FPI:t pumppaavat 20 miljardia dollaria CY23:ssa – Market News

FPI, Foreign portfolio investors, Indian equity markets, FPI inflows, US Treasury Bond, IT, telecom, automobiles, latest news, business news, top news,

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat pumppaaneet 20 miljardia dollaria intialaisia ​​osakkeita joulukuun 20. päivään asti, mikä on toiseksi suurin viime vuosikymmenen aikana. Vuonna 2020 FPI:t sijoittivat 23 miljardia dollaria Intian markkinoille.

Merkittävää on, että Aasian talouksista vain Japani on Intiaa edellä ja houkuttelee 30 miljardia dollaria. Etelä-Korea, joka on Aasian kolmannella sijalla tänä vuonna, sai lähes 9 miljardia dollaria maahantuontia.

Andrew Holland, Avendus Capital Alternate Strategiesin toimitusjohtaja, sanoi, että Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) ilmoittaessa koronlaskuista ulkomaalaiset katsovat Intiaan päin seuraavaa kasvuvaihetta varten. ”Sijoittajat arvostavat sitä, että Intia on kotimarkkinavetoinen talous. Kulutustarina on hieno, kun ihmiset kiipeävät arvoketjussa ylöspäin, hän sanoi.

VK Vijayakumar, Geojit Financial Servicesin pääsijoitusstrategi lisäsi, että globaalissa sijoittajayhteisössä vallitsee nyt lähes yksimielisyys siitä, että Intialla on yksi parhaista näkymistä. Joten FPI:t tulevat jatkossakin kerääntymään markkinoillemme.

Intiasta on tehnyt vuoden aikana turvallisemman vedon, koska muut taloudet, erityisesti Aasiassa, kamppailevat vaikeiden aikojen kanssa. Kun Sri Lanka kävi läpi talouskriisin, Taiwanilla oli jännitteitä Kiinan kanssa, ja muilla, kuten Thaimaalla, oli vaalit.

Lisäksi kaikki huolet Intian poliittisesta vakaudesta on toistaiseksi rauenneet Hindin ydinalueella äskettäisten edustajakokousvaalien tulosten jälkeen.

FPI:t ottavat yleensä varovaisen asenteen vaalien alla, koska ne pyrkivät vakauteen. Selkeän enemmistön luottamus hallituspuolueeseen on kuitenkin tehnyt tästä vuodesta poikkeuksen, sanovat markkinatoimijoiden.

Asiat eivät kuitenkaan välttämättä mene täysin yhteen suuntaan. Alphaniti Fintechin perustajajäsenen ja johtajan UR Bhatin mukaan FPI:t asettavat globaalit tekijät etusijalle. ”FPI:t pitävät silmällä Lähi-idän sotaa, Venäjän ja Ukrainan välistä sotaa ja raakaöljyn hintoja ennen kuin lisäävät panoksia EM-autoihin. Kaikki uudelleeneskalaatiot ovat huolestuttavia”, hän sanoi.

Hän huomautti, että FPI:t etsivät uutta laukaista panoksensa korottamiseksi, koska he yleensä katsovat EM-pelejä korina eivätkä maita erillään. Hän lisäsi, että FPI:t pyrkivät myös viemään rahaa kotiin, mikä voi johtaa joihinkin ulosvirtauksiin lähitulevaisuudessa.

Eräs analyytikko sanoi, että vuoden 2023 viimeiset päivät voivat nähdä tyyntä lomakauden ansiosta. Samaan aikaan uudesta variantista johtuva Covid-tapausten nousu tai geopoliittisten asioiden kärjistyminen voi pelotella ulkomaisia ​​sijoittajia.

On aiheellista huomata, että FPI:t olivat nostaneet lähes 4,8 miljardia dollaria pelkästään syys- ja lokakuussa, kun joukkolainojen tuotot Yhdysvalloissa olivat kovettuneet ennätyskorkeaksi. Vuori kääntyi kuitenkin marraskuusta lähtien, kun sadot alkoivat jäähtyä. Fedin umpimielinen asenne on myös antanut markkinoille luottamusta siihen, että koronlasku on alasin.

Selkeänä merkkinä painopisteen siirtymisestä kasvuun Fed ilmoitti vuonna 2024 kolme koronlaskua 75 bps:iin. Dollariindeksi, joka painaa dollaria tärkeimpiä globaaleja valuuttoja vastaan, on laskenut 102,87:stä 102,21:een viimeisen viikon aikana.

Samankaltaiset artikkelit