Bensiinin ja dieselin hinta tänään Intiassa: bensiinin ja dieselin hinta tänään Delhissä, Bangaloressa, Chennaissa, Mumbaissa, Hyderabadissa ja muissa kaupungeissa

Petrol and Diesel Price in India, Petrol and Diesel Rate Today in India

Bensiinin ja dieselin hinnat pysyivät suurelta osin ennallaan torstaina 3. elokuuta New Delhissä, Kolkatassa, Mumbaissa ja Chennaissa. Bensiinin ja dieselin hinnat ovat pysyneet vakaina viime kuukausina. Yksittäiset kaupungit näkevät kuitenkin hintojensa vaihtelua päivittäin. Bensiinin ja dieselin hinnat vaihtelevat osavaltioittain riippuen eri kriteereistä, kuten arvonlisäverosta (ALV), rahtimaksuista, paikallisista veroista jne.

Viimeinen valtakunnallinen muutos polttoaineen hinnoissa tapahtui viime vuoden toukokuun 21. päivänä, kun valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman alensi bensiinin valmisteveroa 8 ruplaa litralta ja 6 ruplaa dieselin litralta. Valtion toukokuussa 2022 tekemän valmisteveron leikkauksen jälkeen osa osavaltioista on alentanut myös polttoaineiden arvonlisäveroa, kun taas osa on alentanut bensiiniä ja dieseliä.

Sunnuntaina kongressi syytti keskusta voiton tavoittelusta, koska se määräsi säälimättömästi veroja bensiinille ja dieselille. He kehottavat Narendra Modin hallitusta välittämään raakaöljyn kansainvälisten hintojen alenemisen edut ihmisille. He väittävät, että tämä keventäisi ”inflaation taakkaa”. Kongressin pääsihteeri (vastaava, viestintä) Jairam Ramesh totesi hindiksi, että keskus pystyy tarjoamaan helpotusta alentamalla bensiinin ja dieselin hintoja 25–30 rupiaa litraa kohti, mikä vastaa UPA:n edellisen hallituksen verotusta. jatkuvan voiton tavoittelun loppu.

Tällä hetkellä Delhissä bensiinin hinta on 96,72 rupiaa litralta, kun taas dieselin hinta on 89,62 rupiaa litralta. Mumbaissa bensiini vaatii korkeampaa hintaa 106,31 rupiaa litralta, ja dieselin hinta on 94,27 rupiaa litralta. Samaan aikaan Kolkatassa bensiinin hinta on 106,31 rupiaa litralta ja dieselin 92,76 rupiaa litralta. Chennaissa bensiiniä saa 102,63 rupiaa litralta, kun taas dieselin saa 94,24 rupiaa litralta. Tässä on katsaus muiden kaupunkien polttoainehintoihin:

  • Bensiinin hinta: 101,94 Rs / litra, Dieselin hinta: 87,89 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 98,65 Rs / litra, Dieselin hinta: 88,95 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 102,63 Rs / litra, Dieselin hinta: 94,24 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 97,04 Rs / litra, Dieselin hinta: 89,91 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 106,03 Rs / litra, Dieselin hinta: 92,76 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 96,57 Rs / litra, Dieselin hinta: 89,76 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 106,31 Rs / litra, Dieselin hinta: 94,27 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 96,72 Rs / litra, Dieselin hinta: 89,62 Rs / litra
  • Bensiinin hinta: 96,65 Rs / litra, Dieselin hinta: 89,82 Rs / litra

Julkisen sektorin öljymarkkinointiyhtiöt (OMC), mukaan lukien Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL), Indian Oil Corporation Ltd (IOCL) ja Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL), tarkistavat bensiinin ja dieselin hintaa päivittäin kansainvälisten vertailuhintojen ja valuuttakurssien mukaisesti. Mahdolliset bensiinin ja dieselin hinnan muutokset astuvat voimaan joka päivä kello 6 alkaen. ”Öljy-yhtiöt pystyvät tarkastelemaan kysymystä bensiinin ja dieselin hintojen alentamisesta, jos raakaöljyn kansainvälinen hinta pysyy vakaana ja näillä yrityksillä on hyvä seuraava vuosineljännes”, sanoi öljyministeri Hardeep Singh Puri muutama kuukausi sitten.

Samankaltaiset artikkelit