LVB:n hankinta auttaa DBS Bankia kasvattamaan merkittävästi vähittäisluottoja – Banking & Finance News

bank, rupee,

DBS Bank India kasvaa todennäköisesti 12-15 % vuositasolla (yoY) yleisissä ennakkomaksuissa ja 25 % kasvussa talletuksissa nykyisen verotuksen aikana, Prashant Joshi, MD ja Intian kuluttajapankkitoiminnan johtaja, kertoi FE:lle. vuorovaikutusta.

”Lainakanta kasvaa 12-15 % vuotta aiemmasta 50 000 – 55 000 000 000 ruplaan maaliskuussa 2024. Pankkina haluamme kasvattaa pk-yritysten (pienet ja keskisuuret yritykset) ja kulutusluottojalanjälkeämme sekä koko kasvua. strategia perustuu samaan, hän sanoi. Kun DBS otti Lakshmi Vilas Bankin haltuunsa marraskuussa 2020, kulutusluotot muodostivat vain 5 % kokonaisennakoista, mutta nyt niiden osuus on 25 % kokonaislainoista. Pk-lainojen osuus on 20 % ja yrityslainoista loput.

Joshi sulki pois DBS Bank Intian listautumisen lähiaikoina, koska pankki keskittyy nyt täysin Lakshmi Vilas Bankin integraation sulattamiseen ja sen toimimiseen. ”Teknologian ja ihmisten integrointi ja koko toimipisteverkoston kohottaminen on tehty. Haluamme nyt varmistaa, että verkosto alkaa toimia paremmin talletusten, luottojen ja muiden parametrien suhteen.

Rakenteellisen riskin mahdollisuudesta vakuudettoman kulutusluottokannan kasvattamisessa, kun Intian keskuspankki (RBI) on nostanut riskipainoa näissä segmenteissä, Joshi sanoi, että pankki ei ole ottanut huomioon stressiä ”mitään” henkilökohtaisten lainojen osalta.

Pandemian jälkeen, kun pankit pystyivät korjaamaan taseensa, ne alkoivat lainata suurella tavalla. Vakuudettomissa henkilökohtaisissa lainoissa laina-aika on tyypillisesti 36 kuukautta ja yleisimmät myöhästymiset ovat korkeimmat takaisinmaksuajan lopussa, hän sanoi.

Hänen mukaansa jokaisen järkevän yritysjohtajan on varmistettava, että hän arvioi kannattavuutta ja tuotteen tuottoa. ”Joten, pelkästään siksi, että tuote näyttää hyvältä ensimmäisenä vuonna, sinun ei pitäisi pyrkiä kasvattamaan kirjaa kaksinkertaiseksi tai kolminkertaiseksi. Samoin tuotteen tarjoamista ei saa lopettaa kolmantena vuonna, jolloin maksuhäiriöt ovat usein suurimmat”, Joshi sanoi.

”RBI analysoi aina tiedot perusteellisesti ja tekee sitten lopullisen arvion tietystä asiasta. Siksi se on kuulostanut varovaiselta, kun henkilökohtaisten lainojen sykli on nyt kypsymässä, ja alat nähdä maksuhäiriöiden lisääntyvän. Ainakin meidän osalta voin sanoa, ettei henkilökohtaisissa lainoissa ole mitään, mitä emme olisi ottaneet huomioon, hän sanoi. Lisäksi korkeamman koron skenaarion jatkuessa vielä jonkin aikaa, lopullisten lainanottajien takaisinmaksukyky venyy, Joshi sanoi ja lisäsi, että suuria työpaikkoja luova teknologiasektori maalaa myös hämärää kuvaa hidastuvan kasvun kanssa.

Hän sanoi, että pankin vakavaraisuussuhde ei kuitenkaan vaikuta merkittävästi RBI:n riskipainojen korotuksiin sen alhaisen vakuudettomien lainojen pohjan vuoksi. Lainanantaja keräsi joulukuussa 1 920 miljoonaa rupiaa emoyhtiön DBS Bankilta Singaporesta kasvutarkoituksiin, ja se mahdollistaa lainanantajan ylläpitävän kokonaisvakavaraisuussuhteensa yli 15 prosentissa. Velkapuolella, vaikka pankin kokonaistalletukset kasvavat 25 prosenttia vuoden 2023 maaliskuun 61 375 miljoonasta rupiasta, halpalentoisten käyttötili- ja säästötilien (CASA) osuus on 25-27 prosenttia kaikista talletuksista, hän sanoi.

Luotonantajan järjestämättömien bruttovarallisuusaste laski 5,61 prosenttiin ja nettovarallisuusaste 1,17 prosenttiin maaliskuussa 2023 edellisen vuoden 9,5 prosentista ja 1,61 prosentista.

Samankaltaiset artikkelit