Maailmanlaajuinen epävarmuus ajaa rupian alivastustason alapuolelle; USDINR-parin ennustetaan koskettavan 83,50:n tasoa

dollar

Rupia heikkeni voimakkaasti edellisellä viikolla murtaen suuren 83,00:n vastustason vahvan dollarin, Yhdysvaltain valtion velkasitoumusten nousun ja riskien välttämisen vuoksi globaaleilla markkinoilla. Dollari ja tuotot saivat vauhtia sen jälkeen, kun Yhdysvalloista saadut vahvat taloustiedot osoittivat joustavuutta Yhdysvaltain taloudesta, mikä vahvisti odotuksia siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki voi pitää korkonsa korkeammalla pidempään. Lisäksi FOMC:n kokouspöytäkirjat osoittivat, että virkamiehet olivat erimielisiä koronkorotusten tarpeesta, mutta useimmat päättäjät pitivät edelleen inflaation vastaista taistelua etusijalla.

Odotamme Dollari-indeksin jatkavan vauhtiaan ja nousevan edelleen 104:n tasolle USA:n valtionlainojen korkojen nousun ja pessimististen globaalien markkinoiden ilmapiirin vuoksi. Markkinoiden tunteet kärsivät, koska sijoittajat pelkäävät, että viimeaikaiset taloustiedot osoittavat talouden joustavuutta, mikä antaa Federal Reserveille enemmän liikkumavaraa pitää korot korkeammalla. Lisäksi Kiinasta saadut pettymystiedot ja kiinteistöalan myllerrys maalasivat synkän kuvan pandemian jälkeisestä elpymisestä.

Emme kuitenkaan näe dollariindeksin ylittävän 104:n tasoa ennen Yhdysvaltojen merkittäviä taloustietoja ja Kiinan lisää elvytystoimia toivoen. Yhdysvalloista saadut tiedot osoittavat todennäköisesti, että teollisuuden aktiviteetti supistui neljättä kuukautta peräkkäin ja palvelusektorin aktiviteetti hidastuu edelleen. Lisäksi katseet kohdistuvat Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtajan Powellin puheeseen Jackson Hole Economic Policy Symposiumissa saadakseen vihjeitä korkonäkymistä.

Odotamme rupian heikkenevän edelleen 83,30:n tasolle vahvan dollarin ja maailmanlaajuisten markkinoiden riskien karttuessa. Samaan aikaan markkinatoimijat seuraavat tiiviisti tärkeimpien maiden kriittisiä taloustietoja ja Jackson Hole Symposiumin lausuntoja saadakseen vihjeitä korkokehityksestä eri puolilla maailmaa. US$INR on ylittänyt 83,00:n tason, mikä on toiminut vahvana esteenä viimeisten 10 kuukauden aikana. Odotamme USDINR-parin nousevan edelleen kohti 83,30/83,50:n tasoa tällä viikolla, kunhan se pysyy 82,75:n yläpuolella. Vain sulkeutuminen alle 82,75:n tason voi kääntää trendin ja avata oven 82,60/82,50 tasolle

Tulevaisuudessa maanantain rupian erääntyessä 29. elokuutath voi laskea edelleen 83,20 tasolle niin kauan kuin se pysyy 83,00 tason yläpuolella.

(Raj Deepak Singh, analyytikko – Valuutta, hyödyke ja johdannaiset, ICICIdirect. Esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia. Ota yhteyttä rahoitusanalyytikkoasi ennen sijoittamista.)

Samankaltaiset artikkelit