Infra vetää pankkien yrityslainojen kasvua – Banking & Finance News

steel, cement, steel and cement industry, industry news

Pankit ovat nähneet kolmannella vuosineljänneksellä vahvan kasvun yritysluotoissa infrastruktuuri- ja sähköalan yritysten kysynnän vetämänä. Kun talouden odotetaan kasvavan nopeammin ja hallitus keskittyy infrastruktuurin vahvistamiseen, lainanantajat odottavat yrityslainojen kysynnän pysyvän vakaana tulevilla vuosineljänneksillä.

”Olemme nähneet paljon parempaa hyödyntämistä yrityslainakannan osalta. Mitä tulee putkiin, se on noin 4,6 biljoonaa rupiaa, ja tästä 4,6 biljoonasta ruplasta julkisen sektorin osuus on 25 prosenttia ehdotuksista ja yksityisellä sektorilla on suurin jäljellä oleva osuus”, sanoi Dinesh Khara, Intian valtionpankin puheenjohtaja. tulospuhelussa. ”Viimellä vuosineljänneksellä olimme kasvattaneet yrityskantaa 7%, tällä neljänneksellä olemme nähneet lähes 11% kasvua, joten siltä kannalta se on erittäin positiivista”, hän lisäsi.

Hän sanoi, että välibudjetti on myös antanut varmuuden infrastruktuurikustannusten jatkamiselle, mikä avaa mahdollisuuksia yritysten kirjanpidon kasvulle ja uudemmat aloitteet, kuten aurinko ja uusiutuva energia, ovat uusia kasvun vipuja.

”Yritysten osalta kasvua on noin 10,5 %. Tie- ja infrastruktuurialan yrityksillä on hyvä kysyntä”, sanoi Punjab National Bankin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Atul Kumar Goel tulospyynnössä. ”Jotkut yrityksistä, joilla oli seuraamusraja, eivät käyttäneet sitä. Nyt on alettu hyödyntää, koska talouskasvu on vahvaa”, hän lisäsi.

Myös teräs- ja sementtiteollisuuden yritysten kysyntä on kiihtynyt, hän lisäsi. RBI on nostanut BKT:n kasvuennustetta vuosille 2023–2024 50 peruspisteellä 7 prosenttiin pitäen samalla kuluttajahintaindeksin inflaatioennusteen 5,4 prosentissa. Asiantuntijoiden mukaan nopea talouskasvu ruokkii infrastruktuurimenoja.

”Maarakennuskoneissa infrastruktuuripuolen tasaisen ja parantuvan kysynnän ansiosta teollisuus kasvoi yhtä hyvin kuin mekin. Maksumme kasvoi 38 % vuotta aiemmasta kolmannella vuosineljänneksellä, mikä auttoi meitä saamaan markkinaosuutta”, sanoi Shanti Ekambaram, kokoaikainen johtaja Kotak Mahindra Bankista tulospuhelussa. ”Maansiirtolaitteet, tien- ja materiaalinkäsittelylaitteet, segmentit, kuten kaivosteollisuus, tiet, kaupunki- ja kaupunkiasunnot, kokivat paljon kysyntää rakennuskoneille, ja niitä auttoi myös makrotalouden skenaarion merkittävä parannus”, hän lisäsi.

Hän odottaa pankin säilyttävän kasvuvauhtinsa tällä segmentillä viimeisellä neljänneksellä ja myös alan jatkavan hyvää kasvua.

Lainanantajilla on vankka lainaputki vauhdittamaan luottojen kasvua tulevilla vuosineljänneksillä. ”Neuvottelemme järkevästi (yrityslainoista). Aiemmat yritykset hallitsivat keskustelua, että valta-asemaa ei ole tällä hetkellä. Emme myönnä luottoa alle 8 %:n korolla kenellekään, mukaan lukien AAA-luokitelluille yhteisöille, mukaan lukien valtion sektorin yhteisöt”, sanoi K Satyanarayna Raju, MD & CEO, Canara Bank. ”Meillä on maksamattomia yli 40 000 miljoonan rupian lainasanktioita, kun taas maksamattomien lainojen määrä on yli 20 000 miljardia”, hän lisäsi.

Intian keskuspankin (RBI) tiedot osoittavat myös, että yrityslainojen kysyntä kiihtyy. Pankkilainojen kokonaismäärä pienille, keskisuurille ja suurille teollisuudenaloille kasvoi 8,6 % vuodentakaisesta (yoy) 36,65 biljoonaan ruplaan joulukuussa 2023 verrattuna 33,75 biljoonaan ruplaan 30. joulukuuta 2022. Marraskuussa 2023 luotonannon kasvu oli vähäistä , keskisuurten ja suurten teollisuudenalojen osuus oli 6,6 %, kun taas lainat näille yksiköille kasvoivat 5,9 % vuoden takaisesta.

Samankaltaiset artikkelit