Dwarka Expressway: huippuluokan asuntohankkeiden hotspot Delhi-NCR:ssä

Dwarka Expressway: A hotspot for premium housing projects in Delhi-NCR

Pääministeri Narendra Modi ja Haryanan hallitus vihkivät äskettäin käyttöön Dwarka Expresswayn Gurugram-osuuden ja sytyttivät 99,5 miljoonan rupian arvoisen hankkeen eway-huoltoteiden rakentamiseksi Dwarka Expresswayn molemmille puolille, joten alueella tulee todennäköisesti olemaan myös asuinalueita. huippukehittäjien ja kiinteistönostajien kaupallisina sijoituksina.

JLL:n mukaan Dwarka Expressway-New Gurgaon -klusterista on tullut uusi hotspot premium-lanseerauksille Delhi NCR:ssä. Vuonna 2023 näillä osamarkkinoilla lanseerattiin yhteensä 11 270 asuntoa, mikä oli 69 % Gurugramin kokonaislanseerauksista, kun taas tällä osamarkkinoilla myytiin 12 409 asuntoa, joiden myyntiarvo oli ~ INR 25 000 crorea.

9 000 miljoonan miljoonan Dwarka Expressway on ollut yksi kunnianhimoisimmista mutta viivästyneistä projekteista, jota ohjataan neljässä paketissa – kaksi Delhissä ja kaksi Gurugramissa yhdistäen Delhin Dwarkan Kherki Daulaan Gurugramissa. Ajan myötä, varsinkin viimeisten viiden-kuuden vuoden aikana, alue on kokenut valtavan kehityksen luokan A kehittäjien jättimäisine investoinnein, jotka ovat tarjonneet monipuolista kiinteistötarjontaa, kuten kerrostaloja, aidattuja yhteisöjä, itsenäisiä kerroksia ja kohtuuhintaisia ​​asuntoja. .

Pandemian jälkeiset luksusasunnot menevät kaupaksi kuin leivonnaiset. Hintojen noususta huolimatta luksuskysyntä on pysynyt edelleen vakaana. Ajatus luksusasunnon omistamisesta on pyyhkäissyt nuorten ja kunnianhimoisten asunnonostajien mielet. Sitä ei pidetä vain statussymbolina tai elämäntapapäivityksen mittapuuna. Itse asiassa luksuskodit nähdään myös tärkeimpänä sijoituksena, joka tuo pitkällä aikavälillä arvostusta. Luksuskodit ja osakehuoneistot, joiden myyntihinnat ovat alkaen 1,5 miljardia rupiaa, ovat kokeneet keskimääräisen 24 prosentin hintojen nousun viimeisen viiden vuoden aikana Intian seitsemässä suurimmassa kaupungissa, nimittäin National Capital Region (NCR), Hyderabad, Mumbain metropolialue (MMR). ), Bengaluru, Pune, Chennai ja Kolkata Anarockin tuoreen raportin mukaan. Keskihinta on noussut vuoden 2018 12 400:sta neliöjalkaa kohti 15 350 rupiaan neliöjalkaa kohti vuoden 2023 ensimmäiselle puoliskolle. NCR:ssä luksusasuntojen hinnat ovat nousseet 22 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Anarockin hintojen noususta saadut tiedot korostavat luksusasuntojen kysynnän huomattavaa kasvua sekä ennen pandemiaa että sen jälkeisinä vuosina, ja niitä ostettiin suuria määriä erityisesti Millenials- ja Gen-Z-asuntojen ostajat. Aidanhoitajat ja luksusasuntojen voimakasta kysyntää vastustajat pitivät alun perin ”lyhytaikaista muotia” tai ”asuntokupla-ilmiötä”, mutta luksusasuntojen myynnin jatkuva kehitys on saanut epäilykset hälventymään.

Lisäksi Gurugramin uusien kiinteistökäytävien, erityisesti Dwarka Expresswayn, kiinteistöjen arvonnousuarvot ovat kokeneet merkittävän nousun Geetanjali Homestaten raportin mukaan. Tutkimuksessa tehtiin vertaileva analyysi Dwarka Expresswayn keskimääräisestä kiinteistöhinnasta vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä, joka vaihteli 11 300 – 11 700 rupiaa neliöjalkaa kohti vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä verrattuna 9 600 – 10 000 rupiaan vuonna 2022.

Tutkimuksessa käsiteltiin edelleen Dwarka Expresswayn mikroasuntomarkkinoiden keskimääräistä hinnankorotusta. Esimerkiksi Gururgramin Sector 84 on kokenut valtavan 27 %:n vuosikasvun vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Sector 84:n kiinteistömarkkinoiden keskihinnat ovat 10 000 ja 11 000 ruplaa neliöjalalta, ja neljännesvuosittainen kasvu on tasoittunut 5 %. Keskimääräiset kiinteistöhinnat nousivat myös tasaisesti 7 300 ruplasta 7 700 rupiaan neliöjalolta vuoden 2022 toisella neljänneksellä 9 500 – 9 710 rupiaan neliöjalkaa kohti vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Ganga Realtyn yhteinen toimitusjohtaja Vikas Garg sanoi samasta asiasta: ”Nopeasti kasvava infrastruktuurikyky, kattava liitettävyys ja luksusasuntoprojektit ovat johtaneet kiinteistöjen arvon nousuun sektorilla 85 ja siihen liittyvillä alueilla. Samaan aikaan kiinteistöjen kysyntä on viime aikoina kokenut varman nousukauden. Kun Dwarka Expresswayn Gurugram-osuus on täysin valmis, kiinteistöjen hinta-arvot nousevat mitä todennäköisimmin suurilla marginaaleilla, mikä tuo lisää kuluttajia kiinteistösijoitusten linjaan.

Trehan Groupin toimitusjohtaja Saransh Trehan sanoi: ”Massivisten infrastruktuuriprojektien ja kokeneiden kehittäjien yhtymäkohta, jotka ovat tulossa suuren valikoiman projekteja, ovat suuria katalysaattoreita kiinteistöjen hintojen tasaiselle nousulle Gurugramin uusissa käytävissä. Tämän seurauksena Southern Peripheral Roadista ja Dwarka Expresswaystä on tullut massiivisia investointikohteita, joissa sektorit 67, 63 ja 71 ovat täynnä skaalautuvia asuinvaihtoehtoja. Luksusasuminen on edelleen suotuisin kiinteistöomaisuus, sillä varakkaat ja erittäin rikkaat ovat alkaneet hankkia luksusasuntoja ja aikovat käyttää resursseja luksusasuntojen omistamiseen.

Kiinteistöjen hinnat nousevat todennäköisesti Dwarka Expresswayn Gurugram-osuuden avaamisen myötä.

Kommentoi samaa, Amit Gupta, johtaja, Orris Infrastructure, sanoi: ”Dwarka Expresswaystä on tullut yksi Gurugramin laadukkaimmista kiinteistöjen hotspoteista. Nopeiden infrastruktuurimuutosten keskellä työmatkalaisten mukavuutta lisäävien huoltoteiden rakentaminen, Dwarka Expresswayn lähes valmistuminen ja 5450 miljoonan rupian arvoinen Gurugram-metroratakäytävähanke, joka yhdistää vanhan Gurugramin Dwarka Expresswayn kanssa, saavat uudet kodin ostajat valitsemaan asunnon. Dwarka Expresswayn läheisyydessä paremman yhteyden, elämäntavan ja monipuolisten kiinteistökategorioiden ansiosta.

Samankaltaiset artikkelit