SIP-trendien purkaminen: Miksi temaattiset/alakohtaiset ja hybridirahastot houkuttelivat enemmän rahaa syyskuussa

SIP trends in 2023

Systematic Investment Plans (SIPs) saavutti kaikkien aikojen ennätyksen, 16 042 miljoonaa rupiaa syyskuussa 2023. Hallinnoitavan nettovarallisuuden (AUM) kasvu oli tasaista, ja AUM oli 46,58 miljoonaa rupiaa. AMFI:n kuukausittaisten tietojen mukaan SIP AUM oli Rs.8.70 lakh crore verrattuna Rs.47 lakh crore edellisen kuukauden.

Kuitenkin nettovirrat sijoitusrahastoissa supistuivat Rs.66,192 crore syyskuussa, koska Rs.1.01 lakh crore (vs. Rs 25,873 crore elokuussa) ulosvirtauksia velkaluokka.

”Ennakkomaksut ja muut vuosineljänneksen lopussa olevat kirjanpito- ja rahoitustarpeet johtivat 90 739 miljoonan rupian ulosvirtaukseen viidestä kategoriasta – Liquid, Money Market, Ultra Short Duration Overnight ja Low Duration -rahastot”, sanoo Gopal Kavalireddi, tutkimusjohtaja FYERS.

Samaan aikaan rahastojen sijoitukset temaattisiin/alakohtaisiin rahastoihin pysyivät positiivisina ja nettotuonti oli suurin syyskuussa 2023, kun taas hybridirahastojen nettotuotto kasvoi kuukausitasolla.

Mielenkiintoista on, että pienten ja keskisuurten yhtiöiden rahastoluokkien nettotuonti väheni syyskuussa. (lue lisätietoja täältä)

Asiantuntijoiden mukaan hybridirahastosijoitusten kasvu johtui sijoittajien uudelleen keskittymisestä pääomasuojaan.

”Hybridirahastojen nettotuotto kasvoi kuukausitasolla. Tämä suuntaus heijastaa markkinoilla vallitsevaa riskinottoa, kun sijoittajat haluavat hajauttaa sijoituksiaan keskittyen samalla pääomasuojaan”, sanoo Motilal Oswal AMC:n liiketoimintajohtaja Akhil Chaturvedi.

Hybridi- ja toimialarahastojen virtojen kasvu johtui myös useista edellisen kuukauden aikana julkistetuista uusista rahastotarjouksista (NFO).

”Yhteensä 16 NFO:ta käynnistettiin syyskuussa, ja 5 hybridiluokkaa keräsivät 5 233 miljoonaa rupiaa, ja sen jälkeen 6 osakepohjaista järjestelmää, joissa on 2503 miljoonaa rupiaa ja 59 miljoonaa muita järjestelmiä”, sanoo Gopal Kavalireddi.

”Hybridirahastot ovat saaneet nettomäärää Rs. 18 650,45, mikä on kaikkien aikojen korkein yli 2 vuoteen, mikä johtuu pääasiassa siitä, että kiinnostus arbitraasirahastoihin on jatkanut nousuaan viimeisen kolmen kuukauden jälkeen”, Viraj Gandhi, SAMCO MF:n toimitusjohtaja.

Melvyn Santarita, analyytikko – Manager Research, Morningstar Investment Adviser Intia, sanoo, että osakeluokista sektori-/teemarahastot saivat suurimmat sijoitukset kuukauden aikana, 3 146,8 miljoonaa rupiaa. ”Tämän kategorian virtojen piikki johtui myös siitä, että tässä kategoriassa lanseerattiin 4 uutta rahastoa, jotka keräsivät yhteensä 1 629 rupioita syyskuun aikana.”

Myös elokuussa 2023 sektori-/teemaattinen luokka nähtiin eniten (4 805,81 miljardia 5 uuden rahaston lanseerauksen ansiosta).

Large Capsin odotetaan saavan pitoa

Gopal Kavalireddi sanoo, että suurten yhtiöiden ulosvirtaukset ovat vihdoinkin hidastumassa. ”Koska keskisuurten ja pienten yhtiöiden arvostukset ovat nousseet monilla sektoreilla ja osakkeilla, sijoittajat voivat tulevina kuukausina valita suuria yhtiöitä, koska ne tarjoavat paremman tuoton ja suuremman turvamarginaalin.”

”Arvostuksista, geopoliittisista jännitteistä ja neljännesvuosittaisen tuloskauden alkamisesta johtuvan epävarmuuden lisääntyessä Sijoittajat jatkavat SIP:n ajan testatun strategian noudattamista sijoitusmatkallaan”, hän lisää.

AMFI:n toimitusjohtaja NS Venkatesh sanoo, että rahastotoimialan kasvu on ollut nousevaa. ”Puolivuotinen kasvu on ollut rohkaisevaa ja olemme toiveikkaita trendin kasvun jatkuvan. Globaalista vastatuulesta huolimatta Intian markkinat ovat osoittaneet joustavuutta. DII:t ovat johtaneet voimakkaasti markkinoiden kasvuun. Sijoitusrahastotoimiala, joka ylittää 4 miljoonan ainutlaatuisen sijoittajan rajan, on osoitus intialaisten piensijoittajien osallistumisesta osakemarkkinoille Mutual Fund -reitin kautta. Tämän todistaa myös SIP:n 16 042,06 miljoonan rupian panos syyskuussa 2023, mikä on korkein tähän mennessä, ja 21 prosentin kasvu koko AUM:ssa.

Samankaltaiset artikkelit