Kuinka yritykset voivat luoda tiedonhallintarakenteen tekoälyn avulla

AI-driven predictive maintenance models are revolutionising data centres

Tekoälyn (AI) käytön odotettavissa olevan kasvun myötä alan asiantuntijat uskovat, että tekoälyn vaikutus tiedonhallintaalustoihin tulee olemaan nopea ja muuttava. Tekoälyn kyvyn yksinkertaistaa, optimoida ja automatisoida datan laatuun, hallintoon, metatietojen hallintaan, päätiedonhallintaan ja yritysdatan analytiikkaan liittyviä prosesseja odotetaan tuovan muutoksen tiedonhallintateollisuuteen. ”Tekoäly voi hyödyntää koneoppimista muun muassa allokoimaan laskentaresursseja ja reagoimaan muutoksiin reaaliajassa käyttäjien tarpeiden mukaan. Tämä auttaa lopulta saavuttamaan tasapainon kysynnän ja tarjonnan välillä, jolloin voidaan odottaa optimaalista suorituskykyä sekä alentaa yrityksen kustannuksia”, Prabhat Gussain, perustaja, toimitusjohtaja, Cofounder App, startup-yhteisösovellus, kertoi FETransform- X .

Alan asiantuntijat uskovat ironisesti, että tiedoista on tullut tämän päivän liike-elämän runsain ja arvokkain resurssi. Maailmanlaajuisesti luodun, kaapatun, kopioitavan ja kulutetun datan kokonaismäärän arvioidaan kasvavan vuoteen 2025 mennessä, ja sen ennustetaan kasvavan yli 180 zettatavuun markkinatutkimusalustan Statistan näkemysten mukaan. Toimialat, kuten henkilökohtaiset mobiililaitekeskukset ja yritysten datakeskukset, käsittelevät tietomääriä joka ikinen minuutti. Uskotaan, että tämä on lopulta johtanut tekoälyn käyttöön sen kyvyllä optimoida resurssien allokointia, mikä tekee siitä hyödyllistä sekä tiedonkäyttäjille että datapalveluntarjoajille.

Maailmanlaajuisten yritystietojen hallintamarkkinoiden koon odotetaan kasvavan 12,1 %:n vuotuisella kasvuvauhdilla vuosina 2023–2030 markkinatutkimusalustan Grand View Researchin näkemysten mukaan. Näin suurten tiedonhallintamarkkinoiden turvallisuuden ylläpitämiseksi tiedonhallintaan tarkoitetun AI:n odotetaan olevan enemmän kysyttyjä. Analyytikot uskovat, että tekoälyyn perustuvat ennakoivat ylläpitomallit mullistavat datakeskukset. ”Tekoäly voi analysoida historiallisia tietoja arvioidakseen kunnossapitotarpeita tarkasti ja luodakseen ennakoivia kunnossapitomalleja. Antamalla reaaliaikaiset ehdotukset ja tukemalla tietotekniikan (IT) tiimejä keskittymään pitkän aikavälin suunnitteluun, nämä älykkäät ratkaisut voivat parantaa datakeskusten tehokkuutta”, Sachin Bhalla, johtaja, suojatun sähkön jaosto, Intia ja SAARC, Schneider Electric, digitaalisen automaation ja energianhallinnan alusta, sanoi.

Lisäksi digitaalisen henkilötietojen suojalaki 2023, jonka odotetaan hyväksyvän tässä 3. elokuuta 2023 julkistetussa eduskunnan istunnossa, määrittelee menettelyt, joilla yritykset ja hallitus voivat kerätä ja käyttää Intian tietoja ja henkilötietoja (PII). kansalaiset. Asiantuntijat uskovat, että tekoälyn käyttö voisi auttaa ylläpitämään läpinäkyvää ja turvallista tiedonvaihtoa, pitäen mielessä sääntelyvaatimukset. Tekoälyjärjestelmät voivat tunnistaa mahdolliset ongelmat ennen kuin ne kärjistyvät suuriksi ongelmiksi. Jos tekoälyalgoritmi esimerkiksi havaitsee epänormaaleja vaihteluita palvelintoimintamalleissa, se voi varoittaa järjestelmänvalvojia huolenaiheista, jolloin he voivat ryhtyä ennakoiviin toimiin seisokkien estämiseksi”, Archhana Agarwaal, Joonifyn ja Aark Learningsin perustaja, toimitusjohtaja, toim. teknologiayritys, selitti.

Samankaltaiset artikkelit