SEBI kieltää Manpasand Beverages; määrää 68 000 rupiaa sakon – Tiedä yksityiskohdat – Market News

The three top officials restrained by SEBI are Dhirendra Singh, Abhishek Singh and Paresh Thakkar (Photo: Reuters)

SEBI on kieltänyt Manpasand Beveragesia (MBL) ja sen kolmea ylintä virkamiestä osallistumasta arvopaperimarkkinoihin, koska ne ovat manipuloineet ja esittäneet väärin yhtiön tilinpäätöksen, ja määräsi heille 68 000 rupiaa.

Sääntelyviranomainen on määräyksessään todennut, että yhtiön tilikausia 2019 ja 2020 koskevia tilinpäätöksiä on manipuloitu ja esitetty väärin. ”MBL:n tilinpäätöstä vuosilta 2018-19 ja 2019-20 on manipuloitu ja niissä olevia lukuja on esitetty merkittävästi väärin. Tämä johti manipuloitujen, virheellisten ja harhaanjohtavien yhtiön taloudellisten tulosten julkistamiseen vuosina 2018-19 ja 2019-20 , joka antoi sijoittajille väärän kuvan yrityksen taloudellisesta tilasta”, SEBI Whole Time -jäsen Ashwani Bhatia sanoi.

Kolme SEBI:n hillitsemää ylintä virkamiestä ovat Dhirendra Singh, promoottori, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja; Abhishek Singh, promoottori ja toiminnanjohtaja; ja Paresh Thakkar, talousjohtaja.

Yhtiölle ja kolmelle virkamiehelle on määrätty 17 000 rupiaa sakkoja kullekin, joka on maksettava 45 päivän kuluessa, SEBI sanoi. Tämän lisäksi kolme ylintä virkamiestä on myös saanut viiden vuoden ajan kiellettyä toimia johtajana tai avainhenkilönä missä tahansa pörssiyhtiössä tai SEBI:ssä rekisteröidyssä välittäjässä.

Milind Babar ja Chirag Doshi, yhtiön entiset riippumattomat johtajat, saivat myös 2 000 rupian sakot, kun taas nykyiset riippumattomat johtajat, Nishish Mobar ja Bharti Naik, kukin 1 000 rupiaa.

  • Valitukset vastaanotettiin syyskuussa 2019 MBL:n tarkastuskomitean silloiselta puheenjohtajalta Bipin Rathodilta.
  • Sen jälkeen SEBI selvitti kirjanpidon mahdollista manipulointia tai vääriä tietoja.
  • Lisäksi SEBI nimitti Choksi & Choksi LLP:n suorittamaan rikosteknisen tarkastuksen tilikausien 19 ja 20 tilinpäätöksille.
  • SEBI totesi määräyksessään, että MBL:llä oli puutteita sisäisessä valvonnassa ja se oli julkaissut harhaanjohtavat tilinpäätökset vuosilta 2016-17 ja 2017-18.

Samankaltaiset artikkelit