Bitcoin on pudonnut noin 20 % sen jälkeen, kun maamerkit Yhdysvaltain spot-ETF:t aloittivat kaupankäynnin – Digital Transformation News

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust and the Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund garnered most of the influx

Bitcoin on pudonnut lähes 20 % sen jälkeen, kun 11. tammikuuta lanseerattiin ensimmäiset pörssilistatut rahastot, jotka sijoittavat suoraan tokeniin, kun keinottelijat ovat varovaisempia tuotteiden mahdollisen vaikutuksen suhteen.

Digitaalinen omaisuus nousi 49 021 dollariin sinä päivänä, jona liikkeeseenlaskijoiden, kuten BlackRock Inc:n ja Fidelity Investmentsin, ETF:t tulivat voimaan. Bitcoinin hinta oli 39 718 dollaria tiistaina klo 8.33 Singaporessa, mikä on 19 % pudotus päivänsisäisestä huipusta. Yhdeksän uutta Yhdysvaltain spot-Bitcoin-rahastoa aloitti kaupankäynnin tammikuun 11. päivänä, kun taas 22 miljardin dollarin Grayscale Bitcoin Trust – tai GBTC – muutettiin suljetusta rakenteesta ETF:ksi. Ryhmään virtasi netto 1,2 miljardia dollaria kuuden ensimmäisen päivän aikana, Bloomberg Intelligencen vanhempi ETF-analyytikko Eric Balchunas kirjoitti X:lle.

BlackRockin iShares Bitcoin Trust ja Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund keräsivät suurimman osan tuloista, ja 2,8 miljardin dollarin irtautuminen Harmaasävy-rahastosta, Balchunas sanoi. Myyjien joukossa oli konkurssiin menneen kryptopörssin FTX kuolinpesä, joka luopui suurimmasta osasta harmaasävyauton osakkeista. ”Viimeisten kahden viikon aikana Bitcoinin ovat haastaneet makrotalouden tiukemmat olosuhteet – mistä ovat osoituksena korkojen nousu ja dollarin vahvistuminen – ja kauppiaiden merkittävä myyntipaine, jotka purkavat GBTC-arbitraasipositioitaan ja FTX:n konkurssipesä purkaa omaisuuttaan”, Sean Farrell, johtaja. Digitaalisten omaisuuserien strategiasta Fundstrat Global Advisors LLC:ssä, kirjoitti huomautuksessa. Farrell lisäsi, että FTX:n myynnit poistavat mahdollisesti toimitusten ylityksen, mikä viittaa siihen, että ”GBTC:n voimakas myyntipaine saattaa pian laantua”.

Bitcoin nousi lähes 160 % viime vuonna, ylittäen perinteiset omaisuuserät, kuten osakkeet, sillä spekulaatioilla, että ETF:t katalysoisivat kryptovaluutan laajempaa käyttöönottoa institutionaalisten ja yksittäisten sijoittajien keskuudessa. Token on vetäytynyt vuoden vaihteesta lähtien ja jäljessä maailmanlaajuisia markkinoita. Tokenit, kuten Ether ja BNB, kamppailivat Aasiassa tiistaina yhdessä Bitcoinin, suurimman digitaalisen omaisuuden, kanssa, joka on noin 30 000 dollaria alle vuoden 2021 pandemian aikakauden ennätyksensä, lähes 69 000 dollaria.

Samankaltaiset artikkelit