Markkinat päättävät viikon vihreänä – Market News

market, market news, stock market, financial express market news, stock market news

Osakkeet toipuivat maanantain pohjalta tuloskauden vauhdittamien raskaiden sarjan ja osakekohtaisten liikkeiden vahvan näkymisen jälkeen.

Vaikka IT-tulokset pettyivät, Yhdysvaltain keskuspankin järjettömät kommentit, Kiinan elvytysodotukset ja positiiviset USA:n työllisyystiedot varmistivat sen, että markkinat sulkivat vihreitä viikoittain – toista peräkkäistä viikkoa.

BSE Sensex laski perjantaina 126 pistettä eli 0,19 % ja päätti viikon 66 282,74 pisteeseen. Viikon lopussa se kuitenkin nousi noin 0,44 % eli 287 pistettä. Myös NSE Nifty50 päätti viikon positiiviseen nousuun 0,5 % eli 97,55 pistettä.

Asiantuntijat sanoivat, että IT-pettumuksesta huolimatta voimakas liike raskassarjassa auttoi vertailuindeksiä sulkemaan viheriölle tällä viikolla. Lisäksi raakaöljyn hintoihin ei vaikuttanut niin paljon kuin pelättiin Israelin ja Hamasin konfliktin jälkimainingeissa.

Riippumattoman markkina-analyytikko Ambareesh Baligan mukaan viikon paras osa oli indeksien elpyminen alemmalta tasolta. Indeksit olivat avautuneet alas kahtena päivänä viikossa ja toipuneet hyvin sen jälkeen. Vauhti tuskin kuitenkaan jatkuu. ”Se ei voi olla osto korjauksella -tyyppistä rallia, se on enemmän myyntiä nousussa”, hän lisäsi.

Ashutosh Mishra, Ashika Stock Brokingin tutkimuslaitosten osakkeiden johtaja, odottaa tämän nousun jatkuvan ensi viikolla. ”Avaintekijät, jotka ohjaavat Intian vertailuindeksiä, mikäli se pysyy hyvänä ensi viikolla, ovat tulos, erityisesti pankkien, joiden odotetaan olevan hyvä, sekä vahvat kotimaan virrat. Vaikka ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat pysyvät myyjinä, sillä ei ole paljon väliä”, Mishra sanoi ja lisäsi, että Israelin ja Hamasin eskaloitumisen uhka painaa edelleen raakaöljyn hintaa.

Kiinteistöalan osakkeet nousivat tällä viikolla eniten positiivisten neljännesvuosittaisten myyntitietojen johdosta. BSE Realty -indeksi nousi tällä viikolla 4,13 %, jota seurasi BSE Auto -indeksi, joka nousi 2,86 %. BSE Telecommunication -indeksi nousi tällä viikolla 2,48 %.

Korkein oikeus oli aiemmin tällä viikolla suostunut tarkastelemaan oikaistujen bruttotulojen tai maksujen uudelleenlaskentaa, mikä toi jonkin verran helpotusta teleoperaattoreille.

BSE Power, BSE Utilities ja BSE Bankex olivat tällä viikolla suurimmat jälkeenjääneet 0,08 %, 0,14 % ja BSE Bankex 0,17 %.

Nifty PSU Bank laski noin 3,24 % 13. lokakuuta päättyneellä viikolla, kun taas Nifty Bank oli laskenut 0,16 %. Nifty Private Bank -indeksi nousi tällä viikolla 0,44 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit