Ongelmallinen SDC Bank sulautuu Cosmos Bankiin

bank

Cosmos Bank kertoi tiistaina, että Sahebrao Deshmukh Co-operative (SDC) Bank on sulautunut siihen. Sulautuminen, joka tuo Punen pääkonttorissa olevalle osuuskunnan lainanantajalle 11 lisäkonttoria, näyttää saaneen alkunsa kilpailun intensiteetistä ja pienempien lainanantajien vaikeuksista kohdata isoja.

”Kovasta kilpailusta johtuen pienten osuuspankkien on tullut vaikeaksi selviytyä”, Cosmos Bankin fuusion tiedotteessa sanotaan.

Tämä on ”vapaaehtoinen fuusio”, ja Cosmos saa sopimuksen yhteydessä 143,40 miljoonan ruplaa lisätalletuksia lausunnon mukaan. RBI, joka oli heinäkuussa 2022 asettanut SDC Bankille rajoituksia, mukaan lukien tallettajien nostojen ylärajan. fuusiota, joka nostaa Cosmos-konttoreiden määrän Mumbaissa 50:een. Cosmos Bankin puheenjohtaja Milind Kale vetosi tiistaina kaikkiin SDC Bankin tallettajiin käynnistämään pankkitoiminta uudelleen.

Cosmos Bankin lausunnon mukaan lainanantaja käy läpi ”negatiivista kasvua” tällä hetkellä ja siitä huolimatta se on sitoutunut turvaamaan kaikkien tallettajien varat. Suurin osa, kymmenen SDC:n sivukonttoria, on rahoituspääomassa, kun taas yksi sivukonttori on Satara sanoi ja lisäsi, että SDC:n kokonaisliiketoiminta on 227,54 miljoonaa rupiaa.

Vuoden 23 tilikaudella Cosmosin nettotulos oli 151 miljoonaa rupiaa, ja lainanantaja oli myös jakanut osinkoa 8 Rs osakkeelta.

Samankaltaiset artikkelit