CASA-suhde näyttää nousevan Q4:n trendin – Banking & Finance News

casa ration, hdfc, banking, banking and finance, yes bank

Todettuaan käyttötili-säästötili (CASA) -suhteen laskun parin viime vuosineljänneksen aikana useat pankit ovat alkaneet havaita näiden edullisien talletusten paranemista viimeisellä neljänneksellä. Äskettäin julkaistujen alustavien lukujen mukaan HDFC Bank, Punjab National Bank, Yes Bank, Bank of Maharashtra ja RBL Bank ovat parantaneet CASA-suhdetta viimeisellä neljänneksellä.

HDFC Bankin CASA-suhde on parantunut 38,2 prosenttiin neljännellä vuosineljänneksellä kolmannen neljänneksen 37,7 prosentista, kun taas Yes Bankin suhdeluku nousi 30,9 prosenttiin saman ajanjakson 29,70 prosentista. Bank of Maharashtran CASA-suhde parani 52,73 % neljännellä vuosineljänneksellä 50,19 %:sta kolmannella neljänneksellä, kun taas RBL Bank nosti tämän suhteen 35,2 %:iin 33,8 %:sta.

Lainanantajat yrittävät houkutella tallettajia tarjoamalla useita etuja säästötilien avulla. ”Olemme aloittaneet kampanjan naisten tallettajien houkuttelemiseksi. Pankki tarjoaa naisten säästötilille henkilökohtaisen tapaturmavakuutuksen jopa 26 lakhin arvosta, 15 %:n alennuksen kaapin vuokramaksuista, rajattomasti ilmaisia ​​kaappitoimintoja, ilmaisen platinarupay-kortin ja muutamia muita etuja, Canara Bankin johtava virkamies kertoi. FE.

Punjab National Bank on lisännyt CASA-talletustensa 5,5 biljoonaan rupiaan 31.3.2024 lopussa 5,4 biljoonasta rupiasta 31.12.2023 lopussa, mikä tarkoittaa lähes 1 prosentin kasvua.

Pankit pitävät mieluummin suuria käyttö- ja säästötilejä, koska ne ovat niille tahmeita ja halpoja rahanlähteitä. Sijoittajat seuraavat tiiviisti myös pankkien CASA-suhdetta, sillä korkeampi suhdeluku osoittaa, että pankin varainkustannukset ovat alhaisemmat, mikä auttaa parantamaan sen tulosta.

Analyytikot sanovat, että pankeilla on edelleen paineita korottaa CASA-talletuksiaan, koska se auttaa suojaamaan niiden nettokorkomarginaalit. Likviditeettivajeen lieventäminen voi lohduttaa pankkeja, koska se alentaa niiden kustannuksia lyhytaikaisten varojen hankkimisesta.

”Pankkijärjestelmän likviditeetti on kääntynyt ylijäämäiseksi helmikuussa, mikä on pankkien kannalta positiivista kehitystä. Likviditeetti tuskin pysyy alijäämätilassa nykyisen julkisen talouden ensimmäisellä puoliskolla, mikä pitää lyhytaikaisten varojen hankinnan kustannukset suhteellisen alhaisina, pankkivälitysyrityksen pankkianalyytikko sanoi. ”Pankeilla on vähemmän paineita nostaa määräaikaistalletusten korkoa”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että jotkut lainanantajat saattavat edelleen nähdä CASA-suhteen laskun viimeisellä neljänneksellä.

Järjestelmän likviditeettivaje – mitattuna likviditeetin sopeutusjärjestelyn mukaisilla nettoinjektioilla – pieneni 1 biljoonaan ruplaan helmi-maaliskuussa verrattuna 1,61 biljoonaan ruplaan joulu-tammikuussa.

Samankaltaiset artikkelit