Kiinteistöt ovat edelleen ensisijaisena sijoituskohteena: Selvitys

Real estate continues to remain preferred asset class for investment: Survey

Potentiaaliset asunnonostajat suhtautuvat talouteen ja tuleviin tuloihinsa optimistisesti, mikä lupaa hyvää kiinteistömarkkinoiden kysynnän kasvattamiselle. Kiinteistöt ovat itse asiassa edelleen suosituin omaisuusluokka, ja 48 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että he haluaisivat sijoittaa kiinteistöihin, koska se on vakaa suoja inflaatiota vastaan ​​ja on aika-testattu varallisuuden kasvattamisen työkalu. Housing.comin yhteistyössä NAREDCO:n kanssa tekemä kysely.

Kiinnostus kiinteistöjä kohtaan, erityisesti asuinrakentamisen segmentissä, on kasvanut asunnonomistukseen liittyvien mielipiteiden positiivisen muutoksen taustalla COVID-19-pandemian aiheuttamien epävarmuustekijöiden jälkeen. Kysynnän kasvu näkyy siitä, että markkinat jatkoivat kasvuvauhtiaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, kun sekä uusien tarjonnan että myynnin pääasiallisella asuntomarkkinoilla kasvu oli kaksinumeroista 44 prosenttia ja 15 prosenttia vuotta aiemmasta. vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Uusi tarjonta on vuosikymmenen huipulla ja myynti on suurin sitten vuoden 2019 vastaavan ajanjakson.

Kysynnän piristyminen on johtanut kiinteistöjen painotettujen keskihintojen huomattavaan 6-7 prosentin nousuun. Erityisesti tietyt tärkeimmät paikkakunnat kaupungeissa, kuten Gurugram, Hyderabad ja Bengaluru, ovat kokeneet kaksinumeroisen kasvun. Loppukäyttäjien houkuttelemisen lisäksi tämä noususuhdanne on herättänyt uudelleen varovaisen asenteen omaksuneiden sijoittajien kiinnostuksen ja odottanut parempaa tuottoa kysynnän hidastumisessa.

Asuntojen hintojen nousun ja asuntolainakorkojen nousun keskellä viime vuoden aikana asunnon ostajat kuitenkin hakevat verohelpotuksia ja joustavia maksusuunnitelmia. He ovat myös taipuvaisia ​​kehittäjien tarjoamiin lisäetuihin.

Muuttovalmiiden asuntojen kysyntä ylittää rakenteilla olevien kohteiden kysyntää. Asuinkiinteistöjen kuluttajan mielialanäkymät 2023 – Trends and Insights -tutkimuksen mukaan 48 % vastaajista kannattaa kiinteistösijoituksia, mikä ylittää merkittävästi muita omaisuusluokkia, kuten osakkeita, kiinteää talletuksia ja kultaa. Tietojen mukaan 18 % suosii osakemarkkinoita, 19 % kiinteitä talletuksia ja 15 % kultaa.

Dhruv Agarwala, Housing.comin, PropTiger.com & Makaan.comin konsernijohtaja, kommentoi samaa: ”Kiinteistöt ovat olleet läpi historian investointien kulmakivi. COVID-19-pandemia on lisännyt sen merkitystä, ja se on monien suosikkivalinta. Sellaiset tekijät kuin asunnon korostuminen, hybridityömallien nousu ja turvallisuuden merkitys ovat nostaneet kiinteistöalan uusiin korkeuksiin.

Rajan Bandelkar, NAREDCO:n puheenjohtaja, totesi: ”Äskettäinen G20-huippukokous vaikuttaa myönteisesti koko talouteen ja voi muuttaa Intian kiinteistöjä politiikan, investointien ja kestävyysnäkökohtien kautta. Kuluttajien lisääntyvä luottamus ylittää pandemian huipun aikana koetut pohjat. Vaikka tulonäkymät ovat hieman heikentyneet, kiinteistöt ovat edelleen 48 prosentille vastaajista suosituin omaisuusluokka.

Bandelkar lisäsi: ”Kohoavien asuntojen hintojen ja korkojen vuoksi kannustimet, kuten leimavero ja GST-vapautukset, ovat keskeisiä vaikuttajia asuntokaupoissa lähitulevaisuudessa. Näiden kannustimien tarkoituksena on tehdä asunnon omistamisesta houkuttelevampaa ja helpompaa. Kyselyssä korostetaan henkilökohtaisen tuen arvoa kiinteistöjen esittelyn jälkeen, mikä on ratkaisevan tärkeää sopimusten tekemisessä ja yleisen asunnonostokokemuksen parantamisessa.

Raportin mukaan verokannustimet, kuten leimavero- ja GST-vapautukset, sekä joustavat maksusuunnitelmat, on määritelty ensisijaisiksi motivoijiksi asunnon ostamiselle seuraavan kuuden kuukauden aikana.

”Viime vuosina olemme nähneet asuntojen hintojen huomattavan nousun, mikä on kääntänyt lähes vuosikymmenen pysähtyneisyyden. Huolimatta asuntolainojen korkojen 2,5 prosentin noususta tänä vuonna, kiinteistömarkkinat ovat osoittaneet joustavuutta. Tämä kestävyys johtuu sekä patoutuneesta että kasvavasta kysynnästä”, Agarwala sanoi.

Ankita Sood, tutkimuspäällikkö, Housing.com, PropTiger.com & Makaan.com, sanoi: ”Vahvan kotimaisen kysynnän vetämänä Intian talouden odotetaan kasvavan suurimmista talouksista suurinta vauhtia. Tämä kulutuskysynnän piristys näkyy myös kiinteistömarkkinoilla, joilla heikosti ulkoisista vihjeistä huolimatta ensimarkkinoiden myynti nousi 15 % vuodessa vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Kuluttajien mielipiteitä mittaava indikaattori korostaa asunnonostajien luottamusta talouteen ja tuleviin tuloihinsa, jotka ovat keskeisiä tekijöitä arvokkaiden kiinteistöjen hankinnassa. Tämän lisäksi kiinteistösijoittamisen suosiminen hallitsee edelleen kaikkia muita sijoitusmuotoja, joilla on vahvat markkinatekijät.

Tutkimus osoittaa myös, että muuttovalmiit asunnot ja aidatut yhteisöt ovat halutuimpia kiinteistötyyppejä. Lisäedut, kuten moduulikeittiöt ja räätälöidyt puutyöt, ovat vaikuttavia tekijöitä ostajille heidän päätöksentekoprosessissaan.

Housing.com & NAREDCO -kysely lisää, että henkilökohtainen apu kiinteistön jälkeiseen valintaan on ratkaisevan tärkeää mahdollisille asunnonostajille.

Samankaltaiset artikkelit