Maailmanlaajuiset trendit sanelevat liikettä markkinoilla tällä viikolla kotimaisten laukaisimien puutteen vuoksi: Analyytikot – Market News

market, market outlook, market analysts, stock market,

Osakemarkkinoita ohjaavat suurelta osin globaalit trendit, koska tällä viikolla ei ole merkittäviä kotimaisia ​​laukaisimia, analyytikot sanovat. He sanoivat, että myös ulkomaisten sijoittajien kaupankäyntiaktiviteetti, raakaöljyn maailmanmarkkinahinta ja rupia-dollariliike vaikuttavat markkinoiden liikkeisiin. ”Ennakoimalla konsolidaatiojaksoa ilman selkeitä globaaleja vihjeitä, markkinoiden kehityssuunta riippuu todennäköisesti Yhdysvaltain joukkolainojen tuottojen, dollariindeksin ja raakaöljyn hintojen liikkeistä sekä institutionaalisista virroista. ”Markkinoiden vakauteen voidaan vaikuttaa osavaltiovaalien päättymiseen asti, jolloin havaittavissa oleva trendi saattaa toteutua”, sanoi Santosh Meena, tutkimusjohtaja Swastika Investmart Ltd:stä.

Ulkomaiset kohdesijoittajat ovat pääosin myyneet Intian markkinoilla elokuusta lähtien. Elokuussa, syyskuussa lokakuussa ja marraskuussa 15. päivään asti FPI:t myivät pörssien kautta osakkeita 83 422 miljoonalla rupialla, kertoo Geojit Financial Services -yhtiön sijoitusstrategi VK Vijayakumar. Tänä aikana yksin DII:t ostivat osakkeita 77 995 rupian arvosta. DII ja yksittäisten sijoittajien ostaminen neutraloivat FPI-myynnin täysin. Tästä syystä Nifty on noin 19700, samalla tasolla kuin elokuun alussa, hän lisäsi.

”Markkinat keskittyvät globaaleihin ja kotimaisiin makrotaloudellisiin tietoihin, Yhdysvaltain joukkolainojen tuottoon, raakaöljyvarastoihin, FII:iin (Foreign Institutional Investors), DII:iin (Domestic Institutional Investors) sijoitustrendiin, rupiaan dollaria vastaan”, Arvinder Singh Nanda, Senior Master Capital Services Ltd:n johtaja sanoi. Markkinat ottavat lisää vihjeitä Yhdysvaltain nykyisestä asuntomyynnistä, ensimmäisistä työttömyyshakemuksista, Yhdysvaltojen valmistus- ja palvelupäällikköindeksistä, FOMC:n (Federal Open Market Committee) kokouspöytäkirjoista, Ison-Britannian valmistus- ja palvelupäällikköindeksistä, Nanda lisäsi. USA:n odotettua heikommat inflaatiotiedot ja joukkolainojen tuottojen aleneminen ovat lisänneet optimismia osakkeisiin.

Viime viikolla BSE-indeksi nousi 890,05 pistettä eli 1,37 prosenttia, kun taas Nifty nousi 306,45 pistettä eli 1,57 prosenttia. Ajit Mishra, Religare Broking Ltd:n teknisen tutkimuksen johtaja, sanoi: ”Maailmanlaajuiset vihjeet sanelevat suurelta osin trendin, ja odotamme tämän trendin jatkuvan myös tulevalla viikolla.” Kaikki keskeiset sektorit, pankkitoimintaa lukuun ottamatta, osallistuivat siirtoon ja tekivät voimakkaita voittoja, joissa IT-, kiinteistö- ja autoteollisuus nousivat eniten. Laajemmat indeksit säilyttivät kelluvuuden ja myös keskisuurten yritysten indeksi palasi ennätyskorkeaksi kahden kuukauden jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit