Nifty 50, Sensex kaikkien aikojen ennätystasolla: Pitäisikö SIP-sijoittajien keskeyttää yhdistäminen saadakseen voittoa?

Lacklustre Monday: Sensex closes down 241 points, Nifty ends at 20,133; metals, select IT stocks drag

BSE Sensex ja Nifty 50 saavuttivat kaikkien aikojen huippunsa tänään. Kirjoitushetkellä Nifty 50 oli 20134,9:ssä, kun taas Sensex nousi 272,45 pistettä 67 739,44:ään. (Tarkista uusimmat tiedot täältä).

Molemmat kaikkien aikojen ennätysten saavuttaneet indeksit ovat tuoneet piristystä markkinoille. Markkinoiden huiput jättävät kuitenkin rahastosijoittajat usein dilemmaan, kirjataanko voitto vai jatkavatko sijoituksiaan. Tässä on apua.

FundsIndian raportti osoittaa, että voitonvaraus markkinoiden huipulla on huonosti pitkällä aikavälillä verrattuna ”buy & hold” -strategiaan. Siksi sijoitusrahastosijoittajien ei tulisi koskaan keskeyttää yhdistämistä.

Raportissa on analysoitu tulosvaraus- ja ”Buy&Hold” -strategioiden vuositasolla suoritettua suorituskykyä 10 vuoden ajalta. Se osoittaa, kuinka osta & pidä toimii paremmin kuin voittovaraus kaikkien aikojen huipulla 10 vuoden aikana (katso alla oleva kaavio)

Osta ja pidä vs voittovaraus
Lähde: FundsIndia Research, MFI

”Buy and Hold” -sijoittaja on se, joka sijoittaa osakkeisiin ja pitää sen hallussaan koko ajanjakson. ’Profit Booking @ X% Gains’ tarkoittaa sijoittajien salkkuja, jotka käyttävät osakkeissa saadut voitot velkaan aina, kun absoluuttiset voitot saavuttavat 20 %, 30 % ja 50 %. ”Profit Booking @ All-time Highs” tarkoittaa sijoittajan salkkua, joka sijoittaa oman pääoman tuotot velkaan aina, kun Nifty-indeksi saavuttaa kaikkien aikojen ennätyksen;

Nifty 50 TRI on harkittu osakeoptiona ja HDFC Money Market Fund velkaoptiona. Verotuksen vaikutusta ei ole otettu huomioon yksinkertaisuuden vuoksi.

Yllä olevassa kaaviossa on verrattu Nifty 50 TRI:n 10 vuoden vuosittaisia ​​tuottoja sijoittajalle, joka jatkoi sijoittamista koko kauden ajan, sijoittajaan, joka keskeytti yhdistämisen ja siirsi voitot omasta pääomasta velkaan eri voitto- ja ATH-tasoilla. Esimerkiksi kaavio osoittaa, että vuosina 2013–2022 sijoittaja olisi voinut ansaita Nifty 50 TRI:stä 13,1 % vuosituottoa 10 vuoden aikana. Kuitenkin, jos tämä sijoittaja olisi kirjannut voiton kaikkien aikojen ennätyksille, hän olisi tehnyt vain 2,6 % vuosituottoa.

Samankaltaiset artikkelit