusten ymmärtäminen voi auttaa sinua optimoimaan verovelvollisuutesi ja maksimoimaan säästösi. Käytä aikaa tutustuaksesi Intian verolakeihin ja tutustu veroa säästäviin sijoitusvaihtoehtoihin, kuten eläkerahastoihin, veroa säästäviin sijoitusrahastoihin ja sairausvakuutussuunnitelmiin.

Huolellisella suunnittelulla ja järkevällä taloushallinnolla voit rakentaa itsellesi valoisamman taloudellisen tulevaisuuden. Kurinoidulla säästämisellä ja johdonmukaisilla investoinneilla saat parhaan hyödyn työmatkastasi.

Samankaltaiset artikkelit