Uuden FTX:n konkurssiluotaimen pitäisi olla rajoitettu ja nopea, tuomari sanoo – Digital Transformation News

Reportedly, FTX collapsed in 2022 amid allegations

Liittovaltion tuomari päätti rajoittaa petosten saastuttaman kryptoyrityksen FTX Tradingin uuden ulkopuolisen tutkimuksen kustannuksia ja kestoa ja sanoi, että sen maksukyvyttömyystapausta ei pitäisi häiritä toisen usean miljoonan dollarin tutkinnan avulla.

Yhdysvaltain konkurssituomari John Dorsey tuki FTX:n ja sen velkojien asianajajia, jotka väittivät, että valitustuomioistuimen määräämän uuden tutkimuksen pitäisi olla lyhyt ja rajoitettu. Aiemmin tässä kuussa Philadelphian liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin määräsi tutkijan nimittämisen luvun 11 tapaukseen, mutta jätti tutkinnan yksityiskohdat Dorseyn tehtäväksi.

Office of the US Trustee, liittovaltion valvontaelin, joka valvoo yritysten konkursseja, oli väittänyt, että uuden tutkimuksen kustannukset, kesto ja laajuus olisi jätettävä avoimeksi tutkijan nimittämisen jälkeen. Dorsey sanoi, että se oli resepti karkaistuihin kustannuksiin, jotka eivät tuota mitään uutta.

”Jäätetään avoimeen prosessiin, joka voi koskea kymmeniä miljoonia dollareita”, Dorsey sanoi oikeuden istunnossa Wilmingtonissa Delawaressa. Tulevina viikkoina yrityksen asianajajien, sen velkojien ja Yhdysvaltain edunvalvojan pitäisi työskennellä yhdessä virallisen ehdotuksen nimittämiseksi tutkijan nimittämiseksi, Dorsey sanoi.

FTX romahti vuonna 2022 väitteiden johdosta, että se käytti väärin asiakkaiden salauskaupankäyntialustaan ​​asettamia digitaalisia resursseja. Lopulta yrityksen perustaja Sam Bankman-Fried erosi ja hänet tuomittiin myöhemmin massiivisen petoksen järjestämisestä.

Siitä lähtien, kun saneerausneuvojat ottivat FTX:n haltuunsa vuonna 2022 ja asettivat yrityksen konkurssiin, yritys ja sen velkojat ovat tutkineet sen romahtamista ja etsineet miljardeja dollareita käteistä ja digitaalista omaisuutta. Lähikuukausina yhtiö pyytää velkojia äänestämään keräämiensä varojen jakamissuunnitelmasta.

Dorsey sanoi, että tutkijan tulisi tarkistaa FTX:ää koskevat erilaiset tutkimukset, joita yrityksen saneerausammattilaiset ovat tehneet, sekä kaikki ulkopuoliset sääntelyviranomaisten ja syyttäjien tekemät tutkimukset. Hän sanoi myös, että tutkijan tulisi tarkistaa mahdolliset eturistiriidat, joihin liittyy FTX:n asianajajia. Hän lisäsi, että koko prosessi kestää enintään 45 päivää ja päättyy tutkijan raporttiin, jossa on yhteenveto koetuksista.

Asia on FTX Trading Ltd., 22-11068, Yhdysvaltain Delawaren piirikunnan konkurssituomioistuin.

Samankaltaiset artikkelit