Millers käski ilmoittaa riisivarastot joka viikko – Commodities News

Food Corporation of India, FCI, food ministry, broken, non-basmati, parboiled, basmati, top news, latest news, economy news,

Riisin hintojen nousun ja keinottelun estämiseksi elintarvikeministeriö pyysi perjantaina kauppiaita, tukkukauppiaita, vähittäismyyjiä, suuria ketjujen vähittäiskauppiaita ja milleriä eri puolilla osavaltiota ilmoittamaan varastotilanteesta viikon sisällä.

Ministeriö on pyytänyt riisinkauppiaita ja -jalostajaa ilmoittamaan portaalissaan viljan varastotilanteen rikkoutuneiden, ei-basmati-, parboiled-, basmati- ja paddy-luokkien osalta portaalissaan ensi perjantaista alkaen.

Ministeriön lausunnossa todetaan, että riisin vähittäismyyntihinnat ovat nousseet 14,51 % viimeisen vuoden aikana, ja todettiin, että ”riisin kotimaan hinnat nousevat huolimatta hyvästä sadosta tällä kharifilla, runsaista varastoista Food Corporation of Indiassa (FCI) ja valmisteilla. ja erilaisia ​​riisin vientiä koskevia säännöksiä.”

Elintarvikeministeriö ilmoitti myös myyvänsä riisiä vähittäismyyntipisteiden kautta tuettuun hintaan 29 Rs/kg Bharat-riisialoitteen mukaisesti. Tuettu riisi on kuluttajien saatavilla vähittäismyyntipisteissä 5 kg:n ja 10 kg:n pakkauksissa maanviljelijäosuuskunnan Nafedin, Intian kansallisen kuluttajaliiton (NCCF) ja Kendriya Bhandarsin kanssa sekä verkkokaupan alustojen, kuten Amazonin, Flipkartin ja Open Networkin kautta. digitaaliseen kaupankäyntiin (ONDC).

Ensimmäisessä vaiheessa 0,5 miljoonaa tonnia (MT) riisiä on varattu vähittäismyyntiin ”Bharat Ricen” alla. ”Toivottavasti siirto lähettäisi signaalin häikäilemättömille kauppiaille, jotka pitävät riisivarastoja ilman syytä ja vapauttavat markkinoilla”, Sanjeev Chopra, sihteeri, elintarvike- ja julkinen jakeluosasto sanoi tiedotustilaisuudessa. Hän sanoi, että kohdistettujen vähittäiskaupan interventioiden avulla riisin hintoja lasketaan.

Tällä hetkellä hallitus myy chana dalia ja attaa (jauhoja) tuetulla hinnalla 60 Rs/kg ja 27,5 Rs/kg viljelijäosuuskunnan Nafedin ja NCCF:n ja Kendriya Bhandarsin myymälöissä Bharat Dal- ja Bharat Atta -aloitteiden mukaisesti. Riisin vähittäiskaupan inflaatio on ollut kaksinumeroinen lokakuusta 2022 lähtien, ja riisin hinta nousi joulukuussa 2023 12,33 prosenttia edellisvuodesta.

FCI on reagoinut haaleasti ylijäämäriisin avoimien markkinoiden myyntiin bulkkiostajille 2 900 rupiaa/viljan tuetuksella, joka on alle vuosien 2022–2023 viljan taloudellisten kustannusten 3 537 rupiaa/vilja. Heinäkuusta 2023 lähtien FCI on pystynyt myymään vain 0,16 tonnia riisiä viikoittaisissa sähköisissä huutokaupoissa, kun kuluvan vuoden 5 MT.

Hallitus on kieltänyt valkoisen riisin viennin ja asettanut 20 prosentin vientitullit esikeitetylle riisille viime vuonna parantaakseen kotimaista toimitusta. Tällä hetkellä FCI:llä on hallussaan 19,54 MT riisivarastoja, lukuun ottamatta 37 MT saatavia myllyiltä. Riisivarasto vastaa tammikuun puskuria 7,61 MT

Viime vuonna hallitus oli kieltänyt muun kuin basmati-valkoisen riisin viennin, mutta riisin toimittaminen kehitysmaiden elintarviketurvatarpeiden tyydyttämiseksi sallittiin. Se määräsi myös 20 prosentin vientitullit esikeitetylle riisille parantaakseen kotimaista toimitusta.

Satovuonna 2022-23 (heinäkuu-kesäkuu) riisintuotannon arvioitiin olevan ennätys 135,75 tonnia. Ensimmäisessä ennakkoarviossa satovuoden 2023-24 elintarvikeviljan tuotannosta Kharif-satoputken riisintuotannon ennustetaan olevan 106,3 MT, mikä on hieman korkeampi kuin viime vuonna. Kharif-kasvien osuus riisin kokonaistuotannosta on yli 80 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit