Raakaöljypiikki huolestuttaa FMCG-yrityksiä

Oil India, Oil India investment, industry new, industry news financial express, financial express news

Suosikkihammastahnasi tai -pesuainepatukkasi voi maksaa enemmän, jos raakaöljyn hinnat jatkavat nousuaan viime kuussa. Raakaöljy on noussut lähes 93 dollaria tynnyriltä ja noussut lähes 8 % kuukaudessa ja 27 % kolmessa kuukaudessa, Bloombergin tiedot osoittavat.

Tästä voi tulla huolenaihe, nopeat kulutustavarayritykset (FMCG) sanovat, koska se johtaa raakaöljyyn sidottujen johdannaisten piikkiin, mikä pakottaa yritykset harkitsemaan hinnankorotuksia marginaalien suojaamiseksi.

”Lähitulevaisuudessa FMCG-yhtiöt eivät todennäköisesti nosta hintoja, koska se heikentää kysyntää”, sanoo Tarun Arora, Zydus Wellnessin toimitusjohtaja. ”Mutta jos raakaöljy jatkaa nousuaan tällä tavalla, inflaatiopaineet kasvavat ja pakottavat yritykset harkitsemaan kalibroituja hinnannousuja tulevilla vuosineljänneksillä”, hän sanoo.

Lineaarista alkyylibentseeniä (LAB) käytetään pesuaineiden valmistuksessa ja se muodostaa lähes 60-70 % pesuaineiden kustannuksista. HDPE:tä käytetään kaikkien välttämättömien kulutustavaroiden pakkausmateriaaleissa saippuoista pesuaineisiin, hiusöljyihin, voiteisiin, shampoihin ja hammastahnoihin. Näiden tuotteiden pakkauskustannukset muodostavat 15-20 % yritysten kokonaistuotantokustannuksista. Titaanidioksidi, joka on myös raakasidoksinen johdannainen, on laskenut viime kuukausina. Mutta LAB on kasvanut 1,19% viimeisen kuukauden aikana ja 3,67% viimeisen kolmen kuukauden aikana, Bloombergin tiedot osoittavat. Se todennäköisesti vahvistuu tulevina kuukausina, markkinoita seuraavat asiantuntijat sanoivat, kun raakoja rallia.

Näiden tuotantopanosten hinnannousu, sanoo G Chokkalingam, Equinomics Research & Advisoryn perustaja, vahingoittaa yritysten marginaaleja tulevaisuudessa. ”Kun maaseutualueet eivät ole vielä elpyneet ja osoittavat edelleen stressin merkkejä, yritykset voivat joutua ottamaan vastaan ​​tuotantopanoskustannuspaineita raakaöljyn nousun jatkuessa. Tämä heikentää katteita yritysten siirtyessä juhliin”, Chokkalingam sanoo.

Toistaiseksi sekä Saudi-Arabia että Venäjä ovat ilmoittaneet jatkavansa vapaaehtoisia öljyntuotannon leikkauksiaan kalenterivuoden 2023 loppuun asti, mikä leikkaa 1,3 miljoonaa tynnyriä raakaöljyä maailmanmarkkinoilta ja nostaa energian hintoja.

Heinä-syyskuu, joka alkoi hyvin kotimaisille FMCG-yrityksille hidastuvan inflaation ja heinäkuun hyvän sateen ansiosta, on sittemmin osoittanut merkkejä stressistä, kun elokuu on noussut kuivimmaksi kuukaudeksi yli vuosisataan ja sademäärät vaihtelevat syyskuussa.

Vaikka elintarvikkeisiin sidottu inflaatio on edelleen huolestuttanut FMCG:itä, erityisesti elintarvikeyrityksiä, sään epävarmuuden vuoksi, raakaöljyyn sidottu inflaatio todennäköisesti lisää painetta.

Raaka-aineasiantuntijat sanoivat, että Riadin ja Moskovan tämän viikon kaksoisilmoitukset nostivat Brent-raakaöljyn vertailuarvon yli 90 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on hinta, jota markkinoilla ei ole nähty viime vuoden marraskuusta lähtien.

Sillä välin FMCG-yhtiöt seuraavat skenaarion etenemistä tarkasti. Intian vähittäiskaupan inflaatio hidastui tiistaina 6,83 prosenttiin elokuussa heinäkuun 7,44 prosentista vihannesten hintojen jäähtyessä edelliseen kuukauteen verrattuna, kansallisen tilastoviraston (NSO) tiedot osoittivat.

Raakaöljyn hintojen piikki, sanoo Mayank Shah, Parle Productsin ylemmän luokan johtaja, tulee vaikuttamaan peräkkäin kulutustavaroihin.

”Meille isompi huolenaihe on vehnän ja sokerin hinnat. Raakaöljyn hinnat vaikuttavat meihin pakkauksen ja rahdin näkökulmasta. Mutta kyllä, jos raa’at rallit, sillä on peräkkäinen vaikutus useimpiin kulutustavaroihin. FMCG-yhtiöt seuraavat siis raakaöljyn kehitystä tulevaisuudessa”, hän lisää.

Samankaltaiset artikkelit