Yksityiset pankit vetoavat BC:n kasvuun maaseudulla – Banking & Finance News

Bajaj Finance, RBL Bank, Reserve Bank of India, RBI, Bajaj Finance, top news, latest news, business news,

Yksityisen sektorin pankit kääntyvät yhä enemmän yrityskirjeenvaihtajien tai BC-yritysten puoleen kasvattaakseen liiketoimintaansa maaseudulla ja kaupunkiseudulla, korkeat virkamiehet sanovat. BC:t ovat kustannustehokkaita lainanantajille, ne voivat nyt suorittaa monia pankkipalveluita ja mahdollistaa viimeisen mailin saavuttamisen, joka on Intian keskuspankin (RBI) valtuuttama.

”Katsomme BC:tä tytäryhtiönä. Tytäryhtiöstä löytyy noin 951 konttoria (BC), joista tunnistimme noin 800 konttoria, joissa on mahdollisuus nostaa määräaikaistalletusta tai säästötiliä kohtuullisella saldolla”, sanoi RBL Bankin toimitusjohtaja, toimitusjohtaja R. Subramaniakumar.

Hän lisäsi, että BC:t voivat auttaa pankkia laajentumaan suurten kaupunkien laitamille ja samalla jalanjälkemme kasvaa. Hänen mukaansa, jos pankki pystyy keräämään esimerkiksi 10 000 rupiaa konttoria kohden kuukaudessa, lisäämme 4 % edullista CASA:ta (käyttötili ja säästötili) ja vähittäistalletuksia vuodessa.

Julkisen sektorin pankit ovat perinteisesti käyttäneet peruspankkitapahtumia maan sisämailla. BC:t tarjoavat kuitenkin nyt yli 20 erilaista pankkipalvelua, mukaan lukien talletukset, lainan luontiehdot, ja tarjoavat myös joitain pankkien kolmannen osapuolen tuotteita. Tämä tulee entistä tärkeämmäksi, koska lainanantajat kilpailevat tiukasti houkutellakseen talletuksia, erityisesti edullisia CASA:ta.

”Aiemmin emme tehneet liiketoimintaa yksityisten pankkien kanssa. Mutta nyt siitä on tullut heille erittäin tuottoisaa (kääntyä BC:n puoleen), koska heidän on saavutettava tietyt tavoitteet… RBI:n tehtävänä on myös tarjota pankkipalveluja pankkivapaalle väestölle, ja me olemme yksi lähteistä, joilla on laaja ulottuvuus. tarjota palvelukokonaisuuden”, sanoi BC:n suuryrityksen BLS E-Servicesin puheenjohtaja Shikhar Agarwal.

Tämän vuoden helmikuussa pörssilistalle tulleella yrityksellä oli 40 000 eKr. myyntipistettä 6–7 lakh kävijämäärällä päivässä, ja se aikoo kaksinkertaistaa sen seuraavien 1,5–2 vuoden aikana.

Maan suurin yksityisen sektorin lainanantaja HDFC Bank käytti myös BC-kanavaa tavoittaakseen 2000 000 kylää 24. tilikaudella. Lainanantaja kehitti ensin BC-mallinsa, jossa se teki yhteistyötä yhteisten palvelukeskusten (CSC) kanssa, joka on tieto- ja teknologiaministeriön alainen valtionyhtiö. CSC:t tarjoavat yli 300 valtion palvelua digitaalisen alustansa kautta, ja niillä on yli 500 000 yhteistä palvelukeskusta 80–90 prosentissa Intian maaseudun panchayateista. Myös pankin pankkivapaiden maaseutukeskusten määrä kasvoi helmikuussa 2023 4 818:sta 5 020:een helmikuussa 2024.

Samoin Axis Pankki on kasvattanut CSC kylätason yrittäjien (CSC VLE) verkostonsa yli kaksinkertaiseksi viimeisen kahden vuoden aikana 63 599:ään verrattuna joulukuuhun 2023. VLE toimittaa erilaisia ​​valtion ja kansalaisyhteiskunnan palveluita loppukuluttajille CSC:n toimipisteestä.

”Uskon, että sekä yksityisen että julkisen sektorin pankit näkevät BC:n kanavana kehittää liiketoimintaa. Se on hyvä kanava, kun otetaan huomioon haasteet saada ihmiset työskentelemään sisämailla, torjumaan uupumista ja se auttaa lisäämään taloudellista osallisuutta ja mahdollistamaan kasvun”, sanoi K. Paul Thomas, ESAF SFB:n toimitusjohtaja.

”Se on kustannustehokas malli. Käytämme BC:itä osien hankinnassa ja huollossa. Vakuutustekniikka ja tuote kuuluvat pankille, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit