Korkeammat riskipainot alentavat Kyllä Bankin CRAR:ia 30-35 bps: MD – Banking & Finance News

Higher risk weights to lower Yes Bank CRAR by 30-35 bps: MD

Vakuudettomien kulutusluottojen ja ei-pankkirahoitusyhtiöiden (NBFC) pankkilainojen korkeammat riskipainot alentavat Yes Bankin pääoman ja riskipainotetun omaisuuden suhdetta (CRAR) 30-35 bps, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Prashant Kumar kertoi FE:lle.

Lainanantaja ei kuitenkaan ennakoi tarvetta pääoman hankintaan, toimitusjohtaja sanoi. ”Olemme spektrin alemmassa päässä ja vaikutus on todennäköisesti 30-35 bps”, Kumar sanoi.

Toimitusjohtaja huomautti, että pankki on ollut varovainen vakuudettomien lainojen suhteen tammikuusta lähtien. ”Pysyvänä liiketoimintastrategiana emme halua lisätä vakuudettomien lainojen osuutta”, Kumar sanoi.

Samaan aikaan pankki etsii edelleen mikrorahoituslaitosta (MFI) auttamaan sitä täyttämään ensisijaisen sektorin luotonannon (PSL) vaatimuksen. Rahalaitos auttaisi myös sitä monipuolistamaan lainakantaa korkeatuottoisiin lainasegmentteihin, Kumar sanoi. Riskipainojen korotus ei todennäköisesti vaikuta pankin suunnitelmaan, sillä rahalaitoslainat luokitellaan PSL-luokkaan.

”MFI auttaa meitä täyttämään PSL-vaatimuksen puutteen ja pääsemään myös tuottoisempaan tuotteeseen, joten se täyttää useat pankin vaatimukset. Selvitämme erilaisia ​​mahdollisuuksia ja haluaisimme tehdä hankinnan mahdollisimman pian”, hän sanoi.

Kyllä Pankin nettoennakot olivat 2,09 biljoonaa rupiaa 30. syyskuuta, eli 9 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Vähittäislainojen kokonaismäärästä oli 1 biljoonaa rupiaa, ja loput olivat suurten ja keskisuurten yritysten sekä pienten ja keskisuurten yritysten osuus.

CRAR oli toisen vuosineljänneksen lopussa 17,3 %, ensisijaisen oman pääoman (CET-1) ollessa 13,1 % ja toissijaisen pääoman 4,2 %.

Intian keskuspankki (RBI) on nostanut pankkien luottojen riskipainoja kulutusluottojen, mukaan lukien henkilökohtainen laina, 100 prosentista 125 prosenttiin; NBFC:n kulutuslainat 100 %:sta 125 %:iin; luottokorttisaamisten riskipaino 125 %:sta 150 %:iin ja NBFC:n luottokorttisaamisten riskipaino 100 %:sta 125 %:iin. Kumar sanoi, että riskipainojen nousu johtaisi kaikkien pankkien korkeampiin lainakorkoihin kaikissa RBI:n kiertokirjeen kattamissa lainasegmenteissä.

Samankaltaiset artikkelit