Miksi Web3.0 on ratkaisevan tärkeä hajautetun tekijän tuomisessa luojien talouteen? – Digital Transformation News

Going by media reports, digital marketing is considered as an important segment for the creator economy (Image: Freepik)

Kuvittele maailma, jossa luovuutta hallitsevat vanhat vartijat katoavat, ja sen sijaan syntyy uusia alustoja, jotka antavat kaikille enemmän vapautta, rehellisyyttä ja omistajuutta. Tekijöille tämän digitaalisen aikakauden muutos näyttää siltä, ​​että vastaus piilee Web3.0:n aikaansaamassa hajauttamisessa. Web3.0:n, jota näennäisesti ylistetään Internetin kehityksen seuraavaksi askeleeksi, uskotaan nousseen valokeilaan sen kyvystä auttaa luojien taloutta ylittämään perinteiset rajat. Web3.0:n ja luojatalouden välisten integraatiomahdollisuuksien ulottuessa paradigman muutos kohti yksilön voimaantumista ja digitaalista autonomiaa voi avautua. ”Mielestäni Web3.0 mahdollistaa suoran vuorovaikutuksen tekijöiden ja yleisön välillä hajautettujen sovellusten (dApps) kautta. Lohkoketjun avulla sisällöntuottajat voivat hyödyntää työkaluja, kuten kryptovaluuttoja ja non-fungible tokeneita (NFT) rahallistaakseen työnsä ja rakentaakseen yhteisöjä sen ympärille. Fanit voivat investoida suoraan sisällöntuottajiin ja omistaa ainutlaatuisia kokemuksia. Tämä voi helpottaa uusia tulonlähteitä. Hajauttamista pidetään tärkeänä, koska sen avulla tekijät voivat hallita projekteja ilman keskitettyä valvontaa”, Sumit Ghosh, yksi perustajista ja toimitusjohtaja, Chingari, Web3.0 suoratoistosovellus, kertoi FE TransformX:lle.

Miten Web3.0:n ja sisällöntuottajan talouden välinen suhde sitten on? Ammattimaisen palveluyrityksen PricewaterhouseCoopersin (PwC) mukaan se luo vallan autonomian, vaikka Web2.0 auttaa tekijöitä vähentämällä pääsyn esteitä sosiaalisille ja muille mediaalustoille. Tältä osin Web3.0 pystyy varmistamaan oikeudenmukaisen vallanjaon siirtämällä omistuksen keskitetyiltä viranomaisilta yksilöille ja yhteisöille. Ymmärrettyjen tietojen mukaan tämä vallan erottelu toteutetaan käyttämällä teknologioita, kuten NFT:itä, älykkäitä sopimuksia, hajautettuja autonomisia organisaatioita (DAO) ja lohkoketjua. Mitä tulee Web3.0:aan NFT:lle, sisällöntuottajat voivat ansaita tuloja NFT-tapahtumien, tunnusmerkkien kannustimien ja jäsensuunnitelmien kautta. Lisäksi Web3.0 voi auttaa tekijöitä jakamaan sisältöä eri lohkoketjupohjaisille alustoille sekä kehittämään suhteita DAO:iden välillä ja luomaan yhteyksiä yleisöihin ympäri maailmaa, joita kaupan esteet tai maantieteelliset rajat eivät rajoita.

”Uskon, että hajautetut rahoitusmallit, kuten DAO:t, antavat sisällöntuottajille mahdollisuuden hakea tukea suoraan yleisöltään. Älykkäät sopimukset voivat varmistaa oikeudenmukaisen korvauksen ja läpinäkyvän tulonjaon. NFT:t voivat tarjota muuttumattoman todisteen digitaalisten luomusten omistajuudesta ja aitoudesta. Yhteistyön luominen ja omistajuusmallit voivat edistää tekijöiden osallisuutta ja yhteistyötä. Yhteisön osallistuminen ja hajautetut hallintomekanismit voivat antaa yleisölle mahdollisuuden osallistua päätöksentekoon. Kaiken kaikkiaan Web3.0 voi parantaa sisällöntuottajien taloutta edistämällä autonomiaa, oikeudenmukaisuutta ja sitoutumista”, selittää Web3.0-pohjaisen teknologiakonsulttiyrityksen Chaincraft Labs Inc:n toimitusjohtaja Prakash Kamaraj.

Mediatietojen mukaan digitaalista markkinointia pidetään tärkeänä Web2.0:n kehittämän luojatalouden segmenttinä. Liikkeenjohdon konsulttiyrityksen Gartnerin tekemän tutkimuksen mukaan noin 72 % yrityksistä aikoo kasvattaa Web3.0-markkinointikustannuksiaan vuonna 2024. Tietojen mukaan eri yritykset ovat jo tulleet Web3.0-ympäristöön Samsungin ja Nascarin kanssa. yhteistyön aloittaminen lohkoketjuihin suuntautuneiden yritysten ja Starbucksin kanssa, jotka yrittävät toteuttaa NFT-kanta-asiakasohjelmaa. Viimeaikaisen kehityksen myötä Friend.tech, hajautettu sosiaalinen verkosto, liittyi Web3.0-pohjaiseen luojatalouteen ja keräsi 50 miljoonan dollarin arvoiset maksut kolmen kuukauden sisällä ja keräsi 75 000 päivittäistä aktiivista käyttäjää. Markkinaasiantuntijat uskovat, että vaikuttajamarkkinoinnin maisema voisi siirtyä käyttäjien luomaan sisältöön brändikeskeisen sisällön sijaan Web3.0:n vaikutuksesta. Arvostuksen suhteen Goldman Sachs, investointipankkiyhtiö, on arvioinut luojatalouden noin 250 miljardiksi dollariksi, ja kooditon metaverse-alusta Metav.rs on arvioinut Web3.0-markkinoiden nousevan 81,5 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä.

Kaiken kaikkiaan vuonna 2024 markkinatutkimukset ovat osoittaneet, että odotettu härkäjuoksu hyödyttää Web3.0-pohjaista luojataloutta. Uskotaan, että muun muassa TikTokissa, X:ssä, entisessä Twitterissä, YouTubessa saatavilla olevat Web3.0-vaikuttajat ovat ja tulevat olemaan arvokkaita Web3.0:n luojatalouden ylläpitämisessä, koska ne ovat vuorovaikutuksessa Web3.0-verkkoihin kuuluvien henkilöiden kanssa, kuten esim. Chainlink, Solana, Ethereum ja Cosmos. ”Vuonna 2024 odotan lisää sisällöntuottajia nanotasoista mogulitasoihin, jotka hyödyntävät Robloxin ja Fortniten kaltaisia ​​alustoja uusien yleisöjen tavoittamiseksi. Tämä trendi näyttää jo olevan jo todistamassa. Kun online-seuraukset ovat täyttyneet, sisällöntuottajien tulee tutkia sosiaalisen median ulkopuolisia jakelukanavia ja etsiä vaihtoehtoisia tulonlähteitä. Odotan, että enemmän sisällöntuottajien talouteen keskittyviä startuppeja keksivät parempia arvoehdotuksia ja alustoja, jotka ovat tietoisempia kaupallistamismahdollisuuksista ja optimoitu sisällöntuottajille. Jos näet yhden Web3.0-spesifistä markkinatunnetta ohjaavan avainkertomuksista, sen pitäisi olla luojatalous, ja voimme odottaa rahoituskierroksia tulevina kuukausina”, Ravi Chamria, lohkoketjun Zeeven toinen perustaja ja toimitusjohtaja. käyttöönotto- ja hallintaympäristössä.

Samankaltaiset artikkelit