Yritysten luokittelu epäreiluksi Intiaa ja muita EME-maita kohtaan: FinMin-ekonomistit

economy

Kyseenalaistetaan kolmea suurta maailmanlaajuista luokituslaitosta siitä, että ne ovat pitäneet Intian luottoluokituksen staattisena alimmassa investointiluokassa viimeisten 15 vuoden aikana huolimatta siitä, että se on noussut 12:stath suurimmasta viidenneksi suurimmaksi taloudeksi, valtiovarainministeriön ekonomistit sanoivat, että luokituslaitosten menetelmät ovat puolueellisia kehittyvien markkinoiden kehittyvien talouksien suhteen.

”Luottoluokitusmenetelmien tarkastelumme paljastaa, että ’maksamishalukkuuden’ selvittämisessä on huomattava riippuvainen laadullisista muuttujista. Metodologian valtava läpinäkymättömyys tekee laadullisten tekijöiden vaikutuksen arvioinnista luottoluokitukseen haastavaa”, ekonomistit sanoivat.

Ekonomistit tarkastelivat S&P:n, Moody’sin ja Fitchin käyttämiä luokitusmenetelmiä. Moody’s on antanut Intialle Baa3-luokituksen, kun taas Fitch ja S&P ovat antaneet sille BBB-, alimman sijoitusluokan.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Intia kyseenalaistaa näiden laitosten luokitusmenetelmät. Vuoden 2017 taloustutkimuksessa silloinen pääneuvonantaja Arvind Subramanian kritisoi S&P:tä, kun hän viittasi luokituslaitosten ”huonoihin standardeihin” arvioidessaan Intian ja Kiinan taloudellista suorituskykyä. Vaikka Kiinan talouskasvu on hidastunut keskipitkällä aikavälillä, Intian kasvuvauhdin ennustettiin kasvavan nopeammin erilaisten rakenneuudistusten ansiosta.

”Kvantitatiivisesta analyysistämme huomaamme, että yli puolet luottoluokituksesta määräytyy laadullisen komponentin mukaan. Institutionaalinen laatu, jota edustavat enimmäkseen Maailmanpankin Worldwide Governance Indicators (WGI), on kehittyvän talouden luottoluokituksen tärkein tekijä, mikä on ongelma, koska nämä mittarit ovat yleensä läpinäkymättömiä, havaintoon perustuvia ja johdettu pieni ryhmä asiantuntijoita, eivätkä voi edustaa suvereenin ”halua maksaa”, nykyisen talousneuvonantajan V Anantha Nageswaranin johtamat ekonomistit sanoivat.

World Governance Indicators -indikaattoreiden mukaan Intia on edistynyt prosenttipisteluokissaan vuosina 2014–2022. Silti Intia on samassa ajassa noussut maailman viidenneksi suurimmaksi taloudeksi ja nostanut miljoonia. köyhyyttä ja laajentaa sen keskiluokkaa huomattavasti. Maasta on tullut myös merkittävä ulkomaisen pääoman sijoituskohde, sillä 23. tilikauden suorien sijoitusten kokonaismäärä oli 71 miljardia dollaria ja osakkeita 46 miljardia dollaria.

”Uudistus luottoluokitusprosessissa on hetken tarve. Koska luottoluokitellun valtion on oltava täysin läpinäkyvä, velvoitteiden symmetrian luominen takaa sen, että luokituslaitokset tekevät prosesseistaan ​​läpinäkyviä ja välttelevät kestämättömien tuomioiden käyttämistä, he sanoivat.

Luottoluokitusten lisääntynyt läpinäkyvyys voi pakottaa käyttämään kovia tietoja ja todennäköisesti johtaa useiden valtioiden luottoluokitusten korotuksiin, he sanoivat.

Avoimuus auttaa kehittyviä talouksia saamaan yksityistä pääomaa, jolle G20 on antanut keskeisen roolin maailmanlaajuisten haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisemisessa ja energiasiirtymän tukemisessa. Valtion luottoluokitusprosessin uudistaminen heijastaa oikein kehittyvien talouksien maksukyvyttömyysriskiä ja säästää niille miljardeja rahoituskustannuksissa, he lisäsivät.

Samankaltaiset artikkelit