Pankkien CASA-suhde jatkuu jännittyneenä – Banking & Finance News

Bank CASA ratio, top news, latest news, business news,

Pankit eivät todennäköisesti saa hengähdystaukoa laskevasta käyttötili-säästötili (CASA) -suhteesta kuluvan kalenterivuoden ensimmäisellä puoliskolla. Pankkiirit eivät odota CASA-suhteen paranemista lähitulevaisuudessa, koska korkeat kiinteät talletukset houkuttelevat varoja käyttö- ja säästötileiltä.

”Määräaikaistalletusten ja säästötilien välinen ero on kasvanut liikaa. Joten osa säästötilillä olevasta summasta on siirtynyt määräaikaistalletuksiin”, sanoi Punjab National Bankin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Atul Kumar Goel tulospyynnössä. ”Asiakkaat, jotka eivät heti tarvitse varoja, haluaisivat siirtää rahaa säästötililtä määräaikaistalletuksiin, joten paineen odotetaan jatkuvan CASA-suhteessa”, hän lisäsi.

Pankit pitävät mieluummin korkeaa käyttö- ja säästötiliä, koska ne ovat niille tahmeita ja halpoja varainlähteitä. Sijoittajat seuraavat tiiviisti myös pankkien CASA-suhdetta, sillä korkeampi suhdeluku osoittaa, että pankin varainkustannukset ovat alhaisemmat, mikä auttaa parantamaan sen tulosta.

Pankkijärjestelmän tiukat likviditeettiolosuhteet yhdistettynä korkeaan lainojen kysyntään pakottivat lainanantajat tarjoamaan korkeita korkoja FD-sopimuksille. Suuren luottokysynnän ja tiukan likviditeetin vuoksi pankit yrittivät houkutella tallettajia tarjoamalla korkeita korkoja FD-sopimuksille. Pienemmät pankit tarjosivat tiukkaa kilpailua keskikokoisille ja suurille pankeille nostamalla FD-korkoja. Pankkien välisen kovan kilpailun seurauksena FD-sopimusten korko ylitti viime vuonna 9 % rajan.

Asiantuntijat sanovat, että pankeilla on paineita mobilisoida talletuksia korkean luottokysynnän rahoittamiseksi, mikä tarkoittaa, että FD-korot eivät todennäköisesti laske pian. Rahastot jatkavat siirtymistä matalapalkkaisista CASA:sta korkeatuottoisiin FD-sopimuksiin, sanovat pankkiirit.

”Intian keskuspankki on pitänyt pankkijärjestelmän likviditeetin tiukkana. Emme odota merkittävää likviditeetin paranemista, ellei keskuspankki näe inflaation jatkuvan hidastuvan, yksityisen pankin vähittäispankkitoiminnan johtaja sanoi FE:lle.

”Tämän tiukan likviditeetin keskellä pankkien välillä on kova kilpailu talletusten hankkimisesta. En odota, että FD-korot laskevat seuraavan kahden vuosineljänneksen aikana”, hän lisäsi. Hän lisäsi, että luottokysyntä tulee olemaan korkea neljännellä neljänneksellä ja seuraavan verotuksen ensimmäisellä neljänneksellä, mikä luo lisäpaineita talletusten kasvattamiseen lainakasvunsa rahoittamiseksi.

Samankaltaiset artikkelit