Säästöt vähenevät? Näin voit kasvattaa kotitaloutesi säästöjä

Savings declining? Here is how to boost your household savings

RBI:n äskettäin julkaisemat tiedot osoittavat, että kotitalouksien säästäminen on laskenut merkittävästi intialaisten kohdalla nousevan inflaation vuoksi. Monet ihmiset uppoavat säästöihinsä täyttääkseen kulutustarpeensa. Säästöt ovat erittäin tärkeitä olemassa olevien kulujesi hallinnassa ja hätätilanteisiin varautumisessa. Ne ovat myös hyödyllisiä tulevien tavoitteidesi saavuttamisessa, kuten koulutus, avioliitto, talon ja auton ostaminen.

Sinun on keskityttävä säästöjesi kasvattamiseen tietyillä sijoitusstrategioilla, joilla pyritään vähentämään kuluja, lisäämään tuloja ja tekemään järkeviä taloudellisia päätöksiä. Kouluta itseäsi henkilökohtaisesta rahoituksesta. Sijoitusvaihtoehtojen, veronsäästöstrategioiden ja taloussuunnittelun ymmärtäminen voi auttaa. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit kasvattaa kotitaloutesi säästöjä:

Jos et seuraa kulujasi, sinulla ei ole aavistustakaan rahoistasi. Aloita seuraamalla tulojasi ja menojasi. Laadi kuukausibudjetti, jossa hahmotellaan selkeästi tulolähteesi ja kaikki säännölliset menosi. Tämä auttaa sinua tunnistamaan alueet, joilla voit leikata kustannuksia.

Kaikki kulut eivät ole turhaa, mutta rahojesi tuhlaaminen asioihin, joita et todella usein tarvitse, saattaa stressata taloudellista tilannettasi. Tarkista kulusi ja tunnista alueet, joilla voit leikata. Tämä voi sisältää vähemmän ruokailua, impulssiostosten vähentämistä ja tarpeettomien tilausten tai jäsenyyksien välttämistä.

Yritä sijoittaa merkittävä osa tuloistasi säästöihin. Aseta automaattiset siirrot erilliselle säästötilille heti, kun saat palkkasi. Tämä varmistaa, että säästät osan tuloistasi ennen kuin sinulla on mahdollisuus käyttää ne.

Rakenna hätärahasto, joka kattaa vähintään kolmen tai kuuden kuukauden asumiskulut. Tämän rahaston perustaminen voi estää sinua sukeltamasta säästämiseen tai velkaantumiseen odottamattoman talouskriisin aikana.

Harkitse säästöjesi sijoittamista instrumentteihin, jotka tarjoavat paremman tuoton kuin perinteiset säästötilit, kuten kiinteät talletukset, sijoitusrahastot tai osakemarkkinat. Varmista kuitenkin, että ymmärrät kuhunkin sijoitusvaihtoehtoon liittyvät riskit.

Korkeakorkoiset velat voivat syödä säästöjäsi. Keskity luottokorttisaldojen ja korkeakorkoisten lainojen maksamiseen mahdollisimman nopeasti, jotta korkomaksut pienenevät.

Etsi mahdollisuuksia kasvattaa kotitaloutesi tuloja. Tämä voi tarkoittaa osa-aikatyötä, freelance-työtä tai pienen sivuyrityksen perustamista. Lisätulot voivat kasvattaa säästöjäsi merkittävästi.

Aina kun saat odottamattomia rahaa, kuten bonuksen, veronpalautuksen tai lahjan, harkitse osan säästämistä sen sijaan, että kuluttaisit kaiken.

Harjoittele viivästynyttä tyydytystä ja vältä impulsiivisten ostosten tekemistä. Jos näet jotain, jota haluat, anna sille aikaa ennen ostamista nähdäksesi, onko se todellinen tarve.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Tarkista määräajoin budjettisi ja taloudelliset tavoitteesi. Muokkaa säästö- ja kulutusstrategioitasi tarpeen mukaan pysyäksesi raiteilla. Varmista, että sinulla on riittävä vakuutusturva odottamattomilta sairauskuluilta, onnettomuuksilta tai omaisuusvahingoilta. Tämä voi estää suuria, suunnittelemattomia kuluja, jotka kuluttavat säästösi.”

Kotitalouksien säästämisen lisääminen vaatii kurinalaisuutta, suunnittelua ja sitoutumista. Toteuttamalla näitä strategioita ja seuraamalla jatkuvasti taloudellista tilannettasi voit jatkuvasti rakentaa säästöjäsi ajan mittaan.

Samankaltaiset artikkelit