MDH, Everest-mausterivi: MDH kiistää torjunta-ainesyytökset ja varmistaa käyttäjille turvallisuuden

MDH pointed out its adherence to health and safety standards, both domestically and internationally

MDH, tunnettu maustebrändi, antoi lauantaina lausunnon, jossa hän vakuutti kuluttajille tuotteidensa täydellisestä turvallisuudesta ja hylkäsi Hongkongin ja Singaporen elintarvikealan sääntelyviranomaisten väitteet tiettyjen torjunta-aineiden esiintymisestä, uutistoimisto PTI raportoi.

Aiemmin tässä kuussa Hongkongin elintarviketurvallisuuskeskus (CFS) ilmoitti, että kahdesta intialaisesta tuotemerkistä, MDH:sta ja Everestistä, erilaisten valmiiksi pakattujen mausteseostuotteiden näytteistä löydettiin torjunta-ainetta, joka tunnetaan nimellä etyleenioksidi. CFS neuvoi kuluttajia olemaan ostamatta ja kauppiaita myymättä MDH:n Madras Curry -jauhetta, Everest Fish Curry Masalaa, MDH Sambhar Masala Mixed Masala Powderia ja MDH Curry Powder Mixed Masala Powderia.

PTI:n raportin mukaan MDH selvensi, ettei se ollut saanut virallista ilmoitusta Hongkongin tai Singaporen elintarviketurvallisuusviranomaisilta. Mitä tulee etyleenioksidin väitettyyn esiintymiseen, MDH totesi, että nämä väitteet olivat perusteettomia ja että niiltä puuttui olennainen näyttö. Yhtiö kertoi myös, että Intian Spice Board ja Intian elintarviketurvallisuus- ja standardiviranomainen (FSSAI) eivät olleet saaneet Hongkongin tai Singaporen viranomaisilta viestejä tai testiraportteja tästä asiasta.

MDH totesi, että sitä vastaan ​​esitetyt syytökset olivat perusteettomia, perusteettomia eikä niitä tuettu konkreettisilla todisteilla. Yritys vakuutti asiakkailleen kaikkien tuotteidensa turvallisuudesta ja laadusta ja vahvisti, ettei se käytä eteenioksidia missään vaiheessa mausteidensa varastointia, käsittelyä tai pakkaamista.

MDH huomautti, että se noudattaa terveys- ja turvallisuusstandardeja sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Yritys korosti sitoutumistaan ​​tarjota aitoja, korkealaatuisia mausteita asiakkailleen, mikä näkyy sen tunnuslauseessa ”Asli Masale Sach Sach, MDH MDH” (True spices, MDH MDH) ja ”Real Spices of India”.

Hongkongin käskyn mukaisesti Singaporen elintarvikevirasto (SFA) määräsi myös tuodun Everest Fish Curry Masalan vetäytymisen. Intia, joka on maailman suurin mausteiden tuottaja, kuluttaja ja viejä, vei mausteita lähes 32 000 rupian arvosta vuosina 2022-2023. Tärkeimpiä vientimausteita ovat chili, kumina, mausteöljy ja öljyhartsit, kurkuma, curryjauhe ja kardemumma.

Samankaltaiset artikkelit