Cryptoverse: AI-tunnukset ohittavat ennätys Bitcoinin – Digital Transformation News

Offering crypto tokens as incentives allows quick scalability, io's Ahmad Shadid said (Image: Freepik)

Tekoälybuumi on iskenyt kryptomarkkinoille räjähdysmäisesti. Tekoälyyn keskittyneisiin kryptoprojekteihin liittyvät kolikot ovat nousseet Nvidian kaltaisten teknologiaosakkeiden rinnalle, mikä johtuu sijoittajien kyltymättömästä halusta koneoppimisen kaltaisiin sovelluksiin. Monien tekoälyn kryptorahakkeiden nousu on ylittänyt jopa bitcoinin viimeisen vuoden aikana, kun maailman suurin kryptovaluutta on noussut ennätystasolle.

Niiden yhteenlaskettu markkina-arvo on CoinGeckon tietojen mukaan noussut 26,4 miljardiin dollariin, kun viime huhtikuussa oli vain 2,7 miljardia dollaria. Näihin projekteihin linkitettyjen tokenien määrä on kasvanut 145–297 % viimeisen 30 päivän aikana. Jos alan optimistisemmat ennusteet toteutuvat, voi olla enemmän tilaa juosta, sillä jotkut markkinaseuraajat sanovat, että krypto- ja lohkoketjuteknologia voisi auttaa ratkaisemaan joitain tekoälyteollisuuden ongelmia, kuten yksityisyyttä ja laskentatehon tarvetta.

”Kun sekä tekoälyjärjestelmät että lohkoketjuverkot jatkavat kasvuaan, näemme yhä useampia käyttötapauksia yhdistävän nämä kaksi toimialaa”, sanoi Markus Levin, lohkoketjun datatallennusyrityksen XYO Networkin perustaja. CoinDesk Indices Computing Index, joka sisältää tekoälyyn linkitetyt rahakkeet, on hypännyt yli 165 % viimeisen 12 kuukauden aikana, ohittaen jopa bitcoinin 151 % nousun ennätystasolle. Tekoälytokeneiden kaupankäyntimäärät ovat myös nousseet jyrkästi tänä vuonna, Kaiko Researchin tiedot osoittivat, saavuttaen kaikkien aikojen ennätyksen, 3,8 miljardia dollaria helmikuun lopussa.

”On huomattava mahdollisuus, että… tekoälysovellukset ovat krypton olemassaolon syy”, rahastonhoitaja VanEckin Matthew Sigel ja Patrick Bush sanoivat muistiinpanossa. Tällä hetkellä parhaita lohkoketjuprojekteja ovat Render Network, lohkoketjualusta tekoälyn tuottaman grafiikan vertaisjakamiseen, Fetch.AI, alusta AI-sovellusten rakentamiseen ja SingularityNET, tekoälypalveluiden markkinapaikka. ”Sijoittajat alkavat ymmärtää, että jos haluat todellista arvoa, tarvitset tuotteita, jotka eivät liity kryptomarkkinoihin”, sanoi Ahmad Shadid, tekoälyyn keskittyvän lohkoketjun startup io.netin perustaja.

Tekoälyyn linkitetyt lohkoketjutuotteet sisältävät laajan valikoiman palveluita, kuten maksuja, kaupankäyntimalleja, koneella luotuja ei-vaihtokelpoisia tokeneita ja lohkoketjupohjaisia ​​markkinapaikkoja tekoälysovelluksille, joissa käyttäjät maksavat kehittäjille kryptovaluutoissa.

Sijoituspäällikkö VanEck on ennustanut, että tekoälyn kryptoprojektien tuotto voi nousta 10,2 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä heidän perustapauksessaan ja yli 51 miljardiin dollariin nousevassa skenaariossa. VanEck viittasi kryptotunnisteiden käyttöön palkkiona, fyysisen laskentainfrastruktuurin kehittämiseen, tietojen todentamiseen ja läpinäkyvyyteen digitaalisen omistajuuden osoittamisessa ensisijaisina alueina, joilla lohkoketjuteknologia antaa todellista arvoa tekoälyn kehitykselle. Salaustokenien tarjoaminen kannustimina mahdollistaa nopean skaalautuvuuden, sanoi io:n Shadid. Hänen yrityksensä aikoo julkaista tunnuksen myöhemmin tänä vuonna.

”Syy, miksi voimme skaalata nopeasti, johtuu saamastamme merkistä”, hän lisäsi. ”Token kannustaa fyysisen infrastruktuurin omistajia tuomaan tietokoneensa verkkoomme”, Shadid lisäsi. Silti, aivan kuten tekoälybuuminkin tapauksessa, voittajien ja häviäjien valitseminen voi olla täynnä vaaroja. ”Olemme vielä alkuvaiheessa tekoälyverkkojen integroinnissa blockchain-pohjaisiin verkkoihin, ja monien merkkien hyödyllisyys on vielä hyvin epävarmaa”, Levin varoitti.

Samankaltaiset artikkelit