4,7 miljoonaa neliöjalkaa A-luokan liiketilaa, joka saapuu Gurgaoniin viiden vuoden kuluttua: Raportti

4.7 mn sq ft of Grade A retail space set to enter Gurgaon in 5 years: Report

360 Realtorsin viimeisimmän tutkimusraportin mukaan Gurgaonin vähittäismyyntimarkkinoille tulee seuraavien viiden vuoden aikana 4,7 miljoonaa neliöjalkaa tilaa. Noin 53,2 % uudesta tilasta keskitetään Golf Course Extension Roadille, erityisesti osioille 65 ja 66. Raportin mukaan myös Dwarka Expresswayn ja New Gurgaonin alueella on yhä enemmän huomiota. Uusi liiketila tulee olemaan perinteistä ostoskeskustyylistä kehitystä uuden aikakauden sekakiinteistöjen, SCO:iden jne. rinnalla.

Gurgaon on yksi Intian nopeimmin kasvavista vähittäiskaupan markkinoista, ja sen taustalla on laaja kaupallinen sektori, lisääntyvät asuinalueet sekä ostoskeskusten ja katukulttuurin kasvu. Sitä kutsutaan myös Intian ostoskeskukseksi, jossa on lähes 90 toimivaa kauppakeskusta. Mikään muu Intian kaupunki ei ole lähellä. Viimeisten 10 vuoden aikana Gurgaoniin on tullut noin 47 uutta putousta.

Kaupungissa on myös yli 100 supermarkettia ja hypermarkettia sekä noin 5 000 F&B-yksikköä, joihin kuuluu lukuisia gastropubeja, fine dining -ravintoloita, kahviloita jne. Perinteisesti Gurgaonin kotitaloudet rakastavat mennä ulos ja kuluttaa ruokaan, muotiin, kestokulutustavaroihin ja muihin tuotteisiin. , mikä auttaa vähittäiskauppaa menestymään.

”Vaikka vähittäiskauppa kärsi takaiskuista pandemian aikana, markkinoiden ilmapiiri normalisoitui pian. Kävijämäärä ei ole toipunut, mutta se on nyt ylittänyt pandemiaa edeltävän tason, ja ostoshuippu on nähtävissä Gurgaonin ostoskeskuksissa ja pääkaduilla”, sanoi Ankit Kansal, MD, 360 Realtors.

”Myös kauppakeskukset ja jälleenmyyjät seuraavat markkinoiden pulssia ja vahvistavat sen mukaisesti tarjontapuolta. Uuden aikakauden konseptikaupan kulmakivi on kasvava, ja se keskittyy entistä enemmän sitoutumisen lisäämiseen, viihteen tarjoamiseen ja sisustukseen ja estetiikkaan investoimalla. Kauppakeskusten ja kauppakeskusten rooli tulee olemaan tulevina aikoina enemmän kuin kauppoja. Kauppakeskusten toimijoiden on pohdittava selkeästi, miten vierailijoille lisäarvoa voidaan lisätä”, Kansal lisäsi.

Vähittäiskaupan kehitys on muuttumassa Gurgaonissa kestävämpien käytäntöjen omaksumisesta viheralueiden luomiseen instagram-tilojen suunnitteluun.

Raportissa korostettiin myös SCO-tilojen nousua Gurgaonissa. Tällä hetkellä Gurgaonissa on kehitteillä yhteensä 75,5 eekkeriä SCO-alueita, joiden CAGR on 32 %. GCR:ssä ja uudella Gurugram-alueella on meneillään paljon SCO:ita ja uuden aikakauden sekakiinteistöprojekteja.

Samalla kun perinteiset MG Roadin ja GCR:n alueet ovat saavuttamassa kyllästymistä, huomion kohteena ovat Extension Roadsin ja New Gurgaonin alueen uudet nousevat käytävät. GCR:n vuokrahinnat ovat noin 180–250 INR/neliöjalka. Samaan aikaan hinnat ovat paljon edullisempia jatkotiellä, noin 65–120 INR/neliöjalka.

Uusi Gurgaonin alue, joka lähtee jatkotien päätepisteestä ja ulottuu sec-95:een saakka, on myös nousemassa edulliseksi mutta erittäin eloisiksi vähittäismarkkinaksi. Alueella on paljon hienoja mahdollisuuksia, kuten The Mark, Metro Street, Gallexie-91 jne.

”Vuokrahinnat ovat tällä hetkellä noin 55–90 INR/neliömetri New Gurgaonissa. Pian se kuitenkin nousee jyrkästi kysynnän elpyessä”, Kansal sanoi.

Samankaltaiset artikkelit