Pankkilainat kasvavat 13-13,5 % vuonna 24, sanoo CareEdge Ratings – Banking & Finance News

careedge ratings, rbi, personal loan, bank loans, loans

Pankkien luotonoton odotetaan kasvavan 13-13,5 % vuosina 2023-24 (huhti-maaliskuu) yleisen talouden kasvun ja vahvan lainojen kysynnän myötä, CareEdge Ratings sanoo.

Luottoluokituslaitos katsoo, että pankeilla on riittävästi pääomaa omaksuakseen RBI:n toimenpiteiden vaikutukset odotettavissa oleviin luottotappioihin ja vakuudettomiin henkilökohtaisiin lainoihin.

Viimeisimmät RBI:n tiedot osoittivat, että luotonotto kasvoi 20,4 % vuodentakaisesta (yoy) 3. marraskuuta päättyneeltä kahdelta viikolta henkilökohtaisten lainojen vahvan kysynnän vuoksi. Ilman Housing Development Finance Oyj:n ja HDFC Bankin yhdistämisen vaikutusta kasvu oli 15,9 %.

Myös talletukset kasvoivat 13,5 % vuotta aiemmasta 3. marraskuuta päättyneeltä kahdelta viikolta. Kun sulautumisen vaikutusta ei oteta huomioon, kasvu oli 12,7 % vuotta aiemmasta.

”Talletusten kasvun odotetaan paranevan verrattuna tämänhetkisiin suuntauksiin 24. tilikaudella, kun pankit pyrkivät vahvistamaan vastuufranchiseaan ja varmistamaan, että talletusten kasvu ei rajoita luotonottoa”, raportissa todetaan.

Samankaltaiset artikkelit