Binance peruuttaa Abu Dhabin lisenssihakemuksen – Digital Transformation News

Binance on November 21 pleaded guilty to US anti-money-laundering and sanctions violations

Binance ilmoitti peruuttavansa lisenssihakemuksen Abu Dhabissa hieman yli kahden viikon kuluttua toimitusjohtajan Richard Tengin toimikaudesta, jonka tehtävänä on muuttaa yritystä sen jälkeen, kun se oli syyllistynyt Yhdysvaltain syytteisiin.

”Arvioidessamme maailmanlaajuisia lisensointitarpeitamme päätimme, että tämä hakemus ei ollut tarpeellinen”, Binancen tiedottaja sanoi lausunnossaan torstaina. Yhtiö on edelleen ”sitoutunut” työskentelemään sääntelyviranomaisten kanssa palvelujen tarjoamiseksi Lähi-idässä ja sen ulkopuolella, tiedottaja lisäsi. Teng on ilmoittanut, että hän aikoo omaksua tavanomaisen yritysrakenteen maailman suurimmalle kryptopörssille, mukaan lukien pääkonttorin ja hallituksen nimeäminen sekä taloudellisen läpinäkyvyyden lisääminen.

Binance myönsi 21. marraskuuta syyllisyytensä Yhdysvaltain rahanpesun estämiseen ja sanktioiden rikkomiseen, mistä aiheutui 4,3 miljardin dollarin sakko sekä viranomaisten jatkuva valvonta. Myös perustaja Changpeng Zhao myönsi syyllisyytensä ja erosi toimitusjohtajan tehtävästä, antaen kiistatta vaikeimman tehtävän kryptoalalla Tengille. Binance oli jo säätämässä jalanjälkeään ennen Yhdysvaltojen sovintoratkaisua, kun se aloitti luotainverkon tärkeimmillä lainkäyttöalueilla. Yhtiö ilmoitti vetäytyneensä Venäjältä, Kanadasta ja Alankomaista ja lopettaneensa johdannaispörssin Australiassa. Binance.US menetti pankkituen ja näki kaupankäynnin supistuvan.

Vaikka Binance on maailmanlaajuisesti suurin digitaalisen omaisuuden sekä kryptojohdannaisten osto- ja myyntialusta, sen dominointi on hiipumassa. Pörssin osuus spot-kaupankäynnistä putosi marraskuussa 32 prosenttiin vuoden 2023 alun 55 prosentista CCDatan mukaan. Sen johdannaisten markkinaosuus laski 48 prosenttiin yli 60 prosentista. Teng on virkamies, josta tuli kryptopäällikkö, ja hänen ansioluettelonsa sisältää työskentelyn Abu Dhabin kansainvälisen rahoitusvapaavyöhykkeen sääntelyelimen pääjohtajana. Bloomberg Televisionin haastattelussa viime kuussa hän kieltäytyi tarkentamasta Binancen virallisen pääkonttorin todennäköistä sijaintia ja sanoi vain, että yritys tekee ilmoitukset ajoissa.

Samankaltaiset artikkelit