PNB Housing Fin keskittyy kohtuuhintaisiin asuntoihin, nousevaan portfolioon 25 tilikaudella – Pankki- ja rahoitusuutisia

PNB Housing Finance

PNB Housing Finance keskittyy edelleen kohtuuhintaisten asuntojensa ja kehittyvien markkinoiden portfolionsa kasvattamiseen vuosina 2024-25 (huhti-maaliskuu), toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Girish Kousgi sanoi.

”Tänä vuonna painopisteemme olisi kohtuuhintaisissa asunnoissa ja nousevassa vertikaalissa. Nämä kaksi antaisivat 40 prosenttia lisäliiketoiminnasta”, hän sanoi.

Asuntorahoitusyhtiön lainavarat kasvoivat 10 % vuodentakaisesta 65 358 miljardiin 31. maaliskuuta ja vähittäiskaupan osuus lainavaroista on 97 %. Edullinen asuntokirja on 31. maaliskuuta 1 790 miljoonaa rupiaa.

Tämän lisäksi yhtiö keskittyy palvelemaan asiakkaita tason II ja tason III kaupungeissa tuottaakseen korkeamman tuottoisen nousevan liiketoiminnan prime-segmentissä.

Keskimääräinen lippukoko kehittyvillä markkinoilla on `25 lakh. Prime-segmentin lainojen vuosihinta on 9-10 %, kun taas kehittyvien markkinoiden lainat ovat 10-11 % vuodessa.

Kaiken kaikkiaan yhtiö on perustanut 160 konttoria edulliseen segmenttiin, 50 konttoria nousevalle segmentille ja 90 konttoria ensiluokkaisille asiakkaille.

Viime vuosina yhtiö on uudistanut liiketoimintamalliaan ja priorisoinut vähittäiskaupan segmenttiä vähentämällä yrityslainoja koko tuotevalikoimassa. Tämä on auttanut yhtiötä parantamaan järjestämättömien bruttovarojen suhdetta.

Yhtiön järjestämättömien bruttovarojen suhde (GNPA) laski 31. maaliskuuta 1,5 prosenttiin vuoden takaisesta 3,8 prosentista. Yritysten bruttokansantuote laski 3,3 prosenttiin 31. maaliskuuta vuoden takaisesta 22,3 prosentista. Jatkossa yritys aikoo alentaa koko GNPA:ta 1-1,1 prosenttiin maaliskuun 31. päivään mennessä. Nettokorkomarginaalin odotetaan olevan noin 3,5 %.

Tämän tasaisen omaisuuden laadun paranemisen myötä Kousgi sanoi, että yritys saattaa jatkaa yrityslainojen maksamista kuluvalla tilikaudella. Vähittäiskaupan segmentti omistaa kuitenkin edelleen leijonanosan kokonaissalkussa.

”Vähittäiskaupan ja yrityksen yhdistelmämme alkaa hitaasti muuttua joskus vuoden aikana, jos jatkamme yritysten maksuja. Mutta vähittäismyyntivalikoima on aina yli 90 prosenttia, hän sanoi. Vähittäiskaupan hallinnoitavien varojen odotetaan kasvavan kuluvalla tilikaudella 17 % vuotta aiemmasta.

Samankaltaiset artikkelit